tetradi nd

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΕΤΡΑΔΗ: Συνεργασία, αριστεία και ενότητα για μια καλύτερη Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το τρίπτυχο συνεργασία, αριστεία και ενότητα, για μια καλύτερη Ελλάδα, προέταξε η Χριστίνα Τετράδη, υποψήφια βουλευτής Ζακύνθου με τη Νέα Δημοκρατία, στην κεντρική προεκλογική της ομιλία για τους ετεροδημότες, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση, που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και το πάθος, μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Όλγας Κεφαλογιάννη, ενώ για την υποψήφια μίλησαν ο επίτιμος πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης, ο πρόεδρος Αλέξανδρος Βασιλικός και η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό κα. Ειρήνη Βασιλοπούλου.

Η ομιλία

Η ομιλία της κας. Τετράδη, που μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση και στην Ζάκυνθο, έχει ως εξής:

tetradi nd“Αγαπημένες Φίλες, Αγαπημένοι Φίλοι,

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που είστε σήμερα μαζί μου.

Σας ευχαριστώ, που αφήσατε τις υποχρεώσεις σας, για να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου.

Ειλικρινά, αυτή η θερμή ανταπόκριση, με συγκινεί.

Εισπράττω την αγάπη και τη στήριξή σας, σε αυτό το δύσκολο, αλλά και όμορφο αγώνα για την Ελλάδα μας, για τη Ζάκυνθο, για το σήμερα αλλά και τις μελλοντικές γενιές.

Εδώ απόψε μας συνδέει ο ίδιος καημός. Από τη μια οι υποχρεώσεις μας στην Αθήνα και από την άλλη το να μη βλέπουμε την ώρα να πάμε στο αγαπημένο μας νησί.

Μας συνδέει όμως και η ίδια προσδοκία. Να δούμε τη Ζάκυνθο εκεί που της αξίζει. Ψηλά!

Για μένα ως Ζακυνθινιά αυτό είναι αγωνία κι αγώνας ζωής. Ζακυνθινιά από το Γαϊτάνι του Σπύρου Τετράδη, του πατέρα μου και από τον Παντοκράτωρα, της Ζαχαρούλας Τετράδη, το γένος Μαρκουτσά, της μητέρας μου.

tetradi ndΤους ανθρώπους που με έμαθαν να αγαπώ και να είμαι περήφανη για το νησί μου και την καταγωγή μου.

Γι αυτό και σε όλη τη ζωή μου μέχρι σήμερα και ως επιχειρηματίας αλλά και από κάθε θέση ευθύνης στον κλάδο μου, προτεραιότητά μου είναι η Ζάκυνθος και η προοπτική της.

Γι αυτό είμαι πλέον και στην πολιτική. Και σας ευχαριστώ ειλικρινά που μου δίνετε δύναμη να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στη Ζάκυνθο!

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Υπουργό μας και υποψήφια στην Α Αθήνας, την Όλγα Κεφαλογιάννη, που θα ήταν απόψε κοντά μας αλλά έπρεπε να είναι δίπλα στον Πρόεδρό μας και αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρουσιάζει το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην Ελευσίνα. Την ευχαριστώ θερμά για το βίντεο που μας έστειλε. Με τιμά με τη φιλία της και την εμπιστοσύνη της. Έχει αφήσει ένα μεγάλο θετικό αποτύπωμα στον τουρισμό και είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας για την αναγέννηση της πατρίδας μας. Και είμαι βέβαιη πως η δική της συμβολή και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, θα είναι ανάλογη της μέχρι σήμερα μεγάλης προσφοράς της.

Ευχαριστώ ακόμη για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους δυο Προέδρους που είναι απόψε κοντά μας. Τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΞΕΕ Γιώργο Τσακίρη και τον Πρόεδρο του ΞΕΕ Αλέξανδρο Βασιλικό.

Το λέω και στους δυο αγαπητούς Προέδρους, το ΞΕΕ έχει υπάρξει για μένα ένα “μεγάλο σχολείο” εφαρμοσμένης πολιτικής.

tetradi ndΔίπλα σας είδα στην πράξη την αξία του να βλέπει κανείς μπροστά και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο.

Έμαθα τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της δημόσιας διοίκησης. Βρεθήκαμε πολλές φορές απέναντι σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Αλλά και συναντήσαμε στελέχη που αν αξιοποιηθούν σωστά και με τις κατάλληλες πολιτικές μπορούν να κάνουν τη  διαφορά στη δημόσια διοίκηση.

Και όλη αυτή η γνώση και η εμπειρία μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί για τη Ζάκυνθο, με την εντολή πάντα των συμπολιτών μου.

Φίλες και Φίλοι,

Δεν θα σας κουράσω με πολλά λόγια. Άλλωστε από λόγια χορτάσαμε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις ευρωεκλογές ζήτησαν αλλαγή. Ζήτησαν πράξεις και αποτελέσματα. Αυτή την αλλαγή ολοκληρώνουμε στις 7 Ιουλίου για να ξημερώσει μια καινούργια μέρα στην πατρίδα μας.

Είναι για μένα προνόμιο και τιμή να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας, εκπροσωπώντας την αλλαγή στη Ζάκυνθο.

Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, έχει δυνατότητες, έχει σπουδαίους ανθρώπους αλλά η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έμεινε πίσω.

Το να καθόμαστε και να λέμε πως τίποτα δεν αλλάζει, στην πραγματικότητα είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Οτιδήποτε δεν κάνουμε σήμερα, οτιδήποτε δεν επιλύουμε σήμερα, προστίθεται στα προβλήματα του αύριο. Οι λύσεις είναι αυτές που αλλάζουν πάντα την πραγματικότητα. Αλλά δεν βρέχει λύσεις ο ουρανός. Εμείς πρέπει να τις σκεφτούμε, να τις σχεδιάσουμε και να τις καταστήσουμε εφικτές.

Αυτοί  λοιπόν που δοκιμάστηκαν στην πολιτική εκπροσώπηση του νησιού μας, απέτυχαν να δώσουν λύσεις. Συνέχισαν να περιγράφουν προβλήματα. Αλλά ο βουλευτής δεν ψηφίζεται για  σχολιαστής. Ψηφίζεται για να δίνει λύσεις.

Είναι καιρός για αλλαγή, είναι καιρός να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για το νησί μας. Με νέα διαφορετική αντίληψη για την πολιτική και  νέα φιλοσοφία για την καθημερινή διαχείριση των πολλών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας.

Αυτό ακριβώς προσωποποιεί και εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθεια να πάει η χώρα σε ένα πιο φωτεινό αύριο.

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εκφράσω και εγώ, με τη δική μου υποψηφιότητα στη Ζάκυνθο. Το φωτεινό αύριο που αξίζουμε στο νησί μας.

Είναι πολύ συγκεκριμένα, τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της επόμενης καλύτερης και πιο φωτεινής μέρας.

Πρώτα απ’ όλα, ενότητα. Σε αντίθεση με τον διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει την ενότητα ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και θα είναι!

Ενότητα θέλουμε και στο νησί μας. Οι Ζακυνθινοί δεν είμαστε τόσοι πολλοί, ούτε είναι τόσα πολλά αυτά που μας χωρίζουν. Η ισχύς εν τη ενώσει. Είναι τόσο προφανές και αυτονόητο και απρ’ όλα αυτά, το ξεχνάμε.

Μόνος του ο καθένας μας δεν μπορεί να κάνει  πολλά.

Αντίθετα, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε αυτά που πραγματικά αξίζουμε. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

tetradi ndΔεύτερον, συνεργασία.

Για να πάει η Ελλάδα μπροστά πρέπει όλοι να κοιτάμε προς την ίδια κατεύθυνση. Να είναι κοινή η προσπάθεια. Αυτό αναδεικνύει απόψε στην Ελευσίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσίαση του κοι8νωνικού συμβολαίου για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στη Ζάκυνθο. Να υπάρχει σύμπνοια, συνεννόηση, συνεργασία. Ζητώ την εντολή των συμπολιτών μου για να συνεργαστώ με όλους. Με τη νέα Περιφερειάρχη, με το νέο Δήμαρχο, με τους φορείς και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Συνεργασία για την τοπική ανάπτυξη, για την κοινωνική φροντίδα, για την ανάδειξη της Ζακύνθου σε έναν φιλόξενο, πολυθεματικό προορισμό, που συνδέει την καθημερινότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα, με τον τουρισμό.

Τρίτον, αριστεία. Σε αυτή τη χώρα πρέπει επιτέλους να πάψουμε να  φοβόμαστε να πετύχουμε. Το μέλλον δεν θα έρθει ακολουθώντας την πεπατημένη. Θα έρθει με την προσπάθεια, με την καινοτομία, με τις έξυπνες λύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει το στίγμα, για την ίδια την κυβέρνησή του. Υψηλές απαιτήσεις, ασφυκτική παρακολούθηση και συνεχής αξιολόγηση του έργου των υπουργών. Αυτό σημαίνει καλύτερη κυβέρνηση για μια καλύτερη Ελλάδα.

Αυτό πρέπει να αναδείξουμε και ως πρότυπο για τη Ζάκυνθο. Το καλύτερο αύριο θα έρθει με το να προσθέτουμε ποιότητα στα προιόντα μας, στις υπηρεσίες μας, στην καθημερινότητά μας. Η ποιότητα είναι κρίσιμος συντελεστής βιωσιμότητας και για τον τουρισμό και για την πρωτογενή παραγωγή και για την μεταποίηση και για όλο το φάσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Να αναδείξουμε το νησί μας ως νησί ποιότητας. Αυτή είναι η πρόκληση με την οποία οφείλουμε να αναμετρηθούμε και να κερδίσουμε. Και θα την κερδίσουμε! Μπορούμε!

Τέταρτον, εξωστρέφεια.

Είναι ώρα να αφήσουμε πίσω μας την εσωστρεφή, φοβική και κρατικοδίαιτη Ελλάδα. Στόχος είναι η πατρίδα μας να βγει δυναμικά στον κόσμο με ένα νέο πρόσωπο που θα αναδεικνύει τις αληθινές δυνατότητές της σε όλους τους τομείς. Το πρόσωπο της Αυτοδύναμης Ελλάδας, με μια Ισχυρή Ανάπτυξη που τα οφέλη της θα φτάνουν σε όλους.

Τίποτα μεγάλο δεν πέτυχε κανείς κλεισμένος στο καβούκι του.

Το ίδιο και ο τόπος μας. Έχει δυνατότητες και πρέπει να βγούμε μπροστά με μια νέα αυτοπεποίθηση που θα αναδεικνύει τη Ζάκυνθο σε προορισμό παγκοσμίου επιπέδου. Με ασφάλεια και ποιότητα στην καθημερινότητα της. Με οφέλη για την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στο νησί μας.

Φίλες και Φίλοι,

Με βάση αυτό το πλαίσιο αρχών και θέσεων, συζητώ όλο αυτό το καιρό με τους συμπολίτες μας, σε όλη τη Ζάκυνθο.

Συζητώ για την ανάγκη ενός  φιλικού περιβάλλοντος  για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές που θα ενθαρρύνουν και δεν θα τιμωρούν τον επαγγελματία, τον έμπορο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον επιστήμονα, το νέο αγρότη. μείωση. Με μείωση του φόρου για όλες τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια, άμεση μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Συζητώ για την ανάταξη της μεσαίας τάξης που χτυπήθηκε τόσο επώδυνα ενώ είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Χτυπημένη μεσαία τάξη σημαίνει παράλυση της οικονομίας. Γι αυτό και άμεσα θα εφαρμοστούν μέτρα ανάταξης κι ανακούφισης:

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%

– Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

– Αναστολή για 3 χρόνια του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων και του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα,

– Αύξηση του ορίου αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Συζητώ επίσης για τους στόχους που πρέπει να βάλουμε και να πετύχουμε για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για τα νιάτα της Ζακύνθου ώστε να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο μας και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Όπως επίσης και να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά που έφυγαν, να επιστρέψουν ξανά στον τόπο τους.

Μέσα από αυτό τον ανοιχτό και καθαρό διάλογο ιεραρχώ προτεραιότητες και αναλαμβάνω δεσμεύσεις πάνω σε συγκεκριμένους άξονες. Για την ασφάλεια. Για την υγεία. Για την παιδεία. Για τον πολιτισμό. Για τις υποδομές. Για την κοινωνική φροντίδα. Για την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη.

Δεν υπόσχομαι τον ουρανό με τα άστρα, ούτε άλλωστε και η ΝΔ το κάνει. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που θα βγουν μέσα από το καπέλο.

Για να κερδίσουμε  πρέπει να αγωνιστούμε. Πρέπει να έχουμε στρατηγική, πρέπει να έχουμε όπλα, πρέπει να έχουμε συμμάχους.

Και αυτό θα προσπαθήσω με την έγκριση των συμπολιτών μου να κάνω για τους ίδιους και τον τόπο μας,

Να γίνω η αξιόπιστη φωνή, η δυνατή και τεκμηριωμένη φωνή,  εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Αυτό το στόχο υπηρετώ, αυτό είναι το μήνυμα της υποψηφιότητάς μου, αυτή είναι και η φιλοδοξία μου. Δεν μπήκα στην πολιτική ούτε για τα αξιώματα, ούτε για να κάνω όνομα. Μπήκα για να βοηθήσω τον τόπο μου και τους ανθρώπους του, όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα από κάθε θέση ευθύνης.

Τα όνειρα ζωής να γίνουν έργα πνοής. Αυτός είναι ο δικός μου πήχης επιτυχίας.

Γι αυτό και απόψε που έχω  αυτό το μοναδικό προνόμιο να εισπράττω  τόσο άμεσα και τόσο αυθόρμητα την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας, θέλω με κάθε ειλικρίνεια να σας πω ότι δεν ζητάω μόνο μια ψήφο, ένα σταυρό.

Πάνω απ’ όλα σας ζητάω να ενώσουμε τα χέρια και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την ανάπτυξη του τόπου μας και να την κερδίσουμε.

Αυτή είναι η επιλογή μου. Επιλογή ευθύνης.

Επιλογή σεβασμού στους συμπατριώτες μου.

Επιλογή για το καλό του τόπου μας.

Με καθαρές κουβέντες.

Με όραμα, πρόγραμμα και κοινή λογική.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο του καθημερινού μόχθου και της δημιουργίας.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Σας ζητώ να πάρετε προσωπικά την  αναμέτρηση στις 7 Ιουλίου.  Όλοι στην πρώτη γραμμή.

Κανένας δεν περισσεύει. Κάθε ψήφος που δεν πάει στη Νέα Δημοκρατία, πάει αυτόματα στο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό δεν χωρούν ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε εφησυχασμός.

Ισχυρή εντολή για ισχυρή ανάπτυξη.

Ισχυρή εντολή για Αυτοδύναμη Ελλάδα.

Ισχυρή εντολή στον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη!

Πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, να δώσουμε τον αγώνα για να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη αλλαγή που ήδη ξεκίνησε.

Προχωράμε μπροστά. Προχωράμε στη Νίκη.

Πάμε για την Πρωτιά στη Ζάκυνθο.

Στείλτε το μήνυμά μας παντού. Σε φίλους, συγγενείς, γνωστούς, συναδέλφους, γείτονες.

Συμμετοχή και συσπείρωση για την αλλαγή, για το ξημέρωμα μιας πιο φωτεινής μέρας.

Όλες παρούσες. Όλοι παρόντες.

Καμία ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος χαρισμένη.

Η νίκη αυτή είναι στα δικά σας χέρια.

Νικάμε το λαϊκισμό.

Νικάμε την ανευθυνότητα.

Νικάμε την απαισιοδοξία.

Γυρίζουμε σελίδα για την Ελλάδα και το νησί μας.

Με Νέα Δύναμη να ανεβάσουμε τη Ζάκυνθο εκεί που αξίζει. Ψηλά!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου κάνετε.

Η αγάπη σας και η εμπιστοσύνη σας είναι πρόκριμα νίκης.

Και η Ζάκυνθος θα είναι μπλε!

Καλό μας αγώνα!

Καλή δύναμη σε όλους!”.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΕΤΡΑΔΗ: Συνεργασία, αριστεία και ενότητα για μια καλύτερη Ελλάδα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *