Αρχική > ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ > Οι βουλευτές στη Βρετανία ζητούν οικονομική βοήθεια για τον ταξιδιωτικό τομέα
money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι βουλευτές στη Βρετανία ζητούν οικονομική βοήθεια για τον ταξιδιωτικό τομέα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη στήριξη της αεροπορικής, ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας στη Βουλή των Κοινοτήτων, σήμερα, οι Βρετανοί βουλευτές επέκριναν τον χειρισμό της κυβέρνησης για το σύστημα χρωματικής κατηγοριοποίησης, που εφαρμόζει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο “σκιώδης υπουργός Τουρισμού”, Άλεξ Σόμπελ, διερωτήθηκε γιατί ο τουριστικός τομέας περιμένει ακόμα το σχέδιο ανάκαμψης και είπε ότι η απάντηση της κυβέρνησης ήταν “αδιάφορη και ανομοιογενής”. “Τα πρακτορεία ταξιδιών περιμένουν χρηματοδότηση, ενώ η έλλειψη εισερχόμενων και εξερχόμενων ταξιδιών και η αβεβαιότητα σχετικά με τα καθεστώτα των τεστ για τον Covid και την καραντίνα συνεχίζουν να πλήττουν τις κρατήσεις”, είπε.

Από την πλευρά του ο Χένρι Σμιθ, πρόεδρος του Future of Aviation Group και βουλευτής του Crawley, της εκλογικής περιφέρειας στην οποία υπάγεται το αεροδρόμιο Gatwick, δήλωσε ότι ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι φέτος θα κόστιζε στη βρετανική οικονομία περίπου 19 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο βουλευτής του Wimbledon, Στίβεν Χάμοντ, πρόεδρος της κομματικής, κοινοβουλευτικής ομάδας για τα επαγγελματικά ταξίδια, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Swords Travel στην εκλογική του περιφέρεια. Είπε ότι ο οργανισμός και άλλοι “παίχτες” στον κλάδο δεν θα έχουν μέλλον, “εκτός εάν υπάρξει σαφήνεια για το μέλλον των διεθνών ταξιδιών ή μεγαλύτερη κυβερνητική υποστήριξη, στην περίπτωση που δεν επαννεκινήσουν άμεσα τα ταξίδια”.

Με τη σειρά του ο βουλευτής Simon Jupp, του οποίου η εκλογική περιφέρεια του Ανατολικού Ντέβον περιλαμβάνει το αεροδρόμιο του Έξετερ, είπε ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν αντλήσει επιχειρηματική υποστήριξη με τη μορφή κρατικών επιχορηγήσεων, αλλά επιμένουν πως “Εάν δεν ανοίξουμε ξανά τα σύνορα, πρέπει να γίνουν περισσότερα για να δώσουμε στα αεροδρόμια, τις αεροπορικές εταιρίες και την ταξιδιωτική βιομηχανία μια ευκαιρία στη μάχη της επιβίωσης”. Για να καταλήξει: “Η  Παγκόσμια Βρετανία θα μπορούσε να γίνει Μικρή Βρετανία αν δεν το κάνουμε αυτό”.

Ο Neale Hanvey, βουλευτής του Kirkaldy και του Cowdenbeath, είπε πως το Travel Your World δεν είχε εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020, δεν μπόρεσε να θέσει σε αναστολή το ανθρώπινο δυναμικό του και χάνει χιλιάδες λίρες κάθε μήνα.

Η πρώην πρωθυπουργός Theresa May, βουλευτής για το Maidenhead, τόνισε πώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι τώρα πιο αυστηροί από ό,τι ήταν το καλοκαίρι του 2020, όταν δεν υπήρχε διαθέσιμο εμβόλιο. Μιλώντας, μάλιστα, για την Πορτογαλία, που μετακινήθηκε στην πορτοκαλί λίστα, είπε πως η κυβέρνηση άφησε εκτεθειμένους τους Βρετανούς παραθεριστές. “Για να μην αναφέρουμε τον αντίκτυπο στις αεροπορικές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες”, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του η Jackie Doyle-Price, βουλευτής στο Thurrock, έκανε έκκληση για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας, λέγοντας ότι πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει διεθνή, αλλά και εσωτερικά δρομολόγια. Η ίδια τόνισε ότι, οι εταιρίες κρουαζιέρας έχουν εισαγάγει απίστευτα εξελιγμένα μέτρα ασφάλειας για τον Covid, και ζήτησε από το FCDO και το υπουργείο Υγείας να υποστηρίξουν τον τομέα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *