Photo by Skitterphoto on Pexels

Skyscanner: Πρώτη προτεραιότητα οι διακοπές το 2022 για Βρετανούς, Αμερικανούς, Αυστραλούς και Γερμανούς

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην πιο σημαντική δραστηριότητα αναψυχής αναδεικνύονται οι διακοπές, μπροστά ακόμη και από το φλερτ, για τους Βρετανούς, τους Αμερικανούς, τους Αυστραλούς και τους Γερμανούς το 2022, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά ευρήματα έρευνας της Skyscanner.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την OnePoll για λογαριασμό της Skyscanner, σε δείγμα 4.000 ενηλίκων στις αγορές της Βρετανίας, της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Γερμανίας, το διάστημα από τις 6 έως τις 13 Δεκεμβρίου, εξετάζει τη διάθεση των ανθρώπων για ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες.

Πιο αναλυτικά, πάνω από τα τρία τέταρτα (78%) των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσαν ότι οι διακοπές είναι σημαντικές για αυτούς, με ποσοστό 44% να δηλώνουν ότι είναι πολύ σημαντικές.

Όσον αφορά άλλες μορφές διασκέδασης, σε ποσοστό 72% ανέφεραν ότι το φαγητό έξω είναι σημαντικό και το 34% ότι είναι πολύ σημαντικό.

Το 48% των ερωτηθέντων ανέφεραν το θέατρο και τις ζωντανές συναυλίες ως σημαντικά, με το 20% να τα αναφέρει ως πολύ σημαντικά.

Σε ποσοστό 28% είπαν ότι οι διακοπές ήταν η δεύτερη πιο σημαντική στιγμή ελευθερίας μετά το lockdown το 2021, με δεύτερη την επίσκεψη σε μέλη της οικογένειας και φίλους (44%).

Οι διακοπές είναι πιο σημαντικές από εκδηλώσεις όπως οι γάμοι (21%) και διασκέδαση σε μπαρ και  παμπ (16%).

Τα τεστ PCR εμποδίζουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό

Τα δύο τρίτα (67%) είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τώρα, εάν τα τεστ PCR αντικατασταθούν από τεστ αντιγόνου. Το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήταν πολύ πιο πιθανό να ταξιδέψουν υπό αυτές τις συνθήκες.

Επίσης, οι ταξιδιώτες αποθαρρύνονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή εάν η διάρκεια της καραντίνας που θα αντιμετωπίσουν κατά την επιστροφή τους ήταν μεγαλύτερη από επτά ημέρες. Το 10% αποθαρρύνεται εάν η καραντίνα είναι έως δύο ημέρες, το 21% εάν ήταν 3 έως 3 ημέρες,το 30% εάν ήταν 6 έως 10 ημέρες και το 28% εάν ήταν 11 ή περισσότερες ημέρες

Ωστόσο, το 7% δηλώνει ότι καμία διάρκεια καραντίνας δεν θα τους απέτρεπε από το να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τώρα.

Οι εμβολιασμοί και “αναμνηστικές” δόσεις έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη στα διεθνή ταξίδια

Το 62% δηλώνει ότι η επέκταση των προγραμμάτων εμβολιασμού και οι “αναμνηστικές” δόσεις των εμβολίων κατά του Covid-19 τους έκανan να αισθάνονται πιο σίγουροι για τα ταξίδια στο εξωτερικό το 2022, ενώ σε ποσοστό 23% αισθάνονται πολύ πιο σίγουροι.

Photo by Anna Shvets on Pexels

Το 26% δεν αισθάνονται ιδιαίτερα σίγουροι και το 12% δηλώνουν τα προγράμματα εμβολιασμού δεν τους έκαναν να νιώσουν καθόλου σίγουροι για τα διεθνή ταξίδια

Επιθυμία για περισσότερο χώρο και η άνεση στο αεροπλάνο 

Το 49% των ερωτηθέντων είναι πλέον πιο πιθανό να κάνουν κράτηση σε business class ή να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για το αεροπορικό τους εισιτήριο, εάν αυτό εγγυάται επιπλέον χώρο γενικά και χώρο για τα πόδια, ενώ το 20% είναι πολύ πιο πιθανό να το κάνουν, σε σύγκριση με πριν την πανδημία.
Το 26% δεν φαίνεται πρόθυμο για κάτι τέτοιο και το 25% δεν είναι καθόλου πρόθυμο.

Οι άνθρωποι είναι σίγουροι για το που μπορούν και που δεν μπορούν να ταξιδέψουν

Παρά τις αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες και τους περιορισμούς στους προορισμούς, το 43% των ερωτηθέντων είναι σίγουροι ότι γνωρίζουν που μπορούν και που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ σε ποσοστό 16% είναι πολύ σίγουροι. Από την άλλη, ποσοστό 16% των ερωτηθέντων δεν είναι αρκετά σίγουρο και το 13% δεν είναι πολύ σίγουρο.

Οι παράγοντες που παρέχουν τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλεια στις πτήσεις ή κατά τη διαδικασία κράτησης είναι:

-Πλήρης επιστροφή χρημάτων σε αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια ξενοδοχείων (39%).
-Αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (28%).
-Ταξιδιωτική ασφάλιση που παρέχει κάλυψη για κάθε πιθανό σενάριο (28%)

Η φήμη από στόμα σε στόμα είναι η μεγαλύτερη επιρροή για την κράτηση ταξιδιού

Η φήμη από στόμα σε στόμα σε δια ζώσης επικοινωνία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας επηρεασμού των ταξιδιωτών στην επιλογή προορισμού (36%) και ακολουθούν οι ταξιδιωτικοί πάροχοι (30%), τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (24%) και οι εκδηλώσεις (19%).

Η φήμη από στόμα σε στόμα είναι ο κορυφαίος παράγοντας που επηρεάζει τους ταξιδιώτες στην επιλογή προορισμού, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για τις ταξιδιωτικές εταιρείες η παροχή υψηλών επιπέδων εξυπηρέτησης και ικανοποίησης, ώστε οι πελάτες να τις συστήνουν σε φίλους και συγγενείς.

Ακολουθούν οι ταξιδιωτικοί πάροχοι (30%), τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (24%), οι εκδηλώσεις (19%) και οι ταινίες/τηλεόραση (15%).

Η Skyscanner εντόπισε θετική εξέλιξη της ζήτησης από την αγορά του Ην. Βασιλείου, από τις 31 Δεκεμβρίου και έπειτα, με τη χαλάρωση των απαιτήσεων αναφορικά με τα τεστ, την περασμένη εβδομάδα να συμβάλλουν στην αύξηση της ζήτησης.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια επιστρέφει επίσης, με τον ορίζοντα κράτησης να πλησιάζει στα προ της πανδημίας επίπεδα. Σε όλες τις πλατφόρμες της Skyscanner, από την αρχή του έτους, το χρονικό περιθώριο κρατήσεων των 30-59 ημερών έχει περίπου διπλασιαστεί, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, από 9% σε 20%.

Οι 5 κυριότεροι διεθνείς προορισμοί διακοπών για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, που βρίσκονται πάνω από τα επίπεδα πριν την πανδημία, είναι:

Μαλδίβες +117%
Μπαγκλαντές +99%
Μεξικό +93,5%
Πακιστάν +81%
Κόστα Ρίκα +62%

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *