mitt
© money tourism copyright photo

Κανονικά η MITT της Μόσχας λένε οι διοργανωτές|Αύριο ξεκινά (;) η Intourmarket|ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση της Μόσχας MITT, σύμφωνα με χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση των Άγγλων διοργανωτών, ενώ αύριο ξεκινά η μικρότερη τουριστική έκθεση της Μόσχας, Intourmarket, η οποία αφορά κυρίως στον εσωτερικό Τουρισμό.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή που πολίτες που φτάνουν από το Σάββατο στην Μόσχα, από 7 χώρες (11 αρχικά αλλά αφαιρέθηκαν από την λίστα ΗΠΑ, Αγγλία, Νορβηγία και Ελβετία),  θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, με απόφαση – διάταγμα του δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας, λόγω του κορονωϊού. Οι χώρες αυτές είναι Ιταλία, Νότια Κορέα, Κίνα, Ιράν, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία. Με το ίδιο διάταγμα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σόιμανιν έχει απαγορεύσει όλες τις μαζικές εκδηλώσεις με συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 ατόμων μέχρι τις 10 Απριλίου. Όπως μετέδωσε με το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti , η απαγόρευση επηρεάζει “αθλητικές, ψυχαγωγικές, δημόσιες και άλλες μαζικές εκδηλώσεις”. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι προηγουμένως οι αξιωματούχοι της Μόσχας είχαν ακυρώσει το ετήσιο φεστιβάλ εορτασμού της προσάρτησης της Κριμαίας.

Στο πλαίσιο αυτό τουριστικοί παράγοντες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την τακτική των διοργανωτών να προχωρούν τις εκθεσιακές διοργανώσεις, αγνοώντας τις οδηγίες και την υγεία των συμμετεχόντων στο όνομα του κέρδους και των οικονομικών παραγόντων ή να τις ακυρώνουν την τελευταία στιγμή με μεγάλο κόστος για τους εκθέτες και τους συμμετέχοντες, αλλά προς όφελος των εταιριών και των τοπικών οικονομιών.

money tourism photo
© money tourism copyright photo

Οι ίδιοι παράγοντες εκτιμούσαν ότι ακόμη και η Intourmarket, που ξεκινά αύριο, είναι πιθανό να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, με ότι αυτό σημαίνει για τους 1430 εκθέτες και τους συμμετέχοντες.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της Intourmarket, δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Οι προετοιμασίες της MITT βρίσκονται σε εξέλιξη όπως είχε προγραμματιστεί
Η ανακοίνωση των Άγγλων διοργανωτών για την έκθεση MITT, έχει ως εξής:
“Σε σχέση με την εξάπλωση του κοροναϊού, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν οι διοργανωτές του MITT.Σήμερα, οι προετοιμασίες για την MITT εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο και η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί.

mittΠαρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Υγεία (Rospotrebnadzor) για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών που προκαλούνται από το νέο κορωναϊό. Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα που αποφέρουν καλά αποτελέσματα και συμβάλλουν στη συγκράτηση της εξάπλωσής του. Η προσέγγιση αυτή υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μαζικές εκδηλώσεις και εκθέσεις συνεχίζονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Λάβετε υπόψη ότι σύμφωνα με απόφαση της Δημαρχίας της Μόσχας έχουν τεθεί σε εφαρμογή πρόσθετοι περιορισμοί. Όλοι οι πολίτες που φθάνουν από τις ακόλουθες χώρες (Κίνα, Νότια Κορέα, Ιράν, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες (στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο) και δεν πρέπει να επισκέπτονται εκδηλώσεις.

Όλοι οι επισκέπτες που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μας συνιστώνται να αποφεύγουν τη σύνδεση πτήσεων μέσω των χωρών που αναφέρονται παραπάνω, διαφορετικά θα εμπίπτουν στους ίδιους περιορισμούς.

Υπάρχουν ακόμη περιορισμοί για την έκδοση θεωρήσεων για τους πολίτες της Κίνας και του Ιράν. Υπάρχει μόνο μία επιλογή για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις, να υποβάλετε αίτηση για επιχειρηματική βίζα.

primagel
adv

Ως διοργανωτές εμπορικών εκθέσεων και εκδηλώσεων, ακολουθούμε τις οδηγίες της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Υγεία (Rospotrebnadzor), όπου συνιστάται να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για χέρια και αναπνοή.

Στους χώρους της MITT θα παρασχεθεί επαρκής ποσότητα απολυμαντικών για τα χέρια και όσοι επιθυμούν να λάβουν μάσκες μίας χρήσης μπορούν να τις προμηθευτούν από το γραφείο εγγραφής στην αίθουσα περιπτέρων. Στο τέλος κάθε ημέρας της έκθεσης, θα υπάρχει υγρός καθαρισμός στα περίπτερα και το φουαγιέ.

Το σύστημα πλοήγησης θα παρέχει επιπλέον σήματα σχετικά με την υγιεινή. Κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, θα υπάρχουν επαγγελματίες ιατροί και υπάρχει και μια ομάδα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης.

Όλα αυτά τα μέτρα θα ληφθούν σε όλες τις εκθέσεις μας.

Εάν η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Υγεία (Rospotrebnadzor) ή η Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας λάβει οποιεσδήποτε νέα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού, θα ακολουθήσουμε τους επίσημους κανονισμούς”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *