athens

ΕΡΕΥΝΑ : Τα ταξίδια πόλης ξεπέρασαν τους άλλους τύπους διακοπών παγκοσμίως (!!!)

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για χρόνια, οι εξορμήσεις εντός των πόλεων, αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της διεθνούς αγοράς ταξιδιών αναψυχής, καθώς οι Ευρωπαίοι, οι Ασιάτες, οι Βόρειοι και οι Νοτιοαμερικανοί κατευθύνονται σε ελκυστικούς προορισμούς τόσο στις κοντινές χώρες όσο και στο εξωτερικό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, καμία άλλη μορφή διακοπών δεν έχει αυξηθεί τόσο έντονα την τελευταία δεκαετία. Σε σύγκριση με τα ταξίδια διακοπών γενικά, τα ταξίδια στην πόλη αυξήθηκαν σχεδόν 4 φορές περισσότερο αυτή την περίοδο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ειδικής έρευνας της World Travel Monitor από την IPK International, την οποία παρουσίασε η ITB στο Βερολίνο.

Νο 1 παγκοσμίως τα ταξίδια πόλης

Τα στοιχεία δείχνουν μια σαφή επιτυχία. Από το 2007, οι διεθνείς εξορμήσεις σε πόλεις έχουν τριπλασιάσει τον όγκο τους φθάνοντας τα 190 εκατομμύρια το 2017. Αυτός ο όγκος έχει ως αποτέλεσμα τα ταξίδια στην πόλη να είναι ο νούμερο ένα προορισμός παγκοσμίως για πρώτη φορά. Ως εκ τούτου, τα ταξίδια στην πόλη ξεπέρασαν τις διακοπές Sun & Beach, η οποία ήταν ο κυρίαρχος τύπος διακοπών εδώ και χρόνια. Η έντονη αύξηση των εξορμήσεων σε πόλεις υποστηρίχθηκε από φτηνές πτήσεις και νέους τύπους διαμονής, όπως «μοιρασμένες» διανυκτερεύσεις.

Ασία/Ειρηνικός και  Νότια Αμερική ως οδηγός ανάπτυξης

Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως σε ταξιδιώτες από την Ασία / Ειρηνικό και τη Νότια Αμερική, όπου ο αριθμός των διακοπών στην πόλη έχει πολλαπλασιαστεί κατά περίπου 4 έως 5 τα τελευταία 10 χρόνια. Στην Ασία / Ειρηνικό, τα ταξίδια σε πόλεις έχουν ξεπεράσει τις τουριστικές διακοπές ως ο πιο προτιμώμενος τύπος διακοπών. Η ισχυρή ανάπτυξη από την Ασία / Ειρηνικό πυροδοτείτε ιδιαίτερα από την αύξηση των Κινέζων, των Κορεατών και των Ιαπώνων που πραγματοποιούν διεθνή ταξίδια πόλης, κυρίως.

Τα ταξίδια πόλης από τους Ευρωπαίους υπερδιπλασιάστηκαν από το 2007, δείχνουν τα στοιχεία του World Travel Monitor. Αυτός ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές οφείλεται στον ήδη υψηλό όγκο των διεθνών ταξιδιών σε αστικές περιοχές που προτιμούν οι Ευρωπαίοι. Αντίθετα, στη Βόρεια Αμερική τα ταξίδια πόλεων αυξήθηκαν από την προηγούμενη δεκαετία.

Ηγετική χώρα προορισμού οι ΗΠΑ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πιο δημοφιλής προορισμός προορισμού για διεθνή ταξίδια μέσα στο 2017 ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία. Αυτοί οι πέντε προορισμοί, έλαβαν περίπου το 35%  των διεθνών διακοπών σε πόλεις το 2017. Το 60 περίπου των εξορμήσεων σε πόλεις, έχουν ως προορισμό τους την Ευρώπη, περίπου το ένα τέταρτο πηγαίνει στην Ασία / Ειρηνικό, Νότια Αμερική, ενώ η Αφρική βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Υψηλό μορφωτικό επίπεδο και υψηλόμισθοι

Οι ταξιδιώτες που προτιμούν για προορισμό τα αστικά κέντρα ανήκουν κατά κύριο λόγο στις ομάδες νεαρής και μέσης ηλικίας, ενώ ο μέσος ταξιδιώτης πόλης είναι 41 ετών. Όσον αφορά το εισόδημα, τα city breaks είναι ως επί το πλείστον ένας τύπος διακοπών για ευκατάστατους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με το World Travel Monitor, περίπου το 50% των τουριστών της πόλης είναι στην ανώτερη κατηγορία εισοδημάτων, ενώ τα δύο τρίτα ανήκουν στην ανώτερη εκπαιδευτική ομάδα. Το 2017, η μέση δαπάνη ανά άτομο για διανυκτέρευση σε πόλεις ήταν περίπου 170 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων, όπως η μεταφορά, η διαμονή κλπ. Με ποσοστό περίπου 70%, τα αεροπορικά ταξίδια ήταν ο προτιμώμενος τύπος μεταφοράς για να φθάσουν στον προορισμό τους. Περίπου το 70% των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία σε πόλεις, αυξάνονται, ωστόσο παρατηρείται μια αύξηση στην αναζήτηση άλλου είδους καταλύματος, επίσης σημειώνεται μείωση ζήτησης στα οικονομικά, ενώ η ζήτηση στα ξενοδοχεία πρώτης κατηγορίας αυξάνετει συνεχώς.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες και τα κίνητρα των ταξιδιωτών σε διεθνείς πόλεις, τα στοιχεία του World Travel Monitor® δείχνουν ότι τα σημαντικότερα κίνητρα ήταν η επίσκεψη σε σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα. Επιπλέον, η πλειοψηφία των τουριστών στις πόλεις θέλουν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα, να πάνε για ψώνια και να δοκιμάσουν καλό φαγητό, ενώ μερικοί επιθυμούν να επισκεφθούν μουσεία και εκθέσεις.

Τα τελικά αποτελέσματα του World Travel Monitor® για ολόκληρο το 2018, καθώς και οι τελευταίες προβλέψεις για το 2019, θα παρουσιαστούν από τον Rolf Freitag, Διευθύνοντα Σύμβουλο της IPK International,  στην ITB Future Day κατά τη διάρκεια του ITB Berlin Convention. Το World Travel Monitor® βασίζεται σε 500.000 αντιπροσωπευτικές συνεντεύξεις σε περισσότερες από 60 ταξιδιωτικές αγορές παγκοσμίως και διεξάγεται τακτικά για περισσότερα από 20 χρόνια. Αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη συνεχής έρευνα για τα παγκόσμια ταξίδια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *