“Ξεκλειδώνει” η ζήτηση για τις ΗΠΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το τελευταίο “φρούριο”, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η υποχρέωση διενέργειας εξέτασης για Covid-19, να… πέφτει, οι ειδικοί στον αμερικανικό τουρισμό κάνουν λόγο για τεράστια ώθηση στην απελευθέρωση της συσσωρευμένης ζήτησης για ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Οι πωλήσεις ταξιδιών άρχισαν να αυξάνονται, ήδη, από το περασμένο Σαββατοκύριακο, ιδίως για τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας και το Ορλάντο, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν ότι η άρση του μέτρου, αφενός μείωσε τον φόρτο εργασίας τους και, αφετέρου,  προσφέρει στους ταξιδιώτες εξοικονόμηση χρημάτων, που για μια τετραμελή οικογένεια ξεπερνά τις 100 λίρες.

Οι ΗΠΑ είναι ο τελευταίος δημοφιλής προορισμός που χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς κανόνες για τον κορωνοϊό, αίροντας την υποχρέωση οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες να πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ανίχνευσης του ιού πριν από την αναχώρησή τους για τη χώρα, από τις 12 Ιουνίου, μετά από πιέσεις εκπροσώπων φορέων της αμερικανικής, τουριστικής-ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες, ωστόσο, εξακολουθούν να μην μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Η Gold Medal ανέφερε διψήφια αύξηση του όγκου των κρατήσεων μετά την άρση του μέτρου, με τη διευθύντρια εμπορικών συναλλαγών, Tricia Birmingham, να λέει ότι οι παραθεριστές εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να κάνουν κρατήσεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι παρά την έξαρση των αναχωρήσεων της τελευταίας στιγμής, το μεγαλύτερο μερίδιο των αναχωρήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της US Airtours, Guy Novik, ανέφερε αύξηση των πωλήσεων κατά 20% κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ενώ, η διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ της Premier Holidays, Debbie Goffin, δήλωσε ότι η ζήτηση για τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 75%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ocean Holidays ανέφερε αύξηση 25% στις κρατήσεις για τις ΗΠΑ, σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 105%, σε σχέση με το ίδιο Σαββατοκύριακο του 2019.

Οι τουριστικοί πράκτορες εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους αισιόδοξοι, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν δει ακόμη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων και χαιρετίζουν την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *