Νέο περιστατικό με αεροσκάφος της Boeing | Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ένα αεροσκάφος Boeing 767 μεταφοράς εμπορευμάτων πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σήμερα, αφού το μπροστινό σύστημα προσγείωσής του δεν λειτούργησε, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει στον διάδρομο προσγείωσης, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το Boeing 767 που ανήκει στη FedEx Express χρησιμοποίησε το πίσω σύστημα προσγείωσης και στη συνέχεια βύθισε τη μύτη του χρησιμοποιώντας το μπροστινό τμήμα της ατράκτου, όπως φαίνεται σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους, που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού προς την Κωνσταντινούπολη, ενημέρωσαν τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι το σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε και προσγειώθηκαν με την καθοδήγηση του πύργου, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών.

Οι ομάδες διάσωσης και πυρόσβεσης του αεροδρομίου έκαναν τις απαραίτητες προετοιμασίες πριν από την προσγείωση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία δεν διευκρινίζεται η αιτία της βλάβης.

Βιντεοσκοπημένο υλικό δείχνει σπινθήρες να πετούν και να βγαίνει καπνός καθώς το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου “ξύνεται” στον διάδρομο προσγείωσης, χωρίς, βεβαίως, να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Οι πιλότοι κράτησαν το ρύγχος του αεροπλάνου πάνω από τον διάδρομο για αρκετά δευτερόλεπτα αφού οι κύριοι τροχοί είχαν αγγίξει το έδαφος, προφανώς εφαρμόζοντας την άσκηση έκτακτης ανάγκης για προσγείωση με ανασυρόμενο ρύγχος, για την οποία εκπαιδεύονται οι πιλότοι.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και το πλήρωμα εκκένωσε με ασφάλεια το αεροσκάφος, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, Abdulkadir Uraloğlu.

Ο διάδρομος έκλεισε προσωρινά για την εναέρια κυκλοφορία, αλλά η κίνηση των αεροσκαφών στους άλλους διαδρόμους του αεροδρομίου συνεχίστηκε κανονικά, όπως ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου IGA.

Αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών δήλωσε στο Reuters ότι αρμόδιες ομάδες διενεργούν ελέγχους στον τόπο του ατυχήματος, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Boeing παρέπεμψε στην FedEx για σχετικές ερωτήσεις, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συντονίζεται με τις αρχές έρευνας και ότι “θα παράσχει πρόσθετες πληροφορίες μόλις αυτές είναι διαθέσιμες”.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ένα μικρό Boeing 717 22 ετών που πετούσε η Delta Airlines πραγματοποίησε παρόμοια ομαλή προσγείωση χωρίς μπροστινό σύστημα στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *