©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Η ακρίβεια δεν επηρεάζει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των καταναλωτών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γυρίζουν την πλάτη στην ακρίβεια κι αγνοούν τον πληθωρισμό που παραμένει σε υψηλά επίπεδα οι καταναλωτές, ενώ την ίδια στιγμή δείχνουν να μην τους απασχολούν οι αναμενόμενες διαταραχές στις πτήσεις ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, όπως αποκαλύπτει η έρευνα της Global Rescue για το ταξιδιωτικό συναίσθημα.  

Παρά τον πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος των ταξιδιών, η πλειονότητα των ταξιδιωτών (70%) δεν έχει ακυρώσει ή αναβάλει κάποιο ταξίδι στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Ενώ, για να ξεπεραστούν οι ελλείψεις σε προσωπικό των αεροπορικών εταιριών κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών διακοπών, περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες (55%) κλείνουν πτήσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

Επιπλέον, οι εταιρικοί ταξιδιώτες σχεδιάζουν σε συντριπτικό βαθμό ταξίδια αναψυχής.

Σύμφωνα με την έρευνα του κορυφαίου παγκοσμίως παρόχου υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης, ασφάλειας και διαχείρισης ταξιδιωτικού κινδύνου, τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών (66%) έχουν προγραμματίσει εγχώρια ταξίδια για την Ημέρα των Ευχαριστιών ή παρόμοια ταξίδια στα τέλη Νοεμβρίου και το 59% θα ταξιδέψει στο εσωτερικό της χώρας του κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου.

Ο πληθωρισμός δεν περιορίζει την καταναλωτική συμπεριφορά των περισσότερων ταξιδιωτών. Σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες (47%) δεν προβαίνουν σε καμία αλλαγή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά από αυτούς που προβαίνουν σε αλλαγές το 11% επιλέγει πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, το 10% διαμένει σε λιγότερο ακριβά καταλύματα, το 8% γευματίζει έξω λιγότερο ή σε λιγότερο ακριβά εστιατόρια και ένα άλλο 8% ταξιδεύει για λιγότερες ημέρες. Ενώ, μόνο το 4% μειώνει ή δεν αγοράζει αναμνηστικά ή δώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης αύξηση στα επαγγελματικά ταξίδια, καθώς στην πλειονότητά τους (71%) οι εταιρικοί ταξιδιώτες έχουν ήδη επιστρέψει στα επαγγελματικά ταξίδια, ενώ ένα ποσοστό 14% αναμένει να επιστρέψει μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η πλειονότητα των εταιρικών ταξιδιωτών (73%) σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα ταξίδια bleisure -συνδυασμός εργασίας και αναψυχής- και να αφιερώσει μερικές επιπλέον ημέρες για προσωπική απόλαυση, μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι.

Σε δηλώσεις του ο Dan Richards, διευθύνων σύμβουλος της Global Rescue και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ταξιδιών και Τουρισμού στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, είπε: “Αν και αντιμέτωποι με τις διαταραχές των αεροπορικών εταιριών και το αυξανόμενο κόστος των ταξιδιών, οι ταξιδιώτες επιμένουν στα σχέδιά τους”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *