Παρέμβαση Κόνσολα για την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Καρπάθου

ΦΟΡΕΙΣ

Με παρέμβασή του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Καρπάθου, επισημαίνοντας ότι στελέχωση των δομών του Λιμενικού Σώματος στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Κάρπαθος, συνιστά ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία και με δεδομένο ότι η Κάρπαθος, πέρα από το ισχυρό γεωπολιτικό της αποτύπωμα,  αποτελεί και σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι από τις 41 οργανικές θέσεις στο Λιμεναρχείο Καρπάθου έχουν καλυφθεί μόνο οι 17, γεγονός που αποδεικνύει τον υψηλό δείκτη υποστελέχωσης.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει, επίσης, την έλλειψη μηχανικού, μια ειδικότητα απαραίτητη για τα πλωτά σκάφη, που πρέπει να καλυφθεί άμεσα.

Παράλληλα, αναφέρεται και στο κτιριακό πρόβλημα, αφού το κτίριο που στεγάζει το Λιμεναρχείο Καρπάθου χρήζει άμεσης ανάγκης επισκευών για τις οποίες έχει ήδη εγκριθεί μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 80 χιλιάδων ευρώ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *