Μ. Κόνσολας: «Πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του  Αιγαίου»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Διευρύνεται και ενισχύεται το πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, που είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα:

– Η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την τροποποίηση του προγράμματος με την καθιέρωση ενός ελάχιστου ποσού βασικής οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 4 ευρώ  ανά κυψέλη.

– Καθιερώνεται πρόσθετη οικονομική ενίσχυση μέχρι 10 ευρώ ανά κυψέλη, σε αναλογία με  την ποσότητα του μελιού που παράγεται και εμπορεύεται νομίμως κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, ως κινήτρου για την αύξηση της παραγωγής – εμπορίας.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους στοχεύει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας των υπαρχουσών  μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων, στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής μελιού και στην επάρκεια των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο προϊόν.

Παράλληλα, ο τομέας της μελισσοκομίας, στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, θα ενισχυθεί με το ποσό των 61.626.450 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *