©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Ισχυρές οι κρατήσεις τον Ιανουάριο | Αυξημένες οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε υψηλά επίπεδα συνέχισαν να διαμορφώνονται ο κρατήσεις τον Ιανουάριο στη γερμανική αγορά για ταξίδια το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε πρόσφατα η γερμανική ιστοσελίδα που ειδικεύεται στον Τουρισμό, Reise-vor9.

Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 άτομα από τον χώρο των των ταξιδιωτικών γραφείων και των τουριστικών πρακτόρων διαπίστωσε ότι, τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων από τον τομέα των ταξιδιωτικών γραφείων και το 52% του δυναμικού των τουριστικών πρακτόρων διαπίστωσαν μια “πολύ θετική” τάση στις κρατήσεις για τον Ιανουάριο.

Το 27% των ταξιδιωτικών γραφείων και το 38% των τουριστικών πρακτόρων βλέπουν την εξέλιξη μάλλον θετικά. “Ήταν ο καλύτερος Ιανουάριος των τελευταίων 40 ετών”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ταξιδιωτικού γραφείου. “Μας έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει”, ανέφερε ένας άλλος τουριστικός πράκτορας σε ένα σχόλιο.

Σε πολλά σχόλια, οι επαγγελματίες του τουρισμού επισημαίνουν ότι οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί περισσότερο από τον αριθμό των κρατήσεων. Αυτό συνάδει με το αποτέλεσμα της έρευνας ότι η μέση τιμή των ταξιδιών που πωλούνται έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως, άλλωστε, πιστοποιεί η πλειοψηφία των επαγγελματιών των ταξιδιωτικών γραφείων που συμμετείχαν στην έρευνα (54%). Από την πλευρά των τουριστικών πρακτόρων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 38% αναφέρει σημαντικά υψηλότερες μέσες τιμές και το 50 % χαρακτηρίζει τα μέσα έσοδα ως “κάπως υψηλότερα”.

Η αύξηση της τιμής “δίκοπο μαχαίρι”

Η τάση αυτή, ωστόσο, δεν αποτελεί αποκλειστικά πηγή χαράς. “Θα έπρεπε να αυξήσω ακόμη περισσότερο τις τιμές για να διατηρήσω το περιθώριο κέρδους, καθώς ορισμένες από τις παρεχόμενες από τρίτους υπηρεσίες είναι πλέον σημαντικά ακριβότερες. Αλλά ο κίνδυνος να μείνουν μακριά οι πελάτες φαίνεται πολύ μεγάλος αυτή τη στιγμή”, αναφέρει ένας τουριστικός πράκτορας. “Είχαμε ήδη πολλές κρατήσεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο οι τιμές ανέβηκαν και πάλι. Αν αυτό συνεχιστεί, θα υπάρξει μείωση των κρατήσεων”, λέει εκφράζοντας την ανησυχία του ένας διευθυντής τουριστικού πρακτορείου.

Στο σύνολό τους πολλοί επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου συμμερίζονται την εκτίμηση ότι στο υψηλότερο τμήμα των διακοπών δεν αναμένεται συγκράτηση της ζήτησης λόγω της αύξησης των τιμών, κάτι, όμως, που δεν ισχύει στα χαμηλότερα τμήματα, ιδίως στις οικογένειες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *