pozrikidis

Κ. ΠΟΖΡΙΚΙΔΗΣ : Τουρισµός και Philoxenia σηµείο αναφοράς για τη ΔΕΘ-Helexpo

ΓΝΩΜΗ

του Κυριάκου Ποζρικίδη*

Ο τουρισµός αποτελεί έναν από τους πλέον ζωτικούς πυλώνες της οικονοµίας της χώρας. Είναι ένας κλάδος, που πέραν της οικονοµικής συνδροµής του στο ελληνικό ΑΕΠ, αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισµό της Ελλάδας, προβάλλει τις αρετές της στο εξωτερικό και δηµιουργεί ένα brand, που ανοίγει δρόµους για µελλοντική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη Philoxenia, η οποία αποτελεί τη σηµαντικότερη έκθεση του κλάδου στη χώρα και µια τουριστική παράδοση 32 ετών, που συνεχίζεται δυναµικά.

pozrikidisΜαζί µε τη Hotelia αποτελούν ένα εκθεσιακό δίδυµο, που αναδεικνύει τις νέες τάσεις και συνιστά εφαλτήριο προβολής των τουριστικών προορισµών της χώρας, αλλά και σηµείο συνάντησης των εκπροσώπων του κλάδου.

Η 32η διεθνής έκθεση τουρισµού Philoxenia συνιστά τον απόλυτο προορισµό για τον κλάδο. Για το 2016 θα υποδεχθεί τους επαγγελµατίες του τουρισµού και το κοινό από τις 18 έως τις 20 Νοεµβρίου, παράλληλα µε τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελµατικού εξοπλισµού, Hotelia. Μάλιστα, φέτος, στόχος της είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει καταρτιστεί το πρόγραµµα «Philoxenia hosted buyers program», στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενηθούν 150 καταξιωµένοι επαγγελµατίες του τουρισµού από το εξωτερικό.

Χρήσιµο «εργαλείο» που σκοπό θα έχει να συντονίσει ηλεκτρονικά τις διαδικασίες επαφών κατά τη διάρκεια της Philoxenia θα είναι και η on-line πλατφόρµα «Philoxenia b2b meeting platform», µέσω της οποίας, εκθέτες και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προγραµµατίζουν τις µεταξύ τους συναντήσεις εκ των προτέρων. Παράλληλα, στο πρόγραµµα περιλαµβάνονται και τα «Philoxenia b2b2 workshops», όπου οι συµµετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή µε ειδικού ενδιαφέροντος θέµατα, όπως νέες τεχνολογίες, νέες µορφές εναλλακτικού τουρισµού (γαστρονοµικός, ιατρικός, βιωµατικός, κ.λπ.), digital marketing, web travelling, travel blogging, µεταφορές, κ.ά..

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia ξεχωρίζει το «Branding Destinations Conference», όπου θα παρουσιαστούν πολλοί προορισµοί, ενώ θα αναπτυχθούν οι τεχνικές στρατηγικής branding, ώστε κάθε προορισµός να προωθείται µε σωστό τρόπο και να αποκτά την τουριστική αξία που του αναλογεί. Παράλληλα, θα πραγµατοποιηθούν τα «Philoxenia Happenings», µια σειρά ειδικών εκδηλώσεων των συµµετεχόντων, κατά τη διάρκεια των οποίων θα διοργανώνονται µικρές γιορτές για την πληρέστερη παρουσίαση κάθε επιµέρους περιοχής µέσω της τοπικής µουσικής, γαστρονοµίας και άλλων εθίµων.

Επίσης, η ΔΕΘ-Helexpo, έχοντας αντιληφθεί τη σηµασία της κινεζικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισµό, θα διοργανώσει στη φετινή  Philoxenia σεµινάριο µε θέµα: «Εξερχόµενος τουρισµός από την Κίνα: (σχεδόν) όλα όσα θα θέλατε να µάθετε». Είναι µία µόνο από τις δράσεις που σχεδιάζει η εταιρία ενόψει και της συµµετοχής της Κίνας ως τιµώµενης χώρας στην 82η ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα στη Hotelia, στο πλαίσιο του DPOINT SPACES, που αποτελεί πλέον σηµείο αναφοράς για τον κλάδο, ένας αναγνωρισµένος Έλληνας αρχιτέκτονας θα παρουσιάσει µια ειδική κατασκευή ξενοδοχειακού ενδιαφέροντος, που θα αντανακλά τις σύγχρονες τάσεις και µεθόδους του αρχιτεκτονικού σχεδιασµού.

Επίσης, σε µια άλλη θεµατική ενότητα, την ART OF DRINKING, κορυφαίοι επαγγελµατίες από τους κλάδους των ποτών και του καφέ θα παρουσιάσουν τεχνικές και δεξιότητες, παραδίδοντας και ειδικά µαθήµατα bartending. Τέλος, στη διάρκεια των Philoxenia-Hotelia θα φιλοξενηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η ECOWEEK, µε σηµαντικές δράσεις για την αειφορία στον τουρισµό.

Ο τουρισµός αποτελεί προτεραιότητα για τη ΔΕΘ-Helexpo. Άλλωστε,  πέραν του εκθεσιακού «διδύµου» Philoxenia-Hotelia, διατρέχει το σύνολο των εκθέσεων της εταιρίας, αφού το εκθεσιακό προϊόν συνιστά πολύτιµο τουριστικό εργαλείο.

*Ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης είναι διευθύνων συμβούλος  της ΔΕΘ-Helexpo.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *