ΕΡΕΥΝΑ: Νεότερης ηλικίας και χαμηλότερου εισοδήματος οι Αμερικανοί ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες | Αυτό είναι το προφίλ τους

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ασφάλεια και η πολιτική που ακολουθούν οι προορισμοί για τις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες επηρεάζουν σημαντικά τις αποφάσεις των ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών σχετικά με το πού θα ταξιδέψουν, με βασικό, ωστόσο, παράγοντα επιλογής να συνιστά το κόστος του ταξιδιού. Αυτό διαπιστώνει η MMGY Global στη νέα έρευνά της για το πορτραίτο των Αμερικανών ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη έρευνα, η οποία εξετάζει τις ταξιδιωτικές συμπεριφορές, τα συναισθήματα και τις τάσεις αυτής της ομάδας. Διεξήχθη σε δείγμα περισσότερων από 3.000 Αμερικανών ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών και σχεδιάστηκε με τη συμβολή μιας συντονιστικής επιτροπής επαγγελματιών από ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις που επικεντρώνονται στα ταξίδια, τον τουρισμό και την ενδυνάμωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης είναι ότι η εκπροσώπηση στο υλικό μάρκετινγκ προορισμών είναι “πολύ/εξαιρετικά σημαντική” για αυτή την ταξιδιωτική ομάδα, με το 43% να δηλώνει ότι θα τους έκανε να αισθάνονται πιο σίγουροι ότι ο προορισμός περιλαμβάνει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Οι υπεύθυνοι ταξιδιωτικού μάρκετινγκ θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις πρόσθετες ανησυχίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών που επηρεάζουν την απόφασή τους να ταξιδέψουν σε έναν προορισμό, όπως:

-Οι μισοί από τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες δήλωσαν ότι η ασφάλεια ενός προορισμού αποτελεί σημαντικό παράγοντα όταν αποφασίζουν που θα ταξιδέψουν.

-Πάνω από τους μισούς (52%) των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι η πολιτική της χώρας/προορισμού που σχετίζεται με την ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητά τους επηρεάζει σημαντικά την απόφασή τους να ταξιδέψουν σε αυτόν.

-Τριάντα εννέα τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τυχόν αρνητικές αντιλήψεις που μπορεί να έχουν οι ντόπιοι και άλλοι τουρίστες για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ τους κάνουν να αισθάνονται άβολα και έχουν αντίκτυπο στην επιλογή προορισμού. Επιπλέον, το 33% δήλωσε ότι αυτές οι αντιλήψεις επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται ενώ ταξιδεύουν σε έναν προορισμό.

Ακολουθούν πρόσθετα βασικά ευρήματα από το πορτρέτο της MMGY Global για τους Αμερικανούς ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες:

Δημογραφικά στοιχεία

-Οι Αμερικανοί ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες είναι κατά μέσο όρο νεότεροι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εργάζονται και χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα από τον μέσο ταξιδιώτη των ΗΠΑ. Ο μέσος όρος ηλικίας των Αμερικανών ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών είναι 39 ετών, σε σύγκριση με τα 49 έτη για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ.

-Πάνω από το 60% των Αμερικανών ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών ανήκουν στις γενιές Millennial ή Gen Z.

Προγραμματισμός ταξιδιού και δαπάνες

-Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν μόνοι τους και λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν σε ζευγάρια από ό,τι οι υπόλοιποι Αμερικανοί, με το 50% των ερωτηθέντων ΛΟΑΤΚΙ+ να δηλώνουν ότι ταξιδεύουν μόνοι τους και μόνο το 33% να σημειώνουν ότι ταξιδεύουν σε ζευγάρια. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με το γεγονός ότι μόνο το 40% των ταξιδιωτών στις ΗΠΑ ταξιδεύουν μόνοι τους και το 40% ταξιδεύουν σε ζευγάρια. Ωστόσο, ένα σχεδόν ίσο ποσοστό και των δύο ομάδων αναφέρει ότι ταξιδεύει με παιδιά (12% των ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών και 14% των ταξιδιωτών των ΗΠΑ).

-Κατά μέσο όρο, οι αμερικανικές ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτικές παρέες ξόδεψαν 461 δολάρια για κάθε ταξίδι διακοπών το 2021 -ελαφρώς περισσότερα από τις αμερικανικές ταξιδιωτικές παρέες (455 δολάρια).

-Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες παρακινούνται περισσότερο από την επιθυμία τους να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να εξερευνήσουν νέα μέρη, με περισσότερους από 8 στους 10 να αναφέρουν αυτά ως τα κύρια κίνητρα για να ταξιδέψουν. Ενώ, 4 στους 10 παρακινούνται από συγκεκριμένες ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεις και αξιοθέατα.

-Τα ξενοδοχεία είναι το κατάλυμα που επιλέγουν οι Αμερικανοί ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες (47%), αλλά σε σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες (55%). Ένα άλλο 23% των Αμερικανών ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών  διαμένουν σε μη μισθωμένα καταλύματα, συνήθως σε σπίτια φίλων/συγγενών.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *