«Τσάρος», για τέταρτη φορά, ο Πούτιν

ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι, για μία ακόμη φορά, ο μεγάλος νικητής των χθεσινών προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, εξασφαλίζοντας με ποσοστό μεγαλύτερο του 75%, «λευκή επιταγή» στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής συγκέντρωσε το 76,7% των ψήφων, σύμφωνα με το 99% και πλέον των περιοχών αναφοράς.

Ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουτινίν, όπως όλα δείχνουν, εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση (11,92% των ψήφων), ακολουθούμενος από τον εθνικιστή Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι (5,77% των ψήφων), ο οποίος βρίσκεται σε καλό δρόμο για την τρίτη θέση.

Στις εκλογές η συμμετοχή έφτασε σε ποσοστό 67%, υψηλότερο από ό,τι στην τελευταία εκλογική νίκη του Πούτιν, το 2012. Η ψηλή προσέλευση ψηφοφόρων, σύμφωνα με τους αναλυτές, δίνει σαφή εντολή στον Πούτιν για την τέταρτη θητεία του.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους οπαδούς του, σε μια ομιλία νίκης, στη Μόσχα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ είπε ότι, «η Ρωσία δεσμεύτηκε για την επιτυχία». Διευκρίνισε δε πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν μια αναγνώριση του τι έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Και υπογράμμισε ότι η Ρωσία έχει ένα υπέροχο μέλλον μπροστά της, εφόσον οι κάτοικοί της έμειναν ενωμένοι.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *