Το ταξίδι με τις Ελληνικές Γεύσεις, Εικόνες και Μελωδίες ξεκίνησε στην πόλη Nanjing της Κίνας.
Εκτός από την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης που βρέθηκε στην πόλη του Nanjing, υπάρχει και μια επιπλέον αποστολή που διαδίδει την Ελληνική Ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα αλλά βασικά την προώθηση του Γαστρονομικού και Οινικού Τουρισμού της Ελλάδας στο ξενοδοχείο 5* Fairmont Hotel που από σήμερα και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάζεται αποκλειστικά η Λευκάδα και η Μύκονος.
Η κα Μαρία Ζησούλη υπεύθυνη της διοργάνωσης παρουσίασε τις ομορφιές της Μυκόνου και της Λευκάδας, τις τουριστικές δυνατότητες και ιδιαίτερα τα Ελληνικά προϊόντα.
Έτσι με λαμπρότητα ξεκίνησε το φεστιβάλ με παραδοσιακά γαστριμαργικά δημιουργήματα με θέμα το Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος και συγκεκριμένα της Λευκάδας και της Μυκόνου.
Ο chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Λάζαρος Κολαξής παρουσίασε παραδοσιακές συνταγές της Λευκάδας όπως κολοκυθοκορφάδες, τσιγαρίδια , σοφιγάδο, σαβόρο, φακές Εγκλουβής, παστέλια και μαντολάτα και πολλά ακόμη ποικιλίες των Επτανήσων, όπως και πιάτα από Μύκονο, ειδικά το σύγκλινο, τα λουκάνικα, την μόστρα, το χοιρινό, τα αμυγδαλωτά Μυκόνου και πολλές ακόμη γεύσεις από τις όμορφες Κυκλάδες.
Ο πολιτιστικός Σύλλογος «Ανεμόμυλοι» της Μυκόνου και οι Μουσικοί τους θα μεταφέρουν τις εικόνες, τους χορούς, τις μελωδίες του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και τον πολιτισμό στην μακρινή Κίνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και του Επιμελητηρίου Λευκάδας.
Βασικοί συντελεστές στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης οι επιχειρήσεις των νησιών τα ξενοδοχεία “Micra Anglia” στην Άνδρο και «Pearls of Mykonos”. Επίσης η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ΕΖΑ, το ούζο «Πλωμάρι Γιαννάτσης», η “Moropoulos Winery”, και Υπερελαιον Graceland.