Photo on cottonbro by Pexels

Η έλλειψη προσωπικού ταλανίζει την ξενοδοχειακή βιομηχανία | Το 82% των ξενοδοχείων αναφέρουν υποστελέχωση | Αύξηση μισθών και ευέλικτο ωράριο στον… βωμό των προσλήψεων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με τη συντριπτική πλειοψηφία του 82% των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, οι ξενοδόχοι προσφέρουν στους δυνητικούς εργαζόμενους μια σειρά από κίνητρα για να καλύψουν τις κενές θέσεις, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA).

Όπως διαπίστωσε η έρευνα της AHLA “Front Desk Feedback”, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 474 ξενοδόχων, το διάστημα από τις 3 έως τις 9 Μαΐου 2023, το 75% των ερωτηθέντων αυξάνουν τους μισθούς, το 64% προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο και το 36% επεκτείνουν τις παροχές. Εντούτοις, το 87% δηλώνει ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τις ελεύθερες θέσεις.

Το 82% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού, το 26% μάλιστα σε σοβαρό βαθμό, που σημαίνει ότι η έλλειψη επηρεάζει την ικανότητα λειτουργίας του ξενοδοχείου. Ο τομέας που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη στελέχωσης είναι η καθαριότητα, με το 40% να τον κατατάσσει στην κορυφή των τομέων που έχουν ανάγκη πρόσληψης προσωπικού.

Οι αριθμοί αυτοί έχουν αυξηθεί ελαφρώς από τον Ιανουάριο του 2023, όταν το 79% των ερωτηθέντων στην έρευνα ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού. Ωστόσο, τα ποσοστά έχουν βελτιωθεί από τον Μάιο του 2022, όταν το 97% των ερωτηθέντων στην έρευνα ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού, το 49% μάλιστα σε σοβαρό βαθμό.

Οι ερωτηθέντες στην πιο πρόσφατη έρευνα προσπαθούσαν να καλύψουν σχεδόν 9 θέσεις εργασίας ανά ξενοδοχείο, έναντι 7 θέσεων τον Ιανουάριο και 12 ελεύθερων θέσεων εργασίας ανά ξενοδοχείο τον Μάιο του 2022.

Αυτές οι προκλήσεις στελέχωσης οδηγούν σε ιστορικές ευκαιρίες καριέρας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, και τον Απρίλιο, ο εθνικός μέσος όρος των μισθών στα ξενοδοχεία ήταν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από 23 δολάρια την ώρα. Μετά την πανδημία, οι μέσοι μισθοί στα ξενοδοχεία αυξήθηκαν ταχύτερα από τους μέσους μισθούς στο σύνολο της οικονομίας, ενώ τα οφέλη και η ευελιξία των ξενοδοχείων είναι καλύτερα από ποτέ.

Τον Απρίλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν σχεδόν 10,1 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας, αλλά μόνο 5,7 εκατομμύρια ανέργους για να τις καλύψουν, σύμφωνα με το αμερικανικό Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού

Το Κογκρέσο μπορεί να βοηθήσει τους ξενοδόχους να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό με τη λήψη των ακόλουθων μέτρων:

-Επέκταση του νόμιμου προγράμματος φιλοξενούμενων εργαζομένων H-2B με τη συμπερίληψη μιας εξαίρεσης για τους επαναπατριζόμενους εργαζόμενους H-2B στο νομοσχέδιο για τις πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για το οικονομικό έτος 2024.

Το πρόγραμμα H-2B είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία και θέρετρα σε απομακρυσμένους προορισμούς διακοπών να καλύψουν εποχικές θέσεις, αλλά το πρόγραμμα έχει ανώτατο όριο τις 66.000 βίζες κάθε χρόνο. Η AHLA ζητά από το Κογκρέσο να τροποποιήσει το πρόγραμμα μη μεταναστευτικών θεωρήσεων H-2B, εξαιρώντας τους επαναπατριζόμενους εργαζόμενους από το ανεπαρκές ετήσιο ανώτατο όριο των 66.000 θεωρήσεων. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα παρείχαν σημαντική ανακούφιση σε θέματα στελέχωσης για τα εποχιακά ξενοδοχεία μικρών επιχειρήσεων και θα βοηθούσαν στην ανοικοδόμηση της οικονομίας μετά την πανδημία.

-Συνυπογραφή και ψήφιση του νόμου για την άδεια εργασίας των αιτούντων άσυλο (S.255/H.R.1325). Ένας ιστορικός αριθμός αιτούντων άσυλο φιλοξενείται ήδη σε ξενοδοχεία σε όλη την Αμερική. Περιμένουν τις ημερομηνίες των δικαστηρίων και ακολουθούν τη νομική διαδικασία. Δυστυχώς, η ισχύουσα νομοθεσία τους εμποδίζει να εργαστούν νόμιμα για τουλάχιστον έξι μήνες, αναγκάζοντάς τους να βασίζονται στη βοήθεια των τοπικών κυβερνήσεων και κοινοτήτων. Αυτή η διακομματική νομοθεσία θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία να αντιμετωπίσουν τις κρίσιμες ανάγκες σε προσωπικό, επιτρέποντας στους αιτούντες άσυλο να εργαστούν μόλις 30 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης ασύλου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *