©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ην. Βασίλειο: Υποτονικές οι προσλήψεις στον τομέα των ταξιδιών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο αριθμός των υποψηφίων που τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών μειώθηκε κατά 20% τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθιστώντας τον ενδέκατο μήνα του χρόνου έναν από τους πιο υποτονικούς μήνες του έτους όσον αφορά τη διαδικασία προσλήψεων στον τομέα των ταξιδιών.

Ο αριθμός των ελεύθερων θέσεων εργασίας και των υποψηφίων που αναζητούν θέσεις εργασίας μειώθηκε επίσης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της C&M Travel Recruitment.

Η C&M ανέφερε “έναν ελαφρώς πιο θετικό μήνα” για τους νέους που αναζητούν εργασία, με τον αριθμό των υποψηφίων που ξεκινούν την αναζήτησή τους να μειώνεται κατά 3%, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, αλλά να σημειώνει “άλμα” κατά 65%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2021.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Barbara Kolosinska, διευθύνουσα σύμβουλος της C&M Travel Recruitment, η μία ανησυχία αφορά φυσικά τον αριθμός των υποψηφίων, ο οποίος έχει αυξηθεί κατά τους έξι μήνες του 2022, αλλά έχει μειωθεί κατά τους πέντε.

“Για να μπορέσει η ταξιδιωτική βιομηχανία να ανακάμψει πλήρως μακροπρόθεσμα, πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσελκύσουμε νέου υποψήφιους με δεξιότητες στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών και να δελεάσουμε όσους έχουν φύγει να επιστρέψουν. Και αυτός θα πρέπει να είναι ένας πραγματικός στόχος για όλους μας το 2023”.

Αν και τον Νοέμβριο σημειώθηκε πτώση κατά 20% στον αριθμό των υποψηφίων που τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών, ο αριθμός αυτός ήταν αυξημένος κατά 17%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021.

Το σύνολο των επιτυχημένων τοποθετήσεων τον περασμένο μήνα ήταν στα ίδια επίπεδα με τον Νοέμβριο του 2019 και αυξημένο κατά 7%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018, αλλά μειωμένο κατά 27%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017.

Οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης στον ταξιδιωτικό κλάδο υποχώρησαν τον Νοέμβριο κατά 28%, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2022 και κατά 8%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021.

Τα συνολικά στοιχεία του περασμένου μήνα ήταν τα δεύτερα χαμηλότερα του έτους μετά τον Αύγουστο.

“Όπως και να το δει κανείς, ο Νοέμβριος ήταν ένας από τους πιο υποτονικούς μήνες του έτους για τη διαδικασία προσλήψεων στον τομέα των ταξιδιών. Είδαμε μηνιαίες μειώσεις στον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας, των τοποθετήσεων και των υποψηφίων, αλλά αξίζει να θυμόμαστε πόσο μακριά έχουμε φτάσει το 2022. Σε σύγκριση με το τελευταίο προ-πανδημικό έτος 2019, οι προσλήψεις έχουν αυξηθεί κατά τους επτά από τους 11 μήνες του έτους, μέχρι στιγμής, και έχουν ισοσκελιστεί σε άλλους δύο, ενώ οι νέες κενές θέσεις εργασίας έχουν επίσης αυξηθεί σε επτά από τους 11 μήνες”, υπογράμμισε η κα. Kolosinska.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *