©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Δύο ελληνικά νησιά στην εξάδα των “Not Hot” ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο ελληνικά νησιά, η Κεφαλονιά και η Κέρκυρα, συναντώνται στη λίστα με τους “μη καυτούς” ταξιδιωτικούς προορισμούς της Intrepid Travel για το 2024.

Η νέα λίστα “Not Hot” της εταιρίας, που ειδικεύεται στα ταξίδια περιπέτειας, προβάλλει “παραμελημένους” ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Με την κυκλοφορία της ετήσιας λίστας της η Intrepid επιχειρεί να καταπολεμήσει τον υπερτουρισμό, βοηθώντας τους ταξιδιώτες “να νικήσουν τα πλήθη και να τους εμπνεύσει να αναζητήσουν διαφορετικές και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, σε κοινότητες που μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από τους επισκέπτες”, όπως δήλωσε ο Matt Berna, πρόεδρος της Intrepid Travel για την Αμερική.

Η λίστα του 2024 περιλαμβάνει δύο προορισμούς στην Ασία, δύο στην Ευρώπη και έναν στην Κεντρική Αμερική.

Για τους δύο ελληνικούς προορισμούς της λίστας η Intrepid αναφέρει πως “μακριά από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας αποτελούν ένα γαλήνιο καταφύγιο για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση”.

“Η Κεφαλονιά και η Κέρκυρα είναι δύο από τα μεγαλύτερα νησιά του Ιονίου, ενώ άλλα 12 βρίσκονται διάσπαρτα στη δυτική ακτή της Ελλάδας”, συμπληρώνει η εταιρία.

Σύμφωνα με την Intrepid, “τα παρθένα τοπία και οι παρθένες παραλίες των Ιονίων Νήσων … προσφέρουν ένα γαλήνιο καταφύγιο για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση, σε αντίθεση με τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς, όπως το Σπλιτ και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία”.

Οι άλλοι τέσσερις προορισμοί της λίστα είναι:

Κορσική
Αναφερόμενη στην Κορσική η Intrepid σημειώνει πως πρόκειται για ένα ορεινό μεσογειακό νησί και γεωγραφική περιοχή της Γαλλίας, ένα αυτοαποκαλούμενο “νησί της ομορφιάς”.

“Σε αντίθεση με το κορεσμένο από τουρίστες Ποζιτάνο της Ιταλίας, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κορσική μπορούν να “απολαύσουν μια πιο αυθεντική, ήρεμη και καθηλωτική εμπειρία … χωρίς τα συντριπτικά πλήθη”, υπογραμμίζει η Intrepid Travel.

Σεούλ
Μαζί με το Τόκιο και την Σιγκαπούρη η Σεούλ συμπληρώνει την τριάδα με τις πιο επισκέψιμες ασιατικές πόλεις το 2023, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών αγοράς Euromonitor International.

Την κορεάτικη πόλη επισκέφθηκαν 17,5 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Τουρισμού της Κορέας.

Παναμάς
Ο Παναμάς, μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής που συνορεύει με την Κόστα Ρίκα και την Κολομβία, φιλοξενεί ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνικά έργα στον κόσμο, τη Διώρυγα του Παναμά.

Η Intrepid Travel προτείνει τον Παναμά για όσους επιθυμούν να “εντρυφήσουν στις τοπικές παραδόσεις, τη λαογραφία και τις σύγχρονες τέχνες, που διαφέρουν από το πιο ευρωκεντρικό πολιτιστικό τοπίο”.

Βόρνεο
Το Βόρνεο, ένα νησί της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι χωρισμένο μεταξύ τριών χωρών -της Μαλαισίας, του Μπρουνέι και της Ινδονησίας.

“Ενώ το Μπαλί είναι αναμφισβήτητα ένας εκπληκτικός προορισμός με τις όμορφες παραλίες και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, το Βόρνεο προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία που είναι αξεπέραστη από μόνη της”, αναφέρει η Intrepid.

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *