Ποιός λαός αναμένεται οτι θα ‘‘βουλιάξει’’ την Ελλάδα με τουρίστες...

Ποιός λαός αναμένεται οτι θα ‘‘βουλιάξει’’ την Ελλάδα με τουρίστες τα προσεχή χρόνια;

1674
0
dafni

της Δάφνης Γρηγοριάδη (*)
Η  αυξητική τάση της  τουριστικής κίνησης στο Ελευθέριος Βενιζέλος, το  κυριότερο αεροδρόμιο  της  χώρας, αδιαμφισβήτητα αποτελεί πνοή για την Ελλάδα της κρίσης του 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία της  Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας  οι  Διεθνείς αφίξεις  για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα  τον Αύγουστο του 2017 οι αφίξεις στην Αθήνα έφτασαν τις  671.237, δηλαδή σημείωσαν αύξηση κατά 12 %  απο τις αντίστοιχες περυσινές.

indiaO εισερχόμενος τουρισμός του σήμερα προέρχεται κατά κύριο λόγο από χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης και ακολουθούν Η.Π.Α, Κίνα, Ρωσία.

Ποιά είναι όμως  η  «παρθένα»’ αγορά η οποία θα έρθει  τα προσεχή  χρόνια στην Ελλάδα και πρέπει να μας βρεί προετοιμασμένους;

Πρόκειται για την Ινδία, μία χώρα που  ενώ αναπτυσσόταν ραγδαία  το τελευταίο τρίμηνο  παρουσιάζει διακυμάνσεις στην οικονομία της, λόγω της  απόφασης της κυβέρνησης να αποσύρει  χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας, ώστε να περιορίσει την κυκλοφορία «μαύρου χρήματος», γεγονός  που  μειώνει την ταχύτητα  της  ανάπτυξής της, και ενδεχομένος θα επηρεάσει  τις προβλέψεις του 2018 για  αύξηση των Ινδών τουριστών στην Ελλάδα σε ποσοστό 30%. Δεν παύει όμως  να είναι μια αγορά υπό διαμόφωση, αλλά και η χώρα  που προβλέπεται οτι  θα είναι η «διάδοχος» χώρα της Κίνας, στην παραγωγή με χαμηλό κόστος. Αργά ή γρήγορα οι Ινδοί τουρίστες θα είναι σύνηθες φαινόμενο στην χώρα μας, όπως  οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.
Με ρυθμούς ανάπτυξης της Ινδικής οικονομίας πάνω από 6 %,  σύντομα θα δούμε να διαμορφώνονται  ειδικά τουριστικά πακέτα που θα ανταποκρίνονται στο προφίλ και  τις ανάγκες αυτής της -με μεγάλη δυναμική- αγοράς.

(*) H κα. Δάφνη Γρηγοριάδη, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ