Photo by Mati Mango on pexels

“Ξηλώνει” τη διοίκηση η RTK | Τα… απόνερα του σκανδάλου μεταφοράς δεδομένων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Καρατόμηση” της διοικητικής ομάδας της γερμανικής κοινοπραξίας πρακτορείων RTK προκάλεσε η πολυαναμενόμενη γνωμοδότηση του δικηγορικού γραφείου CMS Hasche Sigle για το σκάνδαλο με τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των RTK/FTI, μετά τις αποχωρήσεις, παραιτήσεις και απομακρύνσεις υψηλόβαθμων στελεχών των εμπλεκομένων επιχειρήσεων, που είχαν προηγηθεί.

Το δικηγορικό γραφείο CMS Hasche Sigle πέρασε μήνες ψάχνοντας χιλιάδες έγγραφα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διερευνήσει το σκάνδαλο μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της RTK και της FTI, που μισό χρόνο μετά την αποκάλυψή του φέρνει αλλαγές στη διοικητική ομάδα της RTK.

Οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι Thomas Bösl και Lars Helmreich αποχωρούν από την RTK, αλλά θα παραμείνουν ενεργοί στην Raiffeisen Touristik Group Holding (RTG). Η RTK θα διοικείται στο μέλλον από τον Hauke Moll, ο οποίος εξακολουθεί να είναι επικεφαλής του franchise TVG του FTI.

Ο Hauke Moll θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο 42χρονος ήταν πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος της Globetrotter Erlebnis GmbH και της TVG Touristik Vertriebsgesellschaft mbH. Ενώ, προηγουμένως, κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στον όμιλο Reiseland για σχεδόν δέκα χρόνια.

Οι Bösl και Helmreich μεταβαίνουν στον όμιλο RT Group Holding

Μέχρι να αναλάβει ο κ. Moll, ο Thomas Bösl θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος  συμβούλου, καθώς και εκπρόσωπος της QTA.

“Μετά από περίπου 20 χρόνια, δεν μου είναι εύκολο να αποχαιρετήσω τη διοίκηση της RTK”, παραδέχθηκε ο κ. Bösl. Ωστόσο, σημείωσε πως “με την παρουσίαση της έκθεσης του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα σχετικά με το σκάνδαλο των δεδομένων, ολοκλήρωσε το έργο της αποσαφήνισης και εκπλήρωσε το καθήκον του”.

Ο 54χρονος μετακομίζει στην Raiffeisen Touristik Group Holding (RTG), όπου πρόκειται να προωθήσει την ανάπτυξη ως Διευθυντής Στρατηγικής & Διεθνών Σχέσεων.

Ο Lars Helmreich αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της RTK στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο 51χρονος μεταβαίνει επίσης στην RTG, όπου θα αναλάβει να αυξήσει τις πωλήσεις της ίδιας της εταιρίας ως διευθύνων σύμβουλος της Vertriebs GmbH.

Η γνώμη των εμπειρογνωμόνων βλέπει απρόσεκτο χειρισμό των στοιχείων πωλήσεων

Η δικηγορική εταιρία CMS Hasche Sigle είχε προηγουμένως ολοκληρώσει την έρευνά της σχετικά με το σκάνδαλο των δεδομένων. Μια ομάδα δικηγόρων και εργαλεία ανάλυσης τελευταίας τεχνολογίας αξιολόγησαν περισσότερα από 93.000 έγγραφα και 21.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διεξήγαγαν πολυάριθμες ατομικές συνεντεύξεις. Η έρευνα επιβεβαίωσε τελικά ότι είχαν διαβιβαστεί πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις. Από την άλλη πλευρά, τα στοιχεία των πελατών από τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν είχαν πειραχθεί.

Η πραγματογνωμοσύνη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι διαδικασίες χαρακτηρίζονταν από υπερβολική απροσεξία στον χειρισμό των στοιχείων των πωλήσεων. Ως εκ τούτου, ανατέθηκε στη δικηγορική εταιρία CMS να επανεξετάσει όλες τις διαδικασίες και διεργασίες και να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα συμμόρφωσης. Επιπλέον, πρόκειται να συσταθεί μια ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή για την παρακολούθηση της τήρησης των διαδικασιών και των προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων συμμόρφωσης.

Κι άλλες αλλαγές στην RTK

Εκτός από την αλλαγή στην κεφαλή, υπάρχουν και άλλες αλλαγές στο προσωπικό της RTK-Kooperation. Η Sabine Gnyp, για παράδειγμα, παραδίδει την ευθύνη για τις αγορές και θα επικεντρωθεί σε εσωτερικά θέματα της RTK. Τη διαδέχεται ο Dennis Conrads, ο οποίος θα αναλάβει το νεοσύστατο τμήμα αγορών και μάρκετινγκ. Ταυτόχρονα, η Alexandra Gärtner διορίστηκε διευθύντρια Τμήματος, ενώ η Kerstin Forstner αναλαμβάνει  υπεύθυνη για την Ακαδημία QTA.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *