Photo by Kelly Lacy on Pexels

Η Ιρλανδία ανοίγει τα σύνορά της στους ταξιδιώτες, στις 9 Ιουλίου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

To “πράσινο φως” για την επανεκκίνηση των ταξιδιών από το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και πέραν αυτής, από τις 19 Ιουλίου, έδωσε η  κυβέρνηση στην Ιρλανδία. Μοναδική προϋπόθεση οι ταξιδιώτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να διαθέτουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό για να εισέλθουν στη χώρα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  της ιρλανδικής κυβέρνησης, η χώρα θα ανοίξει τα σύνορά της σε επισκέπτες από κράτη-μέλη της Ε.Ε. που φέρουν το πιστοποιητικό υγείας, το οποίο βεβαιώνει ότι ο κάτοχός του, είτε έχει εμβολιαστεί, είτε διαθέτει αρνητικό τεστ Covid-19, ή είχε νοσήσει από τον ιό και διαθέτει αντισώματα. Επίσης, η κυβέρνηση της χώρας προγραμματίζει να επεκτείνει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid για εμβολιασμένους επισκέπτες από άλλες χώρες, πλην της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Αμερικής.

Την απόφαση αυτή της ιρλανδικής κυβέρνησης χαιρετίζει ο οργανισμός “Tourism Ireland“, που σχεδιάζει ενεργά την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών, με την έναρξη μια νέας διαφημιστικής εκστρατείας, για να προσελκύσει και να καλωσορίσει τους διεθνείς επισκέπτες.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία της ιρλανδικής κυβέρνησης, ο Niall Gibbons, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού “Tourism Ireland”, δήλωσε: “Η πρόσφατη ανακοίνωση είναι ένα εξαιρετικά ευπρόσδεκτο και σημαντικό βήμα στον δρόμο προς την ανάκαμψη για τη βιομηχανία των ταξιδιών. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία χιλιάδων θέσεων εργασίας και βιοπορισμού σε ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία. Γνωρίζουμε από την έρευνά μας ότι υπάρχει σημαντική ζήτηση από ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία να επιστρέψουν στο νησί της Ιρλανδίας, το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρξει σημαντικός ανταγωνισμός στην αγορά. Κάθε προορισμός σε όλο τον κόσμο έχει βιώσει τον αντίκτυπο της πανδημίας και θα επιδιώξει να λάβει το μερίδιό του από την ανάκαμψη. Επομένως, η διαφημιστική μας εκστρατεία θα πρέπει να δημιουργήσει τον θόρυβο και μια άμεση επιθυμία για επίσκεψη”.

ksd PRIMAGEL
adv

Πρόσθεσε δε, πως: “Όλοι στον τουριστικό οργανισμό ανυπομονούμε να επιστρέψουν σε πλήρη δράση και να προωθήσουμε το νησί της Ιρλανδίας ως ασφαλή, φιλόξενο και ‘must-see’προορισμό σε όλο τον κόσμο. Τους επόμενους μήνες, θα εργαστούμε επιμελώς, με όλους τους συνεργάτες μας, για να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν τα ταξίδια. Το μήνυμά μας είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο για να καλωσορίσουμε τους ξένους επισκέπτες μας”.

Σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό “Tourism Ireland”, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ο οργανισμός έχει αναλάβει ένα εκτεταμένο -σε μεγάλο βαθμό εικονικό ή διαδικτυακό- πρόγραμμα δραστηριοτήτων, για να διατηρήσει ζωντανή την Ιρλανδία στις καρδιές και στο μυαλό των ταξιδιωτών, σε όλο τον κόσμο. Αυτό βασίζεται στην αντίληψη ότι οι επωνυμίες και οι προορισμοί που διατηρούν κάποιο επίπεδο δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ύφεσης επανέρχονται δυναμικότερα, σε σύγκριση με όσους σιωπούν κατά την ίδια περίοδο.

Ένα σημαντικό στοιχείο αυτού του προγράμματος περιλαμβάνει τη διαφημιστική καμπάνια στα κοινωνικά μέσα #FillYourHeartWithIreland, που έχει αποδώσει 1,8 δισεκατομμύρια εμφανίσεις (ή ευκαιρίες για προβολή) στα κανάλια Facebook του “Tourism Ireland”, με περίπου 127 εκατομμύρια προβολές και 13 εκατομμύρια ανταποκρίσεις.

Ο τουριστικός οργανισμός “Tourism Ireland” είναι υπεύθυνος για την προώθηση της Ιρλανδίας στο εξωτερικό ως κορυφαίου προορισμού διακοπών. Υπενθυμίζεται πως η χώρα, το 2019, υποδέχθηκε περίπου 11,3 εκατομμύρια επισκέπτες, παρέχοντας έσοδα άνω των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *