Νέες ακυρώσεις πτήσεων στο Gatwick | “Business as usual” λέει το αεροδρόμιο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η EasyJet αναγκάστηκε να ακυρώσει τουλάχιστον 26 πτήσεις από και προς το Gatwick χθες, παρά το γεγονός ότι το αεροδρόμιο ισχυρίστηκε ότι ήταν “business as usual”.

Το Gatwick επιβεβαίωσε ότι 13 αφίξεις και 13 αναχωρήσεις ακυρώθηκαν το πρωί της Τρίτης λόγω των περιορισμών στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω ασθενείας του προσωπικού.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε: «Στις 7 το πρωί, τέθηκαν περιορισμοί στον αριθμό των πτήσεων που μπορούν να φτάσουν στο Gatwick λόγω απουσίας προσωπικού στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Ορισμένες πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ενδέχεται να καθυστερήσουν ή να ακυρωθούν ως αποτέλεσμα του μειωμένου προσωπικού».

Το αεροδρόμιο ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των επιβατών.

Ωστόσο, αναφέροντας τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του αεροδρομίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Gatwick, Stewart Wingate, επέμεινε: «Τώρα λειτουργούμε ως συνήθως».

Ο Wingate επιβεβαίωσε την κατάργηση του ανώτατου ορίου χωρητικότητας επιβατών του αεροδρομίου από τα τέλη Αυγούστου, σε αντίθεση με το Heathrow που την περασμένη εβδομάδα επέκτεινε το ημερήσιο όριο του αριθμού επιβατών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Και τα δύο αεροδρόμια επέβαλαν ανώτατα όρια χωρητικότητας νωρίτερα το καλοκαίρι για να μειώσουν τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων που προκαλούνται από ελλείψεις προσωπικού, ιδίως των υπηρεσιών εδάφους.

Ένας εκπρόσωπος της easyJet επιβεβαίωσε τις ακυρώσεις «λόγω ασθένειας στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας», λέγοντας: «Αυτό δεν οφείλεται στην easyJet».

Το προσωπικό του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Gatwick απασχολείται στην Air Navigation Solutions (ANS) και όχι στο αεροδρόμιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πτήσεις στο Gatwick ακυρώνονται αυτό το καλοκαίρι λόγω ασθένειας στο προσωπικό του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Tagged

1 σχόλιο στο “Νέες ακυρώσεις πτήσεων στο Gatwick | “Business as usual” λέει το αεροδρόμιο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *