money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χρεοκόπησε πρακτορείο πολυτελών ταξιδιών στη Βρετανία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) της Βρετανίας, επιβεβαίωσε την χρεοκοπία του φορέα διοργάνωσης πολυτελών ταξιδιών και διαδικτυακού πράκτορα Luxtripper, ο οποίος ανέστειλε τις δραστηριότητές του, καθώς προσπαθούσε να επιτύχει οικονομική αναδιάρθρωση.

Η Luxtripper διέκοψε τις δραστηριότητές της και ήταν  κάτοχος της Atol, με έδρα το Λονδίνο. Λειτουργούσε δε με την επωνυμία Luxtripper και διαδικτυακά ως luxtripper.co.uk.

Σε ανακοίνωσή της, η CAA σημείωσε ότι οι κρατήσεις της Luxtripper μόνο για καταλύματα και τα πακέτα που δεν αφορούν πτήσεις δεν καλύπτονται από το σύστημα Atol. Συνέστησε στους πελάτες με κρατήσεις να ελέγξουν ότι διαθέτουν πιστοποιητικό Atol με τον αριθμό Atol 11506 της Luxtripper.

atolΗ ΥΠΑ συμβουλεύει τους πελάτες της Luxtripper που βρίσκονται επί του παρόντος στο εξωτερικό και διαθέτουν εισιτήριο προγραμματισμένης πτήσης ως ακολούθως: “Το εισιτήριο μπορεί να ισχύει για το ταξίδι μετ’ επιστροφής ή/και για εσωτερικές πτήσεις. Σας συμβουλεύουμε να το ελέγξετε με την αεροπορική εταιρεία(ες) σύμφωνα με το υπάρχον αεροπορικό εισιτήριο. Εάν η αεροπορική εταιρεία σας ενημερώσει ότι το εισιτήριο δεν έχει εκδοθεί ή δεν ισχύει για το ταξίδι, ζητήστε της να το επιβεβαιώσει εγγράφως και επικοινωνήστε μαζί μας στον αριθμό που αναγράφεται στο πιστοποιητικό Atol”.

Η ΥΠΑ δήλωσε ότι μιλάει με τους παρόχους υπηρεσιών στο εξωτερικό για να εγγυηθεί τη διαμονή και άλλες τουριστικές υπηρεσίες για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό με πακέτα που περιλαμβάνουν την πτήση και οι πελάτες δεν θα πρέπει να πληρώσουν ξανά.

Η ΥΠΑ δήλωσε ότι συγκεντρώνει πληροφορίες από την Luxtripper και θα επικαιροποιήσει τις συμβουλές της “το συντομότερο δυνατό”.

Ακόμη συμβουλεύει τους καταναλωτές με κρατήσεις με προστασία Atol που πρόκειται να ταξιδέψουν μετά τις 20 Οκτωβρίου: “Καταλαβαίνουμε ότι έχετε ενημερωθεί ότι η κράτησή σας δεν θα πραγματοποιηθεί. Εάν σας έχουν εκδοθεί αεροπορικά εισιτήρια, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία για να διαπιστώσετε εάν τα αεροπορικά σας εισιτήρια είναι έγκυρα για το ταξίδι. Καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών στο εξωτερικό ενδέχεται να μην έχουν πληρωθεί, εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε, ενδέχεται να χρειαστεί να κανονίσετε εκ νέου και να πληρώσετε εκ νέου για τις υπηρεσίες αυτές”.

Η Luxurytripper άρχισε να ειδοποιεί τους πελάτες της αυτή την εβδομάδα ότι είχε “σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε” και εξέδωσε ανακοίνωση στις 19 Οκτωβρίου με την οποία ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε προσλάβει τον ειδικό στην αναδιάρθρωση ReSolve Advisory για να διερευνήσει μια επείγουσα διάσωση ή πώληση, αλλά συμβούλευσε τους πελάτες: “Οι διακοπές που έχετε κλείσει μαζί μας δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν”.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Νένα Χαλετζός δήλωσε την Πέμπτη: “Είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε επαρκή χρηματοδότηση για να βοηθήσουμε την επιχείρηση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”.

Ωστόσο, δήλωσε: “Παραμένουμε βέβαιοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια θετική λύση”.

Η εταιρεία διέθετε άδεια Atol για 4.437 επιβάτες. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι πελάτες βρίσκονται στο εξωτερικό και πόσοι κατέχουν μελλοντικές κρατήσεις.

Η Luxtripper κατέλαβε τη 19η θέση στην ετήσια κατάταξη των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ιδιωτικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις τον Ιούλιο, με αναφερόμενες πωλήσεις σχεδόν 28 εκατομμυρίων λιρών το έτος έως τον Μάρτιο του 2023.

Πελάτες της εταιρείας έχουν δημιουργήσει μια ομάδα στο Facebook επισημαίνοντας τις ανησυχίες τους αφού δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με την Luxtripper.

Tagged

1 σχόλιο στο “Χρεοκόπησε πρακτορείο πολυτελών ταξιδιών στη Βρετανία

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *