© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιστροφή σε “σχεδόν κανονικότητα” το καλοκαίρι βλέπουν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ελπίδες για ένα “σχεδόν φυσιολογικό” καλοκαίρι έχουν αυξηθεί, μια εβδομάδα μετά την είδηση ​​για χαλάρωση των κανόνων που αφορούν τη διενέργεια τεστ PCR για είσοδο στο Ην. Βασίλειο, αλλά οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας τονίζουν την επιτακτική ανάγκη για συνεπείς κυβερνητικές συμβουλές.

Οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες περιγράφουν την κατάργηση των τεστ Covid πριν από το ταξίδι για το Ην. Βασίλειο, στις 7 Ιανουαρίου, και των τεστ PCR κατά την άφιξη στη χώρα, στις 9 Ιανουαρίου, ως “σημείο καμπής” στην αρχή της περιόδου αιχμής των πωλήσεων πακέτων διακοπών για το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των τουριστικών πρακτόρων, διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα οι κρατήσεις πακέτων διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων του Πάσχα, αλλά ιδιαίτερα ισχυρές ήταν για το καλοκαίρι, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για “κανονικές” συναλλαγές.

Η Advantage Travel Partnership ανέφερε την τρίτη καλύτερη εβδομάδα πωλήσεων από τον Μάρτιο του 2021, με το ένα πέμπτο των κρατήσεων να αφορά αναχωρήσεις τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Ο Fred Olsen Travel περιέγραψε τις πωλήσεις ως “μαζικά αυξημένες”, φτάνοντας ακόμη και το 80% του 2019 τις τελευταίες ημέρες της περασμένης εβδομάδας. Ενώ, τα μέλη της Most Protected Trust Services ανέφεραν αύξηση των κρατήσεων, με μέση δαπάνη τουλάχιστον 50% υψηλότερη από το 2021.

Περίπου το 20% των κρατήσεων του Barrhead Travel την περασμένη εβδομάδα αφορούσαν ταξίδια πριν από τα τέλη Μαρτίου, ενώ το καλοκαίρι κυριάρχησε στις πωλήσεις. Με ελάχιστες περαιτέρω αλλαγές στους ταξιδιωτικούς κανόνες, η πρόεδρος του Barrhead Travel, Jacqueline Dobson, προέβλεψε ένα καλοκαίρι “παρόμοιο με αυτά που έχουμε συνηθίσει”.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επικεφαλής του Travel Network Group, λέγοντας ότι βλέπουν σιγά – σιγά περισσότερες κρατήσεις.

Μεμονωμένα πρακτορεία ανέφεραν ένα δυναμικό πρώτο Σαββατοκύριακο συναλλαγών, μετά την είδηση ​​της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών κανόνων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bailey’s Travel, Chris Bailey, δήλωσε: “Δεν είναι προ-πανδημικά επίπεδα, αλλά είναι αρκετά ενθαρρυντικά για να με κάνουν να σκεφτώ ότι μπορεί να επιστρέψουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας”.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του World Travel Lounge, David McDonald, είπε ότι το 30% των κρατήσεων αφορούσε καθυστερημένες κρατήσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου 70% ήταν για το καλοκαίρι.

Το Deben Travel έκανε περισσότερες κρατήσεις το Σάββατο από ό,τι οποιαδήποτε μέρα στην πανδημία, αλλά ο ιδιοκτήτης του, Lee Hunt, προειδοποίησε: “Δεν έχουμε βγει ακόμα από το δάσος. Θα χρειαστούν χρόνια για να αποκτήσουμε το υγιές τραπεζικό υπόλοιπο που είχαμε στο παρελθόν”.

Ο ιδιοκτήτης του Henbury Travel, Richard Slater, προέβλεψε μια “έκρηξη” καθυστερημένων κρατήσεων, με τις πωλήσεις να μειώνονται όταν η διαθεσιμότητα τελειώνει και οι τιμές αυξάνονται, αλλά είπε ότι πολλοί πελάτες έχουν πλέον “κουραστεί” και θέλουν διακοπές.

Η αισιοδοξία περιορίζεται από τυχόν νέους, επιβαλλόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αλλά και τις τρέχουσες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων προσωπικού και των αποπληρωμών του χρέους, με τους τουριστικούς παράγοντες να τονίζουν την ανάγκη για μια συνεπή κυβερνητική προσέγγιση.

Μια εκπρόσωπος του TTNG προειδοποίησε: “Χρειαζόμαστε ξεκάθαρα μηνύματα από την κυβέρνηση σχετικά με τα σχέδιά της για τα τεστ Covid και τους περιορισμούς, ώστε οι πελάτες να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να ταξιδέψουν και πάλι”.

H Caroline Dobson, ταξιδιωτική σύμβουλος, συμφώνησε ότι οι πελάτες εξακολουθούν να φοβούνται τις απότομες, κυβερνητικές αλλαγές. “Θέλουν διαβεβαιώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις ότι υπάρχει δέσμευση να διατηρηθούν ανοιχτά τα ταξίδια, χωρίς περαιτέρω αυθαίρετους περιορισμούς”, είπε, τονίζοντας ότι ο δρόμος είναι μακρύς για την πλήρη ανάκαμψη.

Tagged

1 σχόλιο στο “Επιστροφή σε “σχεδόν κανονικότητα” το καλοκαίρι βλέπουν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *