notopoulou

Κ. Νοτοπούλου: Απαιτείται μια ασφαλής και δίκαιη στρατηγική ανοίγματος για τον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό, τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του κλάδου και την απαίτηση διαμόρφωσης μια νέας εθνικής στρατηγικής για τον Τουρισμό αναφέρθηκε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τον Τουρισμό που διοργάνωσε η Ν.Ε Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Τομεάρχης Τουρισμού τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων προκειμένου να μείνουν όρθιοι ώστε να μπορούμε να μιλάμε για το αύριο του ελληνικού τουρισμού.

«Ο τουρισμός είναι πρώτα από όλα οι άνθρωποι του» υπογράμμισε και κάλεσε τους φορείς του Τουρισμού, από κοινού να διεκδικήσουν τις λύσεις που απαιτούνται για την βιωσιμότητα του κλάδου και που η κυβέρνηση αρνείται να δώσει υπονομεύοντας συνειδητά το πιο δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

H Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης: την διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και των ανθρώπων  του τουρισμού, την επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας σε ένα πλαίσιο υγειονομικής ασφάλειας, και την διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.

ksd PRIMAGEL
adv

«Βιωσιμότητα σημαίνει, προστασία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων» τόνισε.

Επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων με ρευστότητα με ΜΗ επιστρεπτέα ενίσχυση που σε συνδυασμό με πιο στρατηγικά μέτρα, όμως η πρόταση για τη δημιουργία  ενός ξεχωριστού, στοχευμένου προγράμματος ενίσχυσης σταθερού κόστους, αποκλειστικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Κομισιόν, θα μπορούσαν να θέσουν τις βάσεις για την ασφαλή στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων».

Περιέγραψε επίσης τους βασικούς άξονες του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ένα σύνολο των προτάσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κοστολογημένο στα 5,7 δις. Ευρώ, και απολύτως απαραίτητο μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης της οικονομίας και της εκτόξευση της ανεργίας.

Η Τομεάρχης Τουρισμού ανέλυσε τις προϋποθέσεις για την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας τονίζοντας πως απαιτείται μια ασφαλής και δίκαιη στρατηγική ανοίγματος που θα δώσει τη δυνατότητα για την επανέναρξη των ταξιδιών, ανεξαρτήτως της πορείας του εμβολιασμού. Επισημαίνοντας  ότι το «κλειδί» είναι το τετράπτυχο, κοινά πρωτόκολλα, μαζικά τεστ, επιτάχυνση εμβολιασμού, ιχνηλάτηση. Σε συνδυασμό, απαραίτητα, με την υγειονομική οργάνωση και προετοιμασία των προορισμών.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που ως άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα πέταξε ο πρωθυπουργός, ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μέρος μιας συνολικής αντιμετώπισης, όχι όμως τη λύση» ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στο νέο τουριστικό μοντέλο που οφείλει να εξυπηρετεί τρεις στόχους: ικανοποίηση των καταναλωτών-τουριστών, ικανοποιητικά εισοδήματα και «καλές» θέσεις εργασίας στους άμεσα εμπλεκόμενους και ευημερία και ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφερόμενη επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε πως αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που δημιούργησε η κρίση στον τουρισμό, καθώς οι δράσεις που προβλέπονται  είναι ανεπαρκείς και αποσπασματικές, δίχως να εξυπηρετούν ένα συνεκτικό σχέδιο για τον κλάδο.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι η επιμονή της πανδημίας φαίνεται να ξεπέρασε κάποιες αισιόδοξες προβλέψεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το καλοκαίρι που έρχεται.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *