tui
Φωτό: TUI Group

Όμιλος TUI: Κρατήσεις 2,6 εκατ. για το Καλοκαίρι | “Ψηλά” η Ελλάδα | 75% του 2019 το πρόγραμμα | Ζημιές 1,3 δισ. € στο H1

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού έτους που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2020, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος TUI, με τα βασικά σημεία να έχουν ως εξής:

  • Οι καλοκαιρινές κρατήσεις 2021 παραμένουν σε υψηλό επίπεδο στα 2,6 εκατομμύρια, λίγο χαμηλότερα από τα 2,8 που είχαν ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, με ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης. Οι νέες εβδομαδιαίες κρατήσεις διπλασιάστηκαν τον Απρίλιο, ενώ οι νέες κρατήσεις για το Καλοκαίρι 22 από τον Μάρτιο είναι στο +109%
  • Το πρώτο εξάμηνο 2021 επηρεάστηκε από τους περιορισμούς COVID-19 όπως αναμενόταν και ο όμιλος εστίασε στον παγκόσμιο μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση
  • Τα έσοδα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 716 εκατομμύρια ευρώ (προηγούμενο έτος: 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ – Οκτώβριος 2019-Μάρτιος 2020), λόγω συνεχιζόμενων μαζικών ταξιδιωτικών περιορισμών
  • Ζημιές EBIT 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 καλύτερα από το αναμενόμενο (προηγούμενο έτος: -795 εκατομμύρια ευρώ)
  • Η TUI διαθέτει μετρητά και ισοδύναμα 1,7 δισ. Ευρώ (από τις 7 Μαΐου 2021)
money tourism copyright photo TUI
money tourism copyright photo

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Fritz Joussen, δήλωσε: «Οι διακοπές βρίσκονται στην κορυφή των επιθυμιών των Ευρωπαίων μετά τους μήνες της πανδημίας. Οι τάσεις κρατήσεων και οι κρατήσεις δείχνουν ότι οι διακοπές στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και σε πλοίο, θα είναι δυνατές και πάλι για πολλές οικογένειες τις επόμενες εβδομάδες. Επί του παρόντος, περίπου το 70% των ερωτηθέντων θέλουν να κάνουν διακοπές. Η Αγγλία προσφέρει ιδιαίτερα δυνατότητες καθώς ανοίγουν και εκεί νέοι ταξιδιωτικοί διάδρομοι για τη νότια Ευρώπη τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Η έννοια της ελευθερίας και της ευθύνης, τα τεστ, ο εμβολιασμός και οι αποτελεσματικές ρυθμίσεις και πρωτόκολλα υγιεινής, αποτελούν τη βάση για ασφαλείς διακοπές το 2021. Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, ιδίως η Ελλάδα, τα Κανάρια νησιά και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, είναι μπροστά”.

Πιο αναλυτικά, οι διακοπές πλησιάζουν για τους Ευρωπαίους. Περίπου 70% έχουν ήδη κάνει κράτηση ή θέλουν να το κάνουν2. Σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα της TUI και της RIU με την κυβέρνηση της Ολλανδίας, 60.000 παραθεριστές εγγράφηκαν σε μία ημέρα για τις 180 διαθέσιμες θέσεις.

Αυτό δείχνει τη συνάφεια των διακοπών και την προσδοκία της επιστροφής στην κανονικότητα και ελευθερία ταξιδιού. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κανόνες απόστασης και υγιεινής και συμπεριφέρονται πολύ υπεύθυνα.

Ο Fritz Joussen, συμπληρώνει: «Οι προοπτικές για τις αρχές του Καλοκαιριού 2021 με κάνουν αισιόδοξο για τον Τουρισμό και για την TUI. Είναι σημαντικά καλύτερες από ό, τι στο πρώτο πανδημικό έτος, το 2020. Οι επιστήμονες και οι γιατροί γνωρίζουν τον ιό, υπάρχουν εμβόλια από αρκετούς κατασκευαστές, οι εκστρατείες εμβολιασμού λειτουργούν παντού στην Ευρώπη και οι γρήγορες δοκιμές είναι πλέον διαθέσιμες παντού. Πολλά έχουν επιτευχθεί τους τελευταίους 14 μήνες μέσω κυβερνητικών προγραμμάτων και της πειθαρχίας όλων μας. Όλο το οικοσύστημα της TUI, από συμβουλές και κρατήσεις, έως πτήσεις, μεταφορές και ξενοδοχεία είναι πλέον πιο επικεντρωμένο στην ποιότητα, την άνεση και την ασφάλεια. Τα κρούσματα Covid σε βασικούς προορισμούς πέφτουν σταθερά. Οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι είναι πολύ κάτω από 50 νέες περιπτώσεις την ημέρα. Το άνοιγμα της Μαγιόρκα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με χιλιάδες επισκέπτες της TUI έδειξε ότι οι ασφαλείς και χαλαρωτικές διακοπές είναι δυνατές σε περιόδους της πανδημίας. Η TUI χαιρετίζει τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου και της γερμανικής κυβέρνησης ότι οι διακοπές στην Ευρώπη θα είναι δυνατές τόσο για εμβολιασμένους, όσο και για μη εμβολιασμένους ανθρώπους. Αυτό δίνει τώρα στις οικογένειες ασφάλεια και αξιοπιστία κατά την κράτηση και υποστηρίζει τον τοπικό τουρισμό και επίσης τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Είμαστε τώρα στην αρχή της αναμενόμενης επανεκκίνησης. Η προσδοκία είναι απτή, αυτές είναι ευκαιρίες για τον Τουρισμό και την TUI”.

Η TUI χρησιμοποίησε το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2021 στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πανευρωπαϊκών κλειδώσεων και των συνεχιζόμενων μαζικών ταξιδιωτικών περιορισμών για να συνεχίσει να προωθεί μαζικά τον μετασχηματισμό. Η TUI θα βγει από αυτήν την κρίση ισχυρότερη, πιο ψηφιακή και πιο αποτελεσματική, ενώ ταυτόχρονα θα επεκτείνει την ποιότητα και την εξυπηρέτηση μέσω περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών.

Βασικά στοιχεία H1 2021: Ζημίες που συγκρατήθηκαν μέσω συνεπούς πειθαρχίας στο κόστος

Κατά την περίοδο αναφοράς, ο Όμιλος συνέχισε την πειθαρχία σχετικά με το κόστος. Συνεχίστηκε επίσης η ευθυγράμμιση, με έμφαση στον μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση σε ολόκληρο τον Όμιλο. Η μηνιαία ταμειακή εκροή παρέμεινε σε σταθερό επίπεδο, ιδιαίτερα το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο (Ιανουάριος έως Μάρτιος 2021), κατά μέσο όρο περίπου στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

TUIΤο προσαρμοσμένο EBIT περιορίστηκε έτσι στα -1,3 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο αναφοράς (το πρώτο εξάμηνο του 2020 επηρεάστηκε λιγότερο από την πανδημία: -795 εκατομμύρια ευρώ). Καθώς οι τεράστιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί συνεχίστηκαν κατά την περίοδο αναφοράς, οι πωλήσεις έφτασαν τα 716 εκατομμύρια ευρώ (προηγούμενο έτος: 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ). Σε αντίθεση με το οικονομικό έτος 2020, αυτή τη φορά και οι έξι μήνες του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού έτους 2021 εμπίπτουν στους πλήρεις πανδημικούς περιορισμούς.

Καλοκαίρι 2021: Οι κρατήσεις παραμένουν υψηλές στα 2,6 εκατομμύρια, ισχυρή αύξηση της ζήτησης τις τελευταίες εβδομάδες – μέσες τιμές +22 τοις εκατό

Η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζεται σε υψηλό επίπεδο. Η TUI κατέγραψε συνολικά 2,6 εκατομμύρια κρατήσεις για το καλοκαίρι 2021 – 69% χαμηλότερες από ό, τι σε συγκρίσιμο χρονικό διάστημα για το καλοκαίρι του 2019. Οι μέσες τιμές είναι 22% υψηλότερες από ότι για το Καλοκαίρι του 2019, λόγω του υψηλού ποσοστού πακέτων all-inclusive στις τρέχουσες κρατήσεις.

Η χωρητικότητα για τους βασικούς μήνες του θερινού προγράμματος του 2021 παραμένει ισοδύναμη με περίπου το 75% του καλοκαιρινού προγράμματος 2019 και η αύξηση της ζήτησης είναι σαφώς εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες, με νέες κρατήσεις να διπλασιάζονται από τον Απρίλιο με σαφέστερα και πιο θετικά σημάδια ότι μια επανεκκίνηση του τουρισμού είναι επικείμενη. Οι κρατήσεις για το Καλοκαίρι του 2022, δείχνουν επίσης μια καλή τάση, με τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνονται 109 τοις εκατό από τα τέλη Μαρτίου 2021.

Τα ταξίδια TUI παραμένουν η ασφαλέστερη μορφή ταξιδιού στην πανδημία. Κρούσματα <1 ανά 100.000 επισκέπτες από την πρώτη επανέναρξη του Καλοκαιριού 2020

TUIΤα οργανωμένα ταξίδια συνεχίζουν να έχουν σημαντικό ρόλο στην πανδημία. Εγγυώνται υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα στάδια της ταξιδιωτικής εμπειρίας, επιτρέποντας έτσι υπεύθυνα ταξίδια, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας. Αυτό επιβεβαιώνεται επίσης από τη συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στην TUI από το ξέσπασμα της πανδημίας: Από την πρώτη επανέναρξη του καλοκαιριού, η TUI διευκόλυνε τις διακοπές για περίπου 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Παρατηρήθηκε κατά μέσο όρο στα πακέτα των 7 ημερών <1 κρούσμα ανά 100.000 επισκέπτες (494 καταχωρημένες περιπτώσεις COVID-19).

1  Pro forma από τις 7 Μαΐου 2021, συμπεριλαμβανομένου του 3ου πακέτου χρηματοδότησης και έκδοσης μετατρέψιμων ομολογιών

NBTC Holiday Sentiment Monitor

Η TUI GROUP

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος στον κόσμο και δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ο Όμιλος εδρεύει στη Γερμανία. Η μετοχή TUI είναι εισηγμένη στο FTSE 250, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στη Ρυθμιζόμενη Ανοιχτή Αγορά στη Γερμανία.

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία εδρεύει στη Γερμανία. Οι μετοχές της TUI είναι εισηγμένες στο FTSE 250, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στην ανοικτή αγορά στη Γερμανία.

Ο Όμιλος TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία πηγή για τους 28 εκατομμύρια πελάτες του, συμπεριλαμβανομένων 21 εκατομμυρίων στις ευρωπαϊκές εθνικές εταιρείες. Ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα είναι κάτω από μια στέγη. Αυτό περιλαμβάνει πάνω από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με επώνυμα εμπορικά σήματα όπως RIU, TUI Blue και Robinson και 15 κρουαζιερόπλοια, από τα MS Europa και το MS Europa 2 στην κατηγορία πολυτελείας, τον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και κρουαζιερόπλοια στην Marella Cruises στην Αγγλία.

Ο όμιλος περιλαμβάνει επίσης κορυφαίες μάρκες ταξιδιωτικών πρακτορείων και διαδικτυακές πλατφόρμες μάρκετινγκ σε όλη την Ευρώπη, πέντε αεροπορικές εταιρείες με περισσότερα από 100 σύγχρονα αεροσκάφη μέσης και μεγάλης απόστασης και πάνω από 1.000 ταξιδιωτικά γραφεία. Εκτός από την επέκταση της βασικής επιχείρησης με ξενοδοχεία, η TUI βασίζεται όλο και περισσότερο στην επέκταση των ψηφιακών πλατφορμών για κρουαζιέρες μέσω επιτυχημένων κοινοπραξιών και δραστηριοτήτων στους προορισμούς διακοπών. Ο όμιλος μεταμορφώνεται σε ψηφιακή εταιρεία.

Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση είναι ο πυρήνας της εταιρικής κουλτούρας. Το TUI Care Foundation, που ξεκίνησε από την TUI, έχει έργα σε 25 χώρες που εστιάζουν στις θετικές επιπτώσεις του τουρισμού, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει προορισμούς διακοπών στην ανάπτυξή τους. Το παγκοσμίως ενεργό TUI Care Foundation ξεκινά έργα που δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.

Tagged

1 σχόλιο στο “Όμιλος TUI: Κρατήσεις 2,6 εκατ. για το Καλοκαίρι | “Ψηλά” η Ελλάδα | 75% του 2019 το πρόγραμμα | Ζημιές 1,3 δισ. € στο H1

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *