Σύσκεψη για τους low cost carriers…Απευθείας επαφή με τον ιδιωτικό τομέα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Δυναμική ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (Low cost carriers) στην Ελλάδα προδιαγράφεται μέσα από τη συνεργασία τους με Περιφέρειες της χώρας και φορείς του Τουρισμού, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη. …

Σε σημερινή συνάντηση που διοργάνωσε το υπουργείο και συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γ. Τσακίρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρ. Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αεροπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα κ. Ντ. Φραντζεσκάκης, η περιφερειάρχης Ηπείρου κα. Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Μπρακουμάτσος και εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Αττικής, και από την πλευρά των αεροπορικών εταιριών εκπρόσωποι των Τransavia, Ryanair, Easy Jet, TUIFLY, WIZZAIR, BLUEAIR, BELLAIR, THOMASCOOK, GERMANWINGS, CONDOR, AIRBERLIN, TRAVELSERVICE, jet2, συμφωνήθηκε η δρομολόγηση της διαδικασίας μέσω μιας επιτροπής στην οποία από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν o ΣΕΤΕ και το υπουργείο, με εκπροσώπους τους Ανδρέα Ανδρεάδη (Συνεννόηση με τις εταιρίες) και Σταύρο Δαλιάκα (λειτουργικά θέματα, συνεννόηση με ΥΠΑ, κ.λπ., ώστε να αποφευχθούν δυσκολίες με αλλαγές προσώπων, κ.λπ.,.κλπ., στο Δημόσιο.
Οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα ενώ ανάλογο ενδιαφέρον εκφράστηκε και από την πλευρά των Περιφερειών και των εκπροσώπων των ξενοδόχων για να αναπτυχθούν προγράμματα συνεργασίας με τις εταιρείες τα οποία θα ενισχύσουν την κίνηση προς την χώρα μας, θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και θα τονώσουν σημαντικά τον τουρισμό.
Ο υφυπουργός, κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συνεργασία διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή και θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Ενδεικτική του ενδιαφέροντος που υπάρχει από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους για δυναμική δραστηριοποίησή τους στη χώρα μας ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ryanair κ. Ken O’ Toole για τη δυνατότητα να αυξηθούν οι επιβάτες πτήσεων προς τη χώρα μας κατά 1,5 εκατομμύρια άτομα το χρόνο βάσει στοιχείων σχετικά με την ζήτηση που υπάρχει. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Easy Jet κ. Σ. Βακιρτζής τόνισε τη σημασία που θα έχει στην ανάπτυξη της συνεργασίας η θέσπιση κινήτρων από την πολιτεία τα οποία θα ενισχύσουν την πρόθεση των εταιρειών να δραστηριοποιηθούν περαιτέρω στην ελληνική αγορά.