Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τους θανάτους σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι θάνατοι της Susan και του John Cooper σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αίγυπτο τον περασμένο μήνα, παραμένουν ανεξήγητοι, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Thomas Cook, Peter Fankhauser, να αναφέρει χθες ότι “πολλά ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί ακόμη”.

Το ζευγάρι, που ήταν σε διακοπές του Thomas Cook στη Χουργκάντα, απεβίωσε με διαφορά λίγων ωρών στις 20 Αυγούστου.

Μια έρευνα από τις αιγυπτιακές αρχές κατέδειξε ότι το γειτονικό δωμάτιο στο Steigenberger Aqua Magic Hotel, είχε απολυμανθεί με καπνό, μια ημέρα πριν το θάνατό τους.

Ο Fankhauser δήλωσε στο Φόρουμ ηγετών της Ευρώπης για το Ταξίδι και τον Τουρισμό (WTTC), στη Λισαβόνα: «Η Σούζαν ήταν συνάδελφος που εργάστηκε για 16 χρόνια στον Thomas Cook».

Ο επικεφαλής του Thomas Cook μίλησε στο φόρουμ για το θέμα «Κερδίζοντας τον πελάτη του αύριο», αλλά ανέφερε στους ηγέτες της βιομηχανίας ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να απευθυνθεί στους δύο πελάτες, Susan και John Cooper, οι οποίοι πέθαναν κάτω από ανεξήγητες περιστάσεις στην Αίγυπτο.

“Αυτό κυριάρχησε τις σκέψεις και τις ενέργειές μου για τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Η μόνη εστίασή μου είναι να διασφαλίσω ότι η επιχείρηση κάνει το σωστό”, είπε.

“Έχουν μείνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα, αλλά πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, διαφανείς και προσεκτικοί”.

Ο Fankhauser πρόσθεσε: “Επειδή δεν γνωρίζαμε τι συνέβη, απομακρύνθηκαν όλοι οι πελάτες μας από το ξενοδοχείο.  Θα υπάρξουν μερικοί που θα πουν ότι υπερεκτιμήσαμε την κατάσταση, αλλά ως διευθύνων σύμβουλος που αντιμετώπισα μεγάλη κρίση φήμης κατά τους πρώτους έξι μήνες, ήμουν αποφασισμένος να δείξω ότι έχουμε αλλάξει ως εταιρεία”.

Ο Fankhauser ασχολήθηκε το 2015 με την έρευνα των θανάτων, λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, των παιδιών Bobby και Christi Shepherd που βρίσκονταν σε διακοπές Thomas Cook στην Κέρκυρα.

Αναφέρε μάλιστα ότι, “Η αντίδραση από τη βιομηχανία και από μερικά από τα μέσα ενημέρωσης αποδεικνύει ότι συνειδητοποιούν ότι ο Thomas Cook έχει αλλάξει, αλλά τελικά εξαρτάται από την κρίση της οικογένειας Cooper”.

Ο Fankhauser είπε στο φόρουμ: “Σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου έχουμε 500.000 πελάτες ανά τον κόσμο τους οποίους πρέπει να φροντίσουμε. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε”.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του Thomas Cook με την αιγυπτιακή κυβέρνηση μετά την τραγωδία, είπε: «Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την κυβέρνηση.  Πραγματοποίησα συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις 10:30 τη νύχτα. Το έχουν λάβει πολύ σοβαρά.”

Σε ερώτηση ποια συμβουλή θα έδινε σε άλλες επιχειρήσεις σε κρίση, ο Fankhauser δήλωσε: “Να είναι διαφανείς από την αρχή, να βασίζονται στα γεγονότα, να μην κερδοσκοπούν και να αναφέρουν ό,τι γνωρίζουν”.

ΠΗΓΗ

Tagged

1 σχόλιο στο “Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τους θανάτους σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *