Κατακόρυφη άνοδος στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σημαντική άνοδο κατά 7,5% στις τιμές των εισιτηρίων καταγράφεται την περίοδο Φεβρουαρίου 2017 – Ιανουαρίου 2018, σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΙΑΤΑ, με την Ευρώπη να κυριαρχεί στις επιλογές των ταξιδιωτών, όπως αποδεικνύουν οι υψηλές πληρότητες των αεροσκαφών.

Η άνοδος αυτή στις τιμές των εισιτηρίων οφείλεται κυρίως στην αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια και στη μικρή αύξηση της προσφοράς θέσεων από τις αεροπορικές εταιρίες.

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι πληρότητες των αεροσκαφών (PLF – Passenger Load Factor), οι οποίες στην Ευρώπη αγγίζουν το 84% (83,9%), στη Β. Αμερική ανέρχονται σε 83,6%, στη Λατινική Αμερική σε 81,8% και στην Ασία σε 81,0%, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης ανταγωνιστικών τιμών στα δρομολόγια από και προς αυτές τις περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018, το κόστος καυσίμων είναι περίπου 16% υψηλότερο από πέρσι και ενδέχεται στο άμεσο μέλλον να επηρεάσει και αυτό περαιτέρω αυξητικά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *