Παγκόσμιο best seller της Airbnb το… Κουκάκι!

Παγκόσμιο best seller της Airbnb το… Κουκάκι!

airbnb
Τουρισμός: Παγκόσμιο best seller της Airbnb το... Κουκάκι!

– Οι «γειτονιές» του πλανήτη με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης στο δίκτυο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών.

– Επιβεβαιώνεται η εκρηκτική άνοδο για την Αθήνα.
– Οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη.
Στην πρώτη πεντάδα των «best seller» προορισμών της Airbnb σε όλο τον κόσμο για το 2016 συγκαταλέγεται το… Κουκάκι!

Πρόκειται για τον κατάλογο των «Τοπ 16» προορισμών που παρουσίασε η αμερικανική ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών στον οποίο περιλαμβάνονται οι προορισμοί που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης στο δίκτυό της, κατά τη διετία 2014-2015.

Όπως γράφει ο Παναγιώτης Υφαντής «Η Airbnb είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα που τάραξε τα νερά στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά καταγράφοντας αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων. Είναι η εταιρεία που έγινε το «κόκκινο πανί» για τους ξενοδόχους όλου του πλανήτη καθώς την κατηγορούν ότι λειτουργεί αθέμιτα και τους αποσπά σημαντικό μέρος της πελατείας

τους. Είναι, ταυτόχρονα, η εταιρεία που προκάλεσε ένα κύμα εξαγορών στον κλάδο των ξενοδοχείων και των ηλεκτρονικών κρατήσεων παγκοσμίως, σε μια προσπάθεια των ανταγωνιστών της να αμυνθούν, διαφυλάσσοντας τα μερίδια αγοράς τους που αισθάνονται ότι απειλούνται.

Πόση αξία μπορεί να έχει ένα «Τοπ 16» που παρουσιάζει μια εταιρεία; Σχετική, όπως πάντα. Όμως, τα μεγέθη της Airbnb δεν επιτρέπουν να περάσει απαρατήρητο. Είναι χαρακτηριστικό πως τη χρονιά που πέρασε, 40 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν σε 150 χώρες του κόσμου επιλέγοντας να μείνουν σε ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια που νοικιάζονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Airbnb.

Εκτός από το Κουκάκι της Αθήνας, στον κατάλογο περιλαμβάνονται και άλλες δημοφιλείς «γειτονιές» του πλανήτη οι οποίες έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά: βρίσκονται λίγο έξω-αλλά όχι μακριά- από το «πολύβουο» κέντρο (downtown) των πόλεων και είναι κατά βάση περιοχές κατοικίας.

Ξενοδοχειακή πηγή ανέφερε στο Euro2day.gr πως ο κατάλογος θα μπορούσε να αποτελέσει «οδηγό» για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των οικονομικών αρχών κάθε χώρας αφού δίνουν ένα μέτρο της φοροδιαφυγής που συντελείται.

Κι αυτό καθώς η Airbnb αξιοποιεί το θεσμικό κενό που υπάρχει στις περισσότερες χώρες του κόσμου για την ενοικίαση κατοικιών για λόγους αναψυχής, προσελκύοντας στο δίκτυό της χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που προσβλέπουν σε ένα πρόσθετο, αφορολόγητο προς το παρόν, εισόδημα.

Ότι η Αθήνα εξελίσσεται σε παγκόσμιο best seller (Μέκκα φοροδιαφυγής κατ’άλλους) της Airbnb επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το… Κουκάκι φιγουράρει στην πέμπτη θέση της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης με αύξηση κρατήσεων 800% στην τελευταία διετία!

Δημοφιλέστερη συνοικία για τους πελάτες της Airbnb για το 2016, σύμφωνα με τον κατάλογο, είναι το Chūō-ku στην Οζάκα της Ιαπωνίας το οποίο κατέγραψε αύξηση κρατήσεων 7.000% στη διετία 2014-2015″.

ΠΗΓΗΠΗΓΗ: www.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αλήθεια, εάν ο εκάστοτε Ξενοδόχος που πληρώνει εισφορές για τον κάθε υπάλληλο, εκπαιδεύει τους υπαλλήλους του και φορολογείται στο ακέραιο των ξενοδοχειακών του εσόδων, πληρώνει ρεύματα, νερά, δημοτικά τέλη, 0.5% η και 2% των ακαθάριστων εσόδων ως δημοτικό φόρο, προκαταβολή φόρου, ΟΑΕΕ (ως επιχειρηματίας ή μέτοχος), λογιστή, προμηθευτές, τραπεζικά τέλη για τραπεζικές κινήσεις μέσα σε καθεστώς κάπιταλ κοντρόλ, ξενοδοχειακό επιμελητήριο, Ενφια για αντικειμενικές αξίες που είναι υπερβάλλουσες των πραγματικών, πυρασφάλεια και ελέγχους της, συντηρητές κάθε τόσο, αστικές ασφάλειες για τους πελάτες, υγειονομικούς και άλλους ελέγχους και παράβολα, GEA, Grammo, ΑΕΠΙ, διαφημίσεις προβολής, προμήθειες ταξιδιωτικών ή Online γραφείων και ΑΝ ΞΕΧΝΑΩ ΚΑΤΙ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, μπροστά στον νέοAIRBnB «ξενοδόχο-επιχειρηματία-ιδιοκτήτη ακινήτου» που θα βγάλει το σπιτάκι του στην «πιάτσα» για έξτραδάκι αφορολόγητο, ανέγγιχτο, πληρωτέο στην PAYPAL σε λογαριασμό εξωτερικού (και καλά κάνει βέβαια), έ τότε δεν πειράζει ρε μάγκες, ας είναι αυτή η ανάπτυξη που περιμέναμε και ας σιγοντάρει και ο ΕΟΤ με άδειες σε όλους, σπιτια, αποθήκες, χοιροστάσια και ότι βάλει ο νους σας φίλοι ξενοδόχοι, και αν επιζήσετε με την δυναμική στο συγκεκριμένο νεοκλάδο, γραψτε μου να σας θυμάμαι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ