“Πρωταγωνιστεί” στις ακυρώσεις πτήσεων το Gatwick

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Το αεροδρόμιο Gatwick αναδεικνύεται στον “πρωταθλητή” στις ακυρώσεις πτήσεων σύμφωνα με την Flight Centre, η οποία προτρέπει τους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις για ταξίδια, καθώς η κατάσταση με τις αναταραχές και τις δυσλειτουργίες στις πτήσεις, ο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει να βελτιώνεται.

Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρίας σχετικά με τις αναχωρήσεις και τις ακυρώσεις, το 2,4% των προγραμματισμένων αναχωρήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώθηκαν τον Ιούνιο, ποσοστό οριακά αυξημένο, σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 2%.

Ο Justin Penny, επικεφαλής του τμήματος αεροπορικών μεταφορών του ταξιδιωτικού πρακτορείου, μελέτησε στατιστικά στοιχεία από τους ειδικούς στα δεδομένα OAG και Cirium και διαπίστωσε ότι το Gatwick είχε τον Ιούνιο τον υψηλότερο αριθμό ακυρώσεων (430), που αντιστοιχεί στο 3,8% των 11.298 αναχωρήσεων, ενώ το Heathrow κατέγραψε 352 ακυρώσεις, ποσοστό 2% των 17.156 προγραμματισμένων πτήσεων.

Ο μικρότερος αριθμός ακυρώσεων καταγράφηκε στο Stansted, μόλις 30 ακυρώσεις στις 7.111 αναχωρήσεις, συγκεντρώνοντας ποσοστό 0,4%.

Εξετάζοντας τις αεροπορικές εταιρίες, ο κ. Penny ανέφερε ότι η Eurowings “είχε τις χειρότερες επιδόσεις”, καθώς ακύρωσε πάνω από το 16% των δρομολογίων της τον Ιούνιο, με 60 από τις 370 πτήσεις της να μην αναχωρούν.

Η easyJet είχε τον υψηλότερο, συνολικό αριθμό ακυρώσεων (742), αλλά αυτό αντιπροσώπευε το 4,6% των προγραμματισμένων αναχωρήσεών της. Ενώ, από την άλλη, η Virgin Atlantic δεν ανέφερε καμία ακύρωση πτήσης τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον κ. Penny.

“Συνεχίζει να είναι μια δύσκολη περίοδος για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ωστόσο, θα πρέπει αυτό να σταματήσει τους ανθρώπους από το να αναζητούν τρόπους να ταξιδέψουν; Η απάντηση είναι όχι”, είπε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κατάσταση βελτιώνεται καθώς περισσότεροι πόροι τίθενται σε λειτουργία, προσθέτοντας: “Είμαστε βέβαιοι ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό πτήσεων θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την τάση και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κάθε μέρα, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούν να ταξιδεύουν για δουλειά και διακοπές”.

Το Flight Center είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους, ανεξάρτητους, λιανοπωλητές ταξιδιών στον κόσμο, με περισσότερα από 1.300 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και αλλού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *