Το εκθεσιακό κέντρο Expocentre, στη Μόσχα, όπου διεξάγεται η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, ΜΙΤΤ.

Russian Travel Digest : Yπό αμφισβήτηση η αποτελεσματικότητα της ΜΙΤΤ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λίγο προτού ανοίξει τις πύλες της η 24η Διεθνής Έκθεση Ταξιδίων και Τουρισμού, στη Μόσχα (ΜΙΤΤ), η οποία προσελκύει κάθε χρόνο εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητη έρευνα της Russian Travel Digest αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της έκθεσης για τα ρωσικά τουριστικά γραφεία.

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου, εκπρόσωποι 400 οργανισμών ρωτήθηκαν σχετικά με την πρόθεσή τους να επισκεφθούν την ΜΙΤΤ, με την πλειοψηφία αυτών να εξηγούν ότι είναι απογοητευμένοι από την έκθεση και δεν βλέπουν κανένα πλεονέκτημα στο «να χάνουν τον χρόνο τους για να συνομιλούν με ανθρώπους κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών».

Ωστόσο, ποσοστό μικρότερο από το 10%, αρνήθηκαν εντελώς να συμμετάσχουν στην έκθεση.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, σκοπός της οποίας ήταν να αποσαφηνίσει τις προσδοκίες των παραγόντων της αγοράς σχετικά με την επικείμενη εκδήλωση, υποστήριξαν ότι η ημερομηνία της έκθεσης, δεν έχει επιλεγεί σωστά. «Η σεζόν έχει αρχίσει, οι πελάτες επισκέπτονται τα ταξιδιωτικά γραφεία για να επιλέξουν τα ταξίδια τους και δεδομένης της κρίσης είναι πιο λογικό να περνάμε τον χρόνο μας στην εργασία παρά στην έκθεση», δήλωσε εκπρόσωπος τουριστικού γραφείου, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. Εάν, λοιπόν, η ΜΙΤΤ γινόταν τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, οι εταιρίες είναι πιο πιθανό ότι θα συμμετείχαν σε αυτήν.

Το 36% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι θα βρίσκονται στο Expocentre το διάστημα 14 έως 16 Μαρτίου, προσβλέποντας σε νέες επαφές και συναντήσεις με δυνητικούς πελάτες ή συνεργάτες. Λίγοι από αυτούς ήταν αρκετά ανοιχτοί και μοιράστηκαν την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες και να έχουν δικό τους περίπτερο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (56%) ανέφεραν ότι έχουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμμετοχή τους, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να χάσουν κάθε πιθανό νέο πελάτη που μπορούν να συναντήσουν εκεί. Είναι πιθανό να επισκεφθούν την έκθεση, αν υπάρχουν ήρεμες εργάσιμες ημέρες, που μπορούν να αφήσουν το γραφείο, αλλά θα το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *