Χρεοκόπησε η WTL Travel Services | Άφησε χρέη πολλών χιλιάδων λιρών και σε εργαζόμενους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Φέσωσε” για τα καλά τους εργαζομένους της η WTL Travel Services, αφήνοντας χρέη περισσότερα από 127 χιλιάδες λίρες Αγγλίας, μετά την κατάρρευσή της.

Η αλυσίδα πρακτορείων, με έδρα τη βορειοδυτική Αγγλία οφείλει χιλιάδες λίρες σε απλήρωτους μισθούς, αφού χρεοκόπησε, με οφειλές ύψους 277.784 λιρών.

Η εταιρία κάλεσε τους εκκαθαριστές Campbell, Crossly & Davis στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μια έκθεση οικονομικών στοιχείων που κατατέθηκε στο Companies House, στις 2 Μαρτίου, αποκαλύπτει ότι η επιχείρηση χρωστούσε σε 22 υπαλλήλους 127.112,17 λίρες. Πάνω από 48.000 λίρες οφείλονται σε μισθούς και επιδόματα αδείας και 78.885 λίρες σε αποζημιώσεις απόλυσης και προειδοποίησης απόλυσης. Επίσης, η εταιρία οφείλει 20.510 λίρες σε συνταξιοδοτικές εισφορές και πάνω από 123.000 λίρες σε φόρους.

Η WTL Travel Services ιδρύθηκε πέρυσι από τον David McDonald, διευθυντή της εταιρίας Book in Style με έδρα το Μπλάκπουλ, η οποία κατείχε 10 καταστήματα World Travel Lounge στα βορειοδυτικά. Τα καταστήματα μεταβιβάστηκαν στην WTL Travel Services.

Η Book in Style, μέλος της Protected Trust Services, διατηρούσε επίσης έναν εσωτερικό ταξιδιωτικό πράκτορα, τον Odisea.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, δύο καταστήματα World Travel Lounge στο Πρέστον και το Μπλάκπουλ πέρασαν στα “χέρια” της Hays Travel North West.

Τον Ιανουάριο του 2023, το κατάστημα του Φλίτγουντ εξαγοράστηκε από την Protected Travel Services, μαζί με τα καταστήματα στο Κλέβλεϊς και στο Λέιλαντ, και τον ταξιδιωτικό πράκτορα Odisea. Ταυτόχρονα, διακόπηκε η συμμετοχή της στην Protected Trust Services. Τώρα δραστηριοποιείται με την επωνυμία Protected Travel Shop.

Η Jacqui Landen, της Protected Trust Services, είπε ότι 16 υπάλληλοι από τα υποκαταστήματα World Travel Lounge έχουν προσληφθεί από την PTS. Διευκρίνισε δε, πως δεν τους οφείλονται χρήματα.

Κατά τη στιγμή της χρεοκοπίας της τον Φεβρουάριο, η World Travel Lounge πιστεύεται ότι εξακολουθούσε να έχει άλλα πέντε καταστήματα στη βορειοδυτική Αγγλία.

Ο David είναι επίσης καταχωρημένος στο Companies House ως μοναδικός διευθυντής της Chillimix, ενός παρόχου ταξιδιωτικών υπηρεσιών για την κοινότητα LGBTQ, που ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 2019, αλλά όπως γίνεται γνωστό, δεν είναι ενεργός εδώ και αρκετούς μήνες. Η συμμετοχή της Chillimix στην Protected Trust Services διακόπηκε επίσης τον Ιανουάριο του 2023.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *