kassiopi

Παρουσία του Πρωθυπουργού η επίσημη έναρξη εργασιών του Kassiopi Project στην Κέρκυρα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η έναρξη των εργασιών του εμβληματικού έργου Kassiopi Project, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 20.00, στον Άγιο Στέφανο Σινιών, στην περιοχή Ερημίτης, στην Κέρκυρα.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί από την NCH Capital Inc., με όραμα τη δημιουργία ενός καινοτόμου, πολυτελούς οικολογικού προορισμού, εμπνευσμένου από το φυσικό μεγαλείο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας.

Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στην έναρξη των εργασιών ήταν  ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκινά, μετά από χρόνια αναμονής, η υλοποίηση των έργων στην Κασσιόπη και δήλωσε πως η “προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, προϋποθέτει επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δίχως οποιοσδήποτε επίδοξος επενδυτής να κληθεί να υπερβεί αχρείαστα εμπόδια ώστε να φέρει σε πέρας το έργο του”.

Ο κ. Ανδρέας Σάντης, Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής για τα Δ. Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο της NCH Capital Inc., παρουσίασε όλες τις πτυχές της κατασκευής του έργου και τόνισε πως η “υλοποίηση του έργου αυτού δίνει για μια ακόμη φορά ψήφο εμπιστοσύνης από ένα επενδυτικό ταμείο που εδρεύει στις ΗΠΑ για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού.” Ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Gregory Pfleger μετέφερε το μήνυμα του Πρέσβη των Η.Π.Α. κ. Geoffrey Pyat ο οποίος χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα σημαντικό παράδειγμα των κερδών που μπορούν να αποκομίσουν και οι δύο χώρες από την σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, η Υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, και άλλα μέλη της Κυβέρνησης καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής, πολιτειακής και δημοσιογραφικής κοινωνίας.

ksd
adv

Το Kassiopi Project είναι μια επένδυση άνω των 120 εκατομμυρίων που προβλέπει τη δημιουργία πολυτελούς θέρετρου 5 αστέρων, το οποίο θα συγκαταλέγεται στα κορυφαία παγκοσμίως, ενώ η Κασσιόπη και η Κέρκυρα θα τύχουν παγκόσμιας προβολής. Το έργο αναμένεται να επιφέρει σημαντική ανάπτυξη για την τοπική κοινωνία, την οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλο αριθμό νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας. Το Kassiopi Project θα εκτείνεται σε 500 στρέμματα γης, όπου το 93% θα είναι χώρος πρασίνου ενώ η δόμηση θα περιορίζεται στο 7% της έκτασης, σε τρεις ξεχωριστές ζώνες, για την επίτευξη της αρμονίας και της διατήρησης του φυσικού τοπίου και σε σχεδιασμό που ακολουθεί τον Κερκυραϊκό ρυθμό, διατηρώντας αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο.

Τι είπε ο Πρωθυπουργός

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων», στρατηγικός στόχος που προϋποθέτει επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δίχως οποιοσδήποτε επίδοξος επενδυτής να κληθεί να υπερβεί αχρείαστα εμπόδια ώστε να φέρει σε πέρας το έργο του, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον χώρο όπου θα γίνει η μεγάλη επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκινά, μετά από χρόνια αναμονής, η υλοποίηση των έργων στο Ελληνικό και στην Κασσιόπη, όμως υπογράμμισε ότι πρέπει να αφεθούν στο παρελθόν οι χρονοβόρες διαδικασίες. Η πορεία της Κασσιόπης αποτελεί παράδειγμα αυτού του προβλήματος καθώς, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, παρά τις θετικές προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 2013, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν «11 προσφυγές στα δικαστήρια, δύο Προεδρικά Διατάγματα, 10 υπουργικές αποφάσεις, 54 εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες κάθε βαθμίδας».

«Για να μπορέσουμε να έχουμε στη χώρα πολλές ξένες επενδύσεις θα πρέπει να μην περνάει ο κάθε επενδυτής από μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, ώστε να χρειάζεται η παρέμβαση Υπουργών για να λύνονται κάθε φορά σημειακά τα προβλήματα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σκοπός μας είναι οι διαδικασίες να είναι γρήγορες για όλους τους επενδυτές. Ανά πάσα στιγμή όποιος αισθάνεται ότι καθ’ οποιονδήποτε τρόπο αδικείται, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας και η πολιτεία από την πλευρά τους θα διασφαλίζουν αφενός την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει κάθε επενδυτής.

Ο Πρωθυπουργός σκιαγράφησε επίσης την «πολυεπίπεδη τουριστική δραστηριότητα» που οραματίζεται η κυβέρνηση, η οποία συνάδει με την πολύπλευρη ανάπτυξη υποδομών και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα προσφέρει η μονάδα στην Κασσιόπη.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι τέτοιες μονάδες πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες ενός ολόκληρου τόπου: Προϊόντα, την κουζίνα του, τις τοπικές ταβέρνες, την παράδοση, φυσικά τις ομορφιές του», ανέφερε. «Σε μία τέτοια αντίληψη κινείται και η πολυεπίπεδη τουριστική δραστηριότητα την οποία οραματιζόμαστε. Ο φυσιολατρικός, εναλλακτικός, ιατρικός, αθλητικός τουρισμός», συμπλήρωσε.

Η NCH Capital είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός διαχείρισης επενδυτικών & επιχειρηματικών κεφαλαίων, με διεθνή παρουσία σε ΗΠΑ, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρος, Κροατία, Ρουμανία, Αλβανία, Ουκρανία, Λετονία, Καζακστάν, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο. Μεταξύ των τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας συγκαταλέγονται οι επενδύσεις σε εισηγμένες εταιρείες, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και οι επενδύσεις σε ακίνητα. Η NCH Capital δημιουργεί πολυτελή οικιστικά θέρετρα παγκοσμίου επιπέδου στην Ελλάδα και τα δυτικά Βαλκάνια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *