Ο επικεφαλής της easyJet holidays Garry Wilson | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επεκτείνεται στην Ελβετία η easyJet Holidays | Θα πουλάει και πακέτα για Ελλάδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η EasyJet holidays αποκάλυψε σχέδια επέκτασης στην αγορά της Ελβετίας, αυτό το Καλοκαίρι, μετά τον τριπλασιασμό των πελατών της κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, σε 600.000, ενώ εξετάζει και άλλες αγορές μετά τον τριπλασιασμό του αριθμού των πελατών .

Η εταιρία που ξεκίνησε την λειτουργία της τον Νοέμβριο του 2019, με επικεφαλής τον πολύπειρο Garry Wilson, θα αρχίσει να πωλεί πακέτα διακοπών στην Ελβετία αυτό το καλοκαίρι για αναχωρήσεις “από τις αρχές του 2024”.

“Η αγορά οργανωμένων διακοπών της Ελβετίας με 1,1 εκατομμύρια πελάτες παρέχει την ευκαιρία στην easyJet Holidays να συνεχίσει την ταχεία ανάπτυξή της”, ανέφερε σε μια εμπορική ενημέρωση για το πρώτο εξάμηνο (έξι μήνες έως τις 31 Μαρτίου 2023) που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου.

easyΗ Ελβετία θα είναι “η πρώτη από μια σειρά από προγραμματισμένες νέες ευρωπαϊκές αγορές” δήλωσε η easyJet Ηolidays, προσθέτοντας ότι η επέκταση της μάρκας κατέστη δυνατή χάρη στην “ταχεία ανάπτυξη” της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την “τεχνολογική πλατφόρμα” που χρησιμοποιεί.

Ο αριθμός των πελατών της easyJet Holidays τριπλασιάστηκε σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου από 200.000 σε 600.000, ενώ ο φορέας εκμετάλλευσης αναμένει τώρα αύξηση των πελατών του για ολόκληρο το έτος άνω του 60% και κέρδη προ φόρων για ολόκληρο το έτος άνω των 80 εκατ. λιρών.

Η εταιρία πέτυχε έσοδα πρώτου εξαμήνου ύψους 173 εκατ. λιρών, από 54 εκατ. λίρες το προηγούμενο έτος, οδηγώντας σε κέρδη προ φόρων ύψους 10 εκατ. λιρών κατά τη διάρκεια της πιο “ήσυχης” χειμερινής περιόδου, έναντι ζημιών προ φόρων ύψους 5 εκατ. λιρών κατά το πρώτο εξάμηνο πέρυσι.

Η EasyJet δήλωσε ότι το τμήμα εσωτερικών διακοπών της συνεχίζει την πορεία “ταχείας ανάπτυξης” και ότι έχει γίνει “σημαντικός παίκτης” στον τομέα των οργανωμένων διακοπών, υποσχόμενη “στοχευμένες επενδύσεις” για την ενίσχυση της πελατειακής της βάσης.

Ο φορέας δήλωσε ότι το άνοιγμά του στην Ελβετία θα βασιστεί στη δύναμη του δικτύου του από τη Γενεύη και τη Βασιλεία, όπου ήδη προσφέρει πτήσεις η μητρική αεροπορική εταιρία, προς τις Βαλεαρίδες, τα Κανάρια νησιά και την Ελλάδα.

Tagged

1 σχόλιο στο “Επεκτείνεται στην Ελβετία η easyJet Holidays | Θα πουλάει και πακέτα για Ελλάδα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *