Πελοπόννησος: Χρηματοδοτικά εργαλεία στην υπηρεσία του Τουρισμού

Πελοπόννησος: Χρηματοδοτικά εργαλεία στην υπηρεσία του Τουρισμού

Αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων από όλους τους επιχειρηματίες τουρισμού

Η αξιοποίηση της καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης καθώς και των νέων τεχνολογιών στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και η εξεύρεση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με εμπλεκόμενους φορείς.
Η συνάντηση, που είχε μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και την χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και στην ανάγκη να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, αφού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στην ουσία δεν υφίσταται.
Ο κ. Τατούλης μεταξύ άλλων σημείωσε πως απαιτούνται μικρές επενδύσεις με άμεσα αποτελέσματα στο χρόνο γιατί οι μεγάλες επενδύσεις αποδίδουν μακροπρόθεσμα. Τόνισε δε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κάνει μεγάλα βήματα στην προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού σε συνδυασμό πάντα με την προβολή και των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας και αποτελεί πρότυπο και για άλλες περιφέρειες της χώρας.
Εξήγησε δε τη σημασία που έχει η επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια.
nikolakou_kon_ksd_copyrightΑπό τη δική της πλευρά η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία πολλών εμπλεκόμενων και τόνισε πως η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας και έχει σκοπό να ακούσει προτάσεις αλλά να ενημερώσει και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούν όλοι οι επαγγελματίες τουρισμού (ξενοδόχοι, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ). Βασικός στόχος είναι να υπάρξει απορρόφηση όλου του ποσού του προγράμματος και βέβαια για να γίνει αυτό απαιτείται συνεργασία.
Ακόμη, οι επιστήμονες –ομιλητές (μεταξύ αυτών ο Βασίλης Πουλόπουλος και ο Ιωσήφ Πάτσαλης)  σημείωσαν πως καθημερινά το περιβάλλον στον τομέα του τουρισμού αλλάζει και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος γι αυτό πρέπει οι επαγγελματίες να εκσυγχρονίζονται και να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Μάλιστα τονίστηκε πως οι τουρίστες στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις τεχνολογίες για την αναζήτηση προορισμών και η καινοτομία είναι αναγκαία στις υπηρεσίες τουρισμού.
ΠΗΓΗwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ