Photo by Christina Morillo on Pexels

Σε τουριστικούς πράκτορες στρέφουν τους καταναλωτές οι πολύπλοκοι ταξιδιωτικοί κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ τον Καναδά, αλλά και την Ευρώπη, οι οποίοι στρέφονται σε τουριστικούς πράκτορες για τις διακοπές τους, εν μέσω του πολύπλοκου “ιστού” των ταξιδιωτικών κανονισμών για τον Covid-19.

Ανώτερα στελέχη από ενώσεις πρακτόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη συμμετείχαν σε μια συζήτηση στο Facebook Live, την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, που διοργανώθηκε από την Αμερικανική Εταιρία Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για να συζητήσουν μια ενιαία προσέγγιση απέναντι στα ταξίδια και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την επανέναρξη των ταξιδιών αναψυχής.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, οι καταναλωτές έχουν σήμερα 25% περισσότερες πιθανότητες να κλείσουν τις διακοπές τους μέσω ενός επαγγελματία τουριστικού πράκτορα, απ’ ό,τι πριν από την πανδημία, αναζητώντας περισσότερη ασφάλεια και τεχνογνωσία, καθώς και την προστασία που προσφέρουν οι κρατήσεις μέσω πρακτορείων, κάτι που επιβεβαίωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ABTA), Graeme Buck.

“Το συνολικό μήνυμα φαίνεται να είναι ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να συνεργαστούν με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα τώρα”,   είπε ο Buck, επισημαίνοντας πως και στο μέλλον, όταν θα βγούμε από την υγειονομική κρίση, αυτό θα είναι καλό για τους καταναλωτές, λόγω των υπηρεσιών που προσφέρουν οι τουριστικοί πράκτορες.

Από την πλευρά του ο Zane Kerby, διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA), είπε ότι  έρευνα της Ένωσης έδειξε πώς οι καταναλωτές μπερδεύτηκαν από τα μηνύματα της κυβέρνησης και των Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) της χώρας. “Η πολυπλοκότητα ευνοεί την τεχνογνωσία και οι τρέχουσες συνθήκες τονίζουν την ανάγκη για συνεργασία με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες”, είπε.

Με τη σειρά της η Wendy Paradis, πρόεδρος της Ένωσης Καναδικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ACTA), δήλωσε ότι οι Καναδοί ταξιδιώτες είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στην ασφάλεια, οπότε πολλοί είναι πιο πιθανό να απευθυνθούν σε έναν πράκτορα για να ενημερωθούν για τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας στις διακοπές.

“Η συνεργασία με έναν επαγγελματία ταξιδιωτικό πράκτορα θεωρείται πιο πολύτιμη από ποτέ”, είπε, σημειώνοντας ότι ο μέσος αριθμός επαφών μεταξύ πελάτη και πράκτορα, κατά τη διαδικασία της κράτησης, έχει αυξηθεί από δύο ή τρεις πριν από την πανδημία σε 10-15 τώρα.

Ωστόσο, ο Eric Dresin, γενικός γραμματέας της ECTAA, που εκπροσωπεί τις εθνικές ενώσεις ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών πρακτόρων στην Ευρώπη, είπε ότι δεν έχει δει ακόμη μια μεγάλη τάση οι πελάτες να απευθύνονται σε τουριστικούς πράκτορες για την κράτηση διακοπών, παρά το γεγονός ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν “ωκεανό” πληροφοριών.

Οι ενώσεις συμφώνησαν ότι οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τον τομέα τους οικονομικά, ενώ τα ταξίδια παραμένουν περιορισμένα, ειδικά τώρα που πολλά προγράμματα στήριξης αναμένεται να λήξουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Οι Βρετανοί πράκτορες, σύμφωνα με τον Buck, είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται κατά 85-90% και 200.000 θέσεις εργασίας να έχουν ή να κινδυνεύουν να χαθούν, ενώ ανάλογες απώλειες ανέφεραν η ECTAA και η ACTA. Ωστόσο, ο Eric Dresin, της ECTAA, ακούστηκε πιο θετικός όσον αφορά τις προοπτικές των διεθνών ταξιδιών, λέγοντας πως πριν από 18 μήνες, ο κόσμος έκλεισε εντελώς, ήμασταν κλειδωμένοι στο σπίτι, ενώ τώρα έχουμε λύσεις και προσπαθούμε να βρούμε μια διέξοδο. Υποστήριξε δε, ότι οι ενώσεις αντιμετώπισαν προκλήσεις επειδή οι κυβερνητικές αποφάσεις υπαγορεύονταν από υπουργούς Υγείας, που δεν έχουν ιδέα για τον αντίκτυπο του τουρισμού στην οικονομία.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *