“Καμπανάκι” για την Αττάλεια από τη χρεοκοπία του FTI

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πτώχευση του γερμανικού τουριστικού πράκτορα FTI προκαλεί τεράστια ανησυχία στον τουρκικό τουριστικό τομέα και απειλεί τον τουρισμό στην Αττάλεια, όπου ο τρίτος μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας στην Ευρώπη χρωστάει εκατομμύρια ευρώ σε τουρκικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Τον “κώδωνα του κινδύνου” για τις επιπτώσεις από την πτώχευση του γερμανικού τουριστικού πράκτορα FTI στην τουριστική βιομηχανία της Αττάλειας κρούουν “ειδικοί” του κλάδου στην Τουρκία, σύμφωνα με τους οποίους εφέτος έγιναν περίπου 400.000 κρατήσεις μέσω του FTI, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη καμία πληρωμή.

“Ο FTI θα διακινούσε περισσότερους από 1 εκατομμύριο τουρίστες από την Ευρώπη στην Τουρκία εφέτος. Επί του παρόντος, στη χώρα ο tour operator μετέφερε 25.000 πελάτες, οι οποίοι επέστρεψαν στις χώρες τους χωρίς κανένα πρόβλημα”, δήλωσε ο Recep Yavuz, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας, προσθέτοντας ότι ο δημοφιλής, τουρκικός προορισμός θα νιώσει σίγουρα την πίεση από την πτώχευση του γερμανικού tour operator. Ενώ, τριγμοί, σύμφωνα με τον κ. Yavuz, αναμένονται και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια δεν είναι σαφές, όπως είπε ο Kaan Kavaloğlu, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επενδυτών και Ξενοδόχων της Μεσογείου (AKTOB).

“Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες, οι οποίοι είχαν κάνει τις κρατήσεις τους μέσω του FTI, θα εξακολουθήσουν να επισκέπτονται την Τουρκία για διακοπές”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με ορισμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την επίλυση των προβλημάτων που απορρέουν από την πτώχευση του FTI.

“Η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή όσο με τη χρεοκοπία του Thomas Cook, αλλά προκαλεί ανησυχίες. Ο FTI οφείλει μεταξύ 25 και 30 εκατομμυρίων ευρώ στις τουρκικές εταιρίες”, επισήμανε ο κ. Kavaloğlu.

Ο FTI, ο οποίος λειτουργεί 12 ξενοδοχεία στην Τουρκία, διαθέτει εκατομμύρια ευρώ σε άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή της Μεσογείου.

Για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της πτώχευσης του FTI στον τουρκικό τουρισμό, η Τουρκία προχώρησε στη σύσταση επιτροπής κρίσεων στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με επικεφαλής τον Τούρκο υπουργό, Mehmet Nuri Ersoy, σύμφωνα με τον οποίο, η επιστροφή των 25.000 τουριστών του FTI που έκαναν διακοπές στη χώρα οργανώθηκε, σε μεγάλο βαθμό, χωρίς προβλήματα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *