«Η Κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  και θέσεων εργασίας»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

«Η Κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  και θέσεων εργασίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής νομού Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρει ο κ. Φραγγίδης, “Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την καραντίνα του Νοεμβρίου. Εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μένουν τα ξενοδοχεία, αφού δεν κλείνουν με κυβερνητική εντολή, αν και στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν να το πράξουν λόγω των μέτρων καραντίνας και της επακόλουθης χαμηλής ζήτησης.  Πώς μπορούν άραγε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους χωρίς έσοδα;

Μέτρα στήριξης χρειάζονται όμως και τα ξενοδοχεία που λειτουργούν εποχικά και αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας.

Έστω και τώρα, η Κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  και θέσεων εργασίας”.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό, η ηγεσία της ΠΟΞ, απέστειλε επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς ζητώντας “να επεκταθούν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα μέτρα που βάσει των εξαγγελιών του Υπουργείου σας προβλέπονται μόνο για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (αναφερόμαστε στην αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και σε οποία άλλη ρύθμιση τυχόν προβλεφθεί)”.

ksd Κυβέρνηση
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *