Phil Gardner
Phil Gardner

Αλλαγές στην Thomas Cook | Ο Phil Gardner αποχωρεί | Ανακατατάξεις στον OTA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την αποχώρηση του εμπορικού διευθυντή του, Phil Gardner, ανακοίνωσε ο Thomas Cook και την αντικατάστασή του από τον επικεφαλής των βοηθητικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, David Scott.

Ο Gardner εντάχθηκε στον Thomas Cook το 2015 μετά από σχεδόν 15 χρόνια στην First Choice και μετά την TUI. Παρέμεινε στον Cook μετά την εξαγορά από τον κινεζικό τουριστικό κολοσσό Fosun τον Σεπτέμβριο του 2020 και την επανακυκλοφορία του ως διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο (ΟΤΑ), που ακολούθησε της “κατάρρευσής” του τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Gardner φεύγει στα τέλη Ιανουαρίου για να συμμετάσχει σε “ένα νέο εγχείρημα”.

Ο David Scott, ο οποίος θα τον αντικαταστήσει, πρώην επικεφαλής βοηθητικών υπηρεσιών και οικονομικών υπηρεσιών του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πράκτορα, εντάχθηκε στην επιχείρηση τον Δεκέμβριο του 2019. Ο Scott εντάχθηκε στην επιχείρηση ως ιδρυτικό μέλος της σύγχρονης ενσάρκωσής της. Έχει δημιουργήσει το τμήμα βοηθητικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, εισάγοντας πρόσφατα ένα νέο ασφαλιστικό προϊόν και έχει διαπραγματευτεί όλα τα συμβόλαια του Cook.

Στον νέο του ρόλο, ο Scott θα επιβλέπει την εμπορική και εργολαβική ομάδα του Cook, “χτίζοντας” νέες σχέσεις με ξενοδόχους, εταιρίες διαχείρισης προορισμών (DMC) και παρόχους βοηθητικών υπηρεσιών για να επιτρέψει στον OTA να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη διαχείριση των διακοπών και των εμπειριών που πουλάει.

Νέοι ρόλοι και αναβαθμίσεις

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων, Wendy Shand, η οποία εντάχθηκε στον όμιλο τον Σεπτέμβριο με σκοπό τη δημιουργία διαφοροποιημένων προϊόντων για διαφορετικές ομάδες πελατών, προήχθη επίσης στη διοικητική ομάδα της εταιρίας. Αυτό έγινε, σύμφωνα με τον Thomas Cook, σε αναγνώριση της σημασίας για την επιχείρηση της προσέλκυσης νέων τύπων παραθεριστών και της προσφοράς πιο εξατομικευμένων εμπειριών διακοπών για τους πελάτες της.

Πριν γίνει μέλος της Thomas Cook, η Shand ίδρυσε και διηύθυνε μια επιχείρηση με την ονομασία Tots To Travel, η οποία ειδικευόταν στο να οργανώνει διακοπές για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Μιλώντας για τις εξελίξεις αυτές, ο Alan French, διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, δήλωσε: “Τους τελευταίους 18 μήνες, χτίζουμε μια επιτυχημένη ψηφιακή πλατφόρμα, που έχει δείξει ότι μπορούμε να συναλλαγούμε επικερδώς όταν η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι με το μέρος μας. Η εστίασή μας για φέτος είναι να επιταχύνουμε αυτή την ανάπτυξη και να προσεγγίσουμε νέους παραθεριστές, που θέλουν να μας δοκιμάσουν για πρώτη φορά ή να καλωσορίσουμε άλλους πιστούς θιασώτες της παλιάς επιχείρησης”.

“Η προώθηση του David στο νέο του ρόλο και η προσθήκη του ταλέντου της Wendy στην κορυφαία ομάδα μας είναι μέρος του σχεδίου μας να διασφαλίσουμε ότι αυτός ο νέος Thomas Cook κατανοεί τι έχει σημασία για τους ανθρώπους και σχεδιάζει τις διακοπές και τους τρόπους πώλησής τους που σχετίζονται με τους σημερινούς καταναλωτές”, πρόσθεσε ο French.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Gardner, ο French είπε: “Λυπούμαστε που χάνουμε τον Phil που ήταν μαζί μας από την πρώτη μέρα και τον ευχαριστούμε που μας βοήθησε να πετύχουμε όλα όσα έχουμε μέχρι στιγμής”.

Η Fosun, η οποία ήταν ο μεγαλύτερος, μεμονωμένος μέτοχος του Thomas Cook, με μερίδιο 18% όταν ο τουριστικό οργανισμός πτώχευσε τον Σεπτέμβριο του 2019, απέκτησε την επωνυμία Cook και τα σχετικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αρκετούς μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2019.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *