© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρεκόρ ταξιδιωτικών πωλήσεων στη βρετανική αγορά | Στους κερδισμένους η Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων στη βρετανική αγορά την τρέχουσα υψηλή περίοδο, με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Βρετανούς καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Travel Counsellors, το πρακτορείο ανακοίνωσε δύο διαδοχικές ημέρες ρεκόρ πωλήσεων, την Τρίτη και την Τετάρτη (9 και 10 Ιανουαρίου), όπου ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια λίρες σε πωλήσεις. Μάλιστα, οι ημέρες αυτές είναι δύο από τις 10 ημέρες με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρίας.

Τον Ιανουάριο μέχρι στιγμής, οι πράκτορες της Travel Counsellors έχουν πραγματοποιήσει 14 κρατήσεις αξίας άνω των 50.000 λιρών και 26 έχουν επιτύχει συνολικές πωλήσεις άνω των 100.000 λιρών. Ενώ, ένας πράκτορας πραγματοποίησε κράτηση αξίας 84.000 λιρών.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Ισπανία, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελλάδα και οι Μαλδίβες.

“Έχω ήδη πετύχει το 50% των πωλήσεων του περασμένου Ιανουαρίου την πρώτη εβδομάδα. Μόνο την Κυριακή (7 Ιανουαρίου) έκανα έξι κρατήσεις”, δήλωσε η Heather Lee, ταξιδιωτική σύμβουλος με 24 χρόνια εμπειρίας, δίνοντας μία μικρή εικόνα των πωλήσεων.

Ο Jim Eastwood, παγκόσμιος διευθυντής πωλήσεων της Travel Counsellors, πρόσθεσε: “Είναι υπέροχο να βλέπουμε τους αριθμούς πωλήσεων να φαίνονται ισχυροί στην αρχή της περιόδου αιχμής, γεγονός που υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η κοινότητά μας των επιχειρηματιών ταξιδιωτικών επιχειρήσεων και των συναδέλφων της ομάδας υποστήριξης στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης. Το δίκτυό μας με περισσότερους από 2.000 ταξιδιωτικούς συμβούλους σε όλο τον κόσμο έχει την ικανότητα να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ακόμη πιο προσωποποιημένες και εμπλουτισμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες για τους πελάτες που ταξιδεύουν για αναψυχή, αλλά και τους εταιρικούς πελάτες μας”.

Εκτός, όμως, από την Travel Counsellors, στην πλειοψηφία τους τα ταξιδιωτικά γραφεία στο Ην. Βασίλειο απολαμβάνουν ένα εκπληκτικά ισχυρό ξεκίνημα των πωλήσεων του Ιανουαρίου, με τους εκπροσώπους τους να προβλέπουν ότι οι καλύτερες ημέρες δεν έχουν έρθει ακόμα.

Τα Hays Travel, Barrhead Travel και Miles Morgan Travel ανέφεραν την καλύτερη ημέρα στην ιστορία των συναλλαγών τους στις 6 Ιανουαρίου, το λεγόμενο “Sunshine Saturday”.

Η Hays Travel περιέγραψε ότι οι πωλήσεις του Ιανουαρίου ξεκίνησαν “με φόρα”, με τα περιθώρια κέρδους να μην “διακυβεύονται” παρά τις προσφορές καλής αξίας στην αγορά.

Ο επικεφαλής λειτουργίας της εταιρίας, Jonathon Woodall-Johnston, παραδέχτηκε: “Είχαμε προβλέψει ότι οι εμπορικές συναλλαγές τον Ιανουάριο δεν θα έφταναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όταν υπήρχε ακόμη υψηλή ζήτηση λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι φετινές κορυφώσεις θα μπορούσαν να είναι εξίσου ισχυρές με πέρυσι”.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Miles Morgan Travel, Miles Morgan, δήλωσε: “Οι εμπορικές συναλλαγές είναι εξαιρετικές, με το προηγούμενο Σάββατο να αναδεικνύεται στην καλύτερη ημέρα όσον αφορά τις πωλήσεις στην 17χρονη ιστορία μας”.

Καλύτερο από το αναμενόμενο το Sunshine Saturday

Οι κρατήσεις της Advantage Travel Partnership αυξήθηκαν κατά 7% και τα έσοδα κατά 27%, σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023, που ήταν από μόνος του μήνας ρεκόρ για τον τομέα.

Η επικεφαλής εμπορική διευθύντρια της εταιρίας, Kelly Cookes, δήλωσε: “Το Sunshine Saturday ανταποκρίθηκε στο όνομά του και το 25% του συνολικού εβδομαδιαίου όγκου πραγματοποιήθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα. Περιμέναμε ότι θα ήταν ισχυρό, αλλά ήταν ακόμη καλύτερο από το αναμενόμενο”.

Συνολικά, το 56% των κρατήσεων αφορούσε το καλοκαίρι, αλλά οι ενδιάμεσοι μήνες κατέλαβαν μεγαλύτερο μερίδιο από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο να είναι “ιδιαίτερα ισχυροί”, όπως είπε.

Αντίστοιχα, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι αποτελούσαν περίπου το ήμισυ του όγκου της Blue Bay Travel, ενώ ο χειμώνας αποτελούσε το 35% και ο επόμενος χειμώνας το 15%. Ο διευθύνων σύμβουλος Alistair Rowland ανέφερε ότι οι πωλήσεις του Σαββάτου αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ ολόκληρη η εβδομάδα κινήθηκε με άνοδο 15%.

Σε καλά επίπεδα τα περιθώρια κέρδους

Η καλύτερη ημέρα για την Independent Travel Experts ήταν την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, με το 53% των κρατήσεων να αφορά το καλοκαίρι, το 25% των οποίων αφορά οικογένειες, ενώ το ένα τέταρτο αυτών αφορά την περίοδο των σχολικών διακοπών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρία, Gary Gillespie, δήλωσε: “Δεν είδαμε αύξηση των εκπτώσεων πέρα από τα συνήθη επίπεδα και ως εκ τούτου τα περιθώρια κέρδους μας διατηρούνται καλά. Ομοίως, οι μέσες τιμές των κρατήσεων παραμένουν σταθερές”.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Tivoli Travel, Jo Richards, δήλωσε ότι οι πωλήσεις του Ιανουαρίου, μέχρι στιγμής, ήταν διπλάσιες από πέρυσι. “Δεν έχω ξαναδεί τόσο πολυσύχναστη περίοδο σε όλη μου τη θητεία στον κλάδο”, είπε χαρακτηριστικά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *