Σημαντικά προγράμματα επιδότησης επενδύσεων για επιχειρήσεις σε εξέλιξη|ΛΙΣΤΑ

Σημαντικά προγράμματα επιδότησης επενδύσεων για επιχειρήσεις σε εξέλιξη|ΛΙΣΤΑ

ΠΟΤΕ ΕΚΠΝΕΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

invest

Μια σειρά σημαντικών προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για επενδυτικά σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή, με σημαντικά οφέλη, για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτά.

Η Noisis, εταιρία με εξειδίκευση στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, ετοίμασε έναν πολύ ενδιαφέροντα οδηγό, για τις δυνατότητας ένταξης των επιχειρήσεων στα προγράμματα αυτά, τον οποίο δημοσιεύει το money-tourism.gr.

noisisΟι υπηρεσίες που παρέχει η NOISIS καλύπτουν όλο το φάσμα των επιχειρησιακών λειτουργιών με έμφαση στους τομείς της Αξιοποίησης Ευκαιριών Χρηματοδότησης και Διαχείρισης Επενδυτικών Έργων, του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, της Οργάνωσης Επιχειρήσεων, καθώς και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Δημόσιο Τομέα.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην υπαγωγή και υλοποίηση επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο, έχοντας διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία σημαντικό αριθμό προτάσεων στους τομείς της μεταποίησης, Logistics, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παραγωγής λογισμικού, ευρυζωνικών υποδομών, κ.λ.π. συμβάλλοντας σημαντικά στην ανοδική πορεία των επιχειρήσεων στην Ελληνική επικράτεια.

Τα προγράμματα

Τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι τα εξής:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4399/2016

«Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων Υπαγωγής στο καθεστώς «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Ν. 4399/2016 έως τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019.
Τα σημαντικότερα σημεία του καθεστώτος περιλαμβάνουν:
• Κίνητρα με τη μορφή επιδότησης, φοροαπαλλαγής, ενίσχυσης της απασχόλησης, leasing κ.α.
• Ποσοστά ενίσχυσης έως 55%
Επιδότηση έως 3.000.000€ ανά επενδυτικό σχέδιο και έως 20.000.000€ ανά όμιλο επιχειρήσεων
• Ενισχύσεις για ίδρυση, εκσυγχρονισμό, επέκταση και επαναλειτουργία επιχειρηματικών εγκαταστάσεων
• Συνολικός προϋπολογισμός καθεστώτος 150.000.000€

Δείτε περισσότερα
«Γενική Επιχειρηματικότητα» & «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού»

Συνεχίζονται οι υποβολές της 3ης προκήρυξης  των καθεστώτων «Γενική Επιχειρηματικότητα» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων την 29η Νοεμβρίου 2019 καθώς και  «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 13η Δεκεμβρίου 2019, εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερα ο προϋπολογισμός.
Τα σημαντικότερα σημεία των καθεστώτων περιλαμβάνουν:
• Κίνητρα με τη μορφή επιδότησης, φοροαπαλλαγής, ενίσχυσης της απασχόλησης, leasing κ.α.
• Ποσοστά ενίσχυσης έως 55%
• Ενισχύσεις έως 5.000.000€ ανά επενδυτικό σχέδιο και έως 20.000.000€ ανά όμιλο επιχειρήσεων
• Ενισχύσεις για ίδρυση, εκσυγχρονισμό, επέκταση και επαναλειτουργία επιχειρηματικών εγκαταστάσεων
• Συνολικός προϋπολογισμός καθεστώτων 350.000.000€ για τη «Γενική Επιχειρηματικότητα» και 150.000.000€ για τις  «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού»

Δείτε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΕΣΠΑ 2014-2020

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι υποβολές, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, στη Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»,  σε μεταποίηση, χονδρικό εμπόριο και υπηρεσίες, με προϋπολογισμό ύψους 400 εκατ. Ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται έως 65%  των επιλέξιμων δαπανών για επενδυτικά σχέδια από 20.000,00€ έως 200.000,00€.

Δείτε περισσότερα
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι υποβολές, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων στο προγράμματος ΕΣΠΑ «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μεσαίων επιχειρήσεων, επενδύοντας στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό τους και την υιοθέτηση συστημάτων τυποποίησης & πιστοποίησης.   H Δημόσια Δαπάνη της Δράσης ανέρχεται σε 150 εκ. ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης στο 50% των επιλέξιμων δαπανών για επενδυτικά σχέδια από 50.000,00€ έως 400.000,00€.

Δείτε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ