Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στο Μιλάνο της Ιταλίας με στρατηγική και συνέργειες για την προώθηση του προορισμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με αφορμή την 44η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Allianz MiCo, στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ) μετέβησαν στο Μιλάνο της Ιταλίας. Τόσο οι εκπρόσωποι του ΤΟΧ, όσο και αυτοί της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), φιλοξενήθηκαν στο επιβλητικό περίπτερο προβολής της Τοσκάνης, όπου διοργανώθηκε και η συνέντευξη τύπου με θέμα: «Νέες προκλήσεις του πολιτιστικού τουρισμού της Τοσκάνης στο Ευρωπαϊκό τοπίο».  

Η σημαντική αυτή εκδήλωση που διεξήχθη σε συνέργεια της GIST (Ένωση Δημοσιογράφων Ιταλικού Τουριστικού Τύπου) με τους Τουριστικούς Οργανισμούς Τοσκάνης,  Χαλκιδικής και Πορτογαλίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την EasyJet, ανέδειξε τις νέες συνέργειες, τις καλές πρακτικές και τα διεθνή έργα που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό παγκοσμίως.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της έκθεσης BIT ο Δ/ντής του ΤΟΧ συμμετείχε, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το GIST με αφορμή την κυκλοφορία του ετήσιου οδηγού του για το 2024 (όπου φιλοξενείται ειδικό άρθρο αφιέρωμα στην Χαλκιδική), ενώ, παραχώρησε συνέντευξη και στον δημοσιογράφο Θοδωρή Κουμέλη του Travel Daily News. Ενδεικτικό του θετικού πρόσημου που λαμβάνει η συμμετοχής του ΤΟΧ και της ΠΚΜ στην ΒΙΤ, είναι και το σύνολο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ των οποίων:

Ø με τον Lorenzo Lagorio Διευθυντή της Easy Jet στην Ιταλία (στόχος των διαπραγματεύσεων που θα συνεχιστούν, η πτήση από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη),

Ø με δημοσιογράφους της RAI 1 (θέμα ήταν τα τηλεοπτικά γυρίσματα που προετοιμάζονται για τον Μάιο στη Χαλκιδική),

Ø με τον Mauro Fumagali, ειδικό για bike & slow activities, καθώς και

Ø με την Ludovica Casellati, luxury bike tour operator.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της BIT και σε μια κατάμεστη αίθουσα του πανέμορφου μουσείου Fondazione Luigi Rovati, οι εκπρόσωποι του ΤΟΧ και της ΠΚΜ υποδέχθηκαν 45 δημοσιογράφους του Ιταλικού Τουριστικού Τύπου.  Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Επίτιμος Πρόξενος κ. Νικόλαος Σάκκαρης, η Εμπορική Ακόλουθος κα Παγώνα Λαρδά, αρκετά σημαίνοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο καθώς και διεθνούς φήμης προσωπικότητες.

Ο Γιώργος Μπρουτζάς, Δ/ντής του ΤΟΧ και ο Λεωνίδας Τσιαντής, Προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού της ΠΚΜ, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το ελκυστικό και πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν των γεωγραφικών περιοχών που συνθέτουν την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκαν στην πληθώρα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και δράσεις που από το 2024 θα εμπλουτίσουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του τόπου, όπως:

  • η πολιτιστική διαδρομή «στα βήματα του Απόστολου Παύλου», που ξεκινά από την Κύπρο και διασχίζει την Κεντρική Μακεδονία για να φτάσει στη Ρώμη. Μια διαδρομή που περνά από τα πιο σημαντικά μέρη της Ελληνικής ιστορίας, όπου έζησαν ο Αριστοτέλης, ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος.
  • Το άνοιγμα των πυλών στους επισκέπτες, του ανάκτορου των Αιγών, του Φιλίππου Β΄ (γνωστό και ως ο «Μακεδονικός Παρθενώνας»), που συνιστά ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της κλασσικής Ελλάδας.
  • Την έναρξη λειτουργίας  του Σπηλαίου των Πετραλώνων, που μετά την πλήρη ανακαίνιση τόσο του εσωτερικού, όσο και του περιβάλλοντα χώρου του, την άνοιξη του 2024 θα ξεκινήσει και πάλι να υποδέχεται το κοινό.

Στην εν λόγω εκδήλωση, συζητήθηκαν επίσης και οι πρωτοβουλίες της πολύσημης πολιτιστικής συνέργειας του ΤΟΧ με την Περιφέρεια της Τοσκάνης που φέτος την άνοιξη,  με τη διοργάνωση του 2ου Ελληνο-Ετρουσκικού Συμπόσιου, στο αρχαιολογικό πάρκο της Ποπουλωνίας, περνά πλέον στην επόμενη φάση της. Στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώθηκαν και οι επερχόμενες πολιτιστικές συμπράξεις μεταξύ του Ιδρύματος L. Rovati, (μέσω του αρχαιολόγου Giulio Paolucci) και του ΤΟΧ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι του ΤΟΧ ευχαρίστησαν για τη συνεργασία, προσφέροντας  την προτομή του Χαλκιδικιώτη, αρχαίου φιλόσοφου, Αριστοτέλη,  την Πρόεδρο του GIST κα Sabrina Talarico και τον Διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού της Τοσκάνης κ. FrancescoTapinassi.  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση στην οποία τρεις δημοσιογράφοι, κέρδισαν από ένα πακέτο διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *