ΕΔΙΠΤ: Ψήφισμα για τον θάνατο του Βάϊου Σελλούντου

ΦΟΡΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, συνελθόν εκτάκτως σήμερα 10 Μαΐου 2023,με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Επιτίμου  Προέδρου της, ευπατρίδη δημοσιογράφου Βάϊου Σελλούντου, και αφού άκουσε την πρόεδρο  Πέννυ Καλύβα, να αναφέρεται:

α) Στις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφερε στην Ένωση και τον κλάδο των δημοσιογράφων -Εκδοτών του Περιοδικού και Περιφερειακού Τύπου

β) Στον χαρακτήρα, το ήθος και την ευγένεια του,

γ) Στην όλη πολύ­πλευρη και πολυσχιδή δράση του,

Ομόφωνα αποφασίζει τα εξής:

  1. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην κηδεία του
  2. Να κατατεθεί δωρεά στη μνήμη αντί στεφάνου
  3. Να σταλεί το παρόν ψήφισμα σε όλα τα μέλη της ΕΔΙΠΤ

ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ο κλάδος των Δημοσιογράφων  – Εκδοτών της χώρας μας, έχασε εχθές ένα από τα πιο επίλεκτα και καταξιωμένα μέλη του. Και έγινε όντως φτωχότερος.

Ως εκδότης του εγκυρότατου περιοδικού «ΤΕΧΝΙΚΑ» που απευθυνόταν στο σύνολο των Τεχνιτών της Μελέτης, των κατασκευών, της Βιομηχανίας και της Εκπαίδευσης, με πανελλαδική μεγάλη κυκλοφορία από το 1984, άφησε εποχή στο χώρο αυτό.

Συμπορευτήκαμε μαζί για 35 περίπου χρόνια στην Ένωση Δημοσιογράφων ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, τη δεύτερη αρχαιότερη δημοσιογραφική οργάνωση από το 1934.

Ανήσυχοι και οι δύο προσφέραμε τις υπηρεσίες μας επί μακρόν στα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης από διάφορα αξιώματα. Εκείνος για πολλά χρόνια Γεν. Γραμματέας και για μια τετραετία Πρόεδρος, από το 2009 έως το 2013.

Ο ομιλών ως Γεν.Γραμματέας είχαμε μια στενή, άψογη και υποδειγματική συνεργασία.

Ο νηφάλιος και πράος χαρακτήρας του ήταν προσόντα που τον ξεχώριζαν, ώστε να επικρατεί πνεύμα αγάπης και ομοψυχίας στα μέλη της ΕΔΙΠΤ, χωρίς ποτέ διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις στα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις. Οι καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες του, κατά γενική ομολογία συνέβαλαν στην ανύψωση του κύρους της ΕΔΙΠΤ.

Είμαι δε ευτυχής που τον διαδέχθηκα στην Προεδρία και συνέχισα για μια διετία το έργο του, ανακηρυχθέντες μετά και οι δύο Επίτιμοι Πρόεδροι.

Όμως δεν ξεχνώ στις κατ’ ιδίαν μετά συνομιλίες μας, που μου εξέφραζε τη μεγάλη χαρά και συγκίνησή του, που στα επόμενα Δ.Σ συμμετείχαν μαζί ο γιος του Κώστας ως Ταμίας για πολλά χρόνια και η κόρη μου Πέννυ.

Αγαπημένε μας Βάϊε,

Εξουσιοδοτημένος από το νυν Διοικητικό Συμβούλιο και μετά από σχετικό ψήφισμά του, σου απευθύνω το ύστατε χαίρε. Εκφράζουμε δε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στη σεβάσμια συζυγό σου και τα δύο σου παιδιά.

Η μορφή σου στο πάνθεο των διατελεσάντων Προέδρων, θα συνεχίζει να κοσμεί την αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΙΠΤ.

Αιωνία σου η μνήμη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΙΠΤ”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *