Η κινηματογραφική νησίδα του Σαρωνικού με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες|Travel Inspiration

VIDEO ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Η νησίδα Μετώπη βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αίγινας και βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Άγιος Γεώργιος του Αγκιστρίου και γεωλογικά αποτελεί την κορυφή του άλλοτε ισθμού που ένωνε την Αίγινα με το Αγκίστρι και υπέστη καθίζηση.

Μέρος διάσημο, καθώς αποτελεί κοινή στάση για τις θαλάσσιες χελώνες, ενώ ο Βάρναλης αναφερόταν σε αυτό ως «προπύλαια» του Αγκιστρίου. Εύκολα προσβάσιμο με σκάφος, με μια μικρή παραλία από λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα ρηχά νερά στην νοτιοανατολική του πλευρά και μερικούς αμπελώνες να αποτελούν το μοναδικό πράσινο του νησιού. Ένα πατητήρι, ένα καλύβι και το ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων είναι όλη του η κληρονομιά …

Πρόκειται για χαμηλή νησίδα μήκους περίπου ενός ναυτικού μιλίου με ιδιαίτερα επικίνδυνα αβαθή γύρω της και ενώ μπορεί στην ταινία “Αιγαίο SOS” να αποτελούσε μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα που ήρθε στην επιφάνεια μετά από σεισμό της περιοχής, με Έλληνες και Τούρκους να την διεκδικούν ισόποσα, στην πραγματικότητα όμως εκατοντάδες είναι οι ιδιοκτήτες της, οι οποίοι δε, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το ακίνητο-φιλέτο, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Και μπορεί η αγγελία που τοιχοκολλήθηκε μερικά χρόνια πριν από ιδιωτικό γραφείο real estate καλώντας τους ιδιοκτήτες της νήσου να προσέλθουν στο γραφείο με τα συμβόλαιά τους για εντολή πώλησης σε ενδιαφερόμενο αγοραστή, να ήταν η αρχή του νήματος, η συνέχεια όμως εμπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Και όλα αυτά γιατί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ιδιοκτήτες του νησιού εμφανίζονται όχι ένας, ούτε δύο αλλά πολλές εκατοντάδες άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κάτοικοι του Αγκιστρίου, οι οποίοι έχουν στα χέρια του τα συμβόλαια από τους προπάππους τους.

Όσο για το τέλος του νήματος… το μέλλον θα δείξει…

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *