Προώθηση της Λευκωσίας ως προορισμού, θέτει ως προτεραιότητα ο νέος υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Λευκωσία διαχρονικά έχει αδικηθεί τουριστικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, τονίζοντας ότι θα εργαστεί σκληρά για την προώθηση της πρωτεύουσας, αλλά το έργο δεν είναι εύκολο.

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με εταιρείες τουριστικής ανάπτυξης και τοπικούς φορείς, ο κ. Κουμής συναντήθηκε την Παρασκευή με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας (ΕΤΑΠ) στο Δημαρχείο της πόλης, με τους οποίους συζήτησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

“Η άποψη μου είναι ότι η Λευκωσία διαχρονικά έχε αδικηθεί ως τουριστικός προορισμός, υπήρχε διαχρονικά κακή ή μέτρια σύνδεση με τις παράλιες περιοχές που λάμβαναν τον μεγάλο όγκο των επισκεπτών», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Κουμής, για να προσθέσει ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε την πρωτεύουσα της χώρας μας να αναβαθμιστεί τουριστικά, δεν είναι εύκολο έργο, είναι δύσκολο έργο».

Όπως είπε, για να ανεβάσουμε τους αριθμούς πρέπει να δουλέψουμε στην λεπτομέρεια, πρέπει να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες εντοπίζονται και προσωπικά θεωρώ ότι επιβάλλεται να δουλέψουμε και για τις ειδικές μορφές τουρισμού και για το καλό της Λευκωσίας.

«Είναι κάποιες ειδικές μορφές τουρισμού, οι οποίες αφήνουν υποσχέσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Λευκωσίας», είπε, προσθέτοντας πως είναι εδώ για να συζητήσει το ζήτημα με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κουμής υπενθύμισε ότι η πρωτεύουσα ήταν η πρώτη περιοχή που αναπτύχθηκε τουριστικά με την ανέγερση του γνωστού ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας, αλλά μετά το «μπουμ» που ακολούθησε της τουρκικής εισβολής ο όγκος των τουριστών στράφηκε κυρίως στα παράλια χωρίς να υπάρχει σύνδεση της Λευκωσίας με τα παράλια.

«Γνωρίζω ότι έχει πλέον διορθωθεί, δεν γνωρίζω τη λεπτομέρεια, μόλις άλλωστε έχουμε αναλάβει, θα επιδιώξουμε να ενημερωθούμε σήμερα πρέπει να τα δούμε όλα αυτά», είπε.

Ο κ. Κουμής τόνισε ακόμη ότι πρέπει να εξεταστούν ποιες ειδικές μορφές τουρισμού μπορούν να ξεχωρίσουν και να βοηθήσουν την πρωτεύουσα.

«Προσωπικά έχω στο μυαλό μου κάποιες, αλλά πρέπει να μιλήσουμε με την βιομηχανία για να είμαστε σίγουροι ότι είναι αυτές οι τρεις – τέσσερις μορφές που μπορεί να αναπτυχθούν», κατέληξε.

Τον κ. Κουμή καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας Θεόδωρος Κρίγγου καλωσόρισε τον Υφυπουργό Τουρισμού.

«Είναι με μεγάλη χαρά που συνεχίζουμε την προηγούμενη συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και ευχόμαστε στον Υφυπουργό καλή αρχή, καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει όχι μόνο για τη Λευκωσία αλλά και για τις ευρύτερες περιοχές του νησιού μας» είπε.

Της συνεδρίας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκωσίας, προηγήθηκε περιοδεία του Υφυπουργού με μέλη της ΕΤΑΠ σε δρόμους της πρωτεύουσας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *