money tourism copyright photo
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

SOS για τα διεθνή ταξίδια στη Γαλλία εν μέσω εθνικής απεργίας

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Σοβαρή αναστάτωση στα ταξίδια προς τη Γαλλία ενδέχεται να προκληθεί από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα σε όλη τη Γαλλία κατά της επιβολής αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, που κλιμακώνονται το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαρτίου.

Η easyJet και η Ryanair έχουν, ήδη, προειδοποιήσει για καθυστερήσεις και διαταραχές λόγω της απεργίας στη Γαλλία από σήμερα

“Το προσωπικό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχει στην απεργία και ως εκ τούτου, όπως όλες οι αεροπορικές εταιρίες, οι πτήσεις μας από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια, καθώς και όσες πετούν στον γαλλικό εναέριο χώρο, ενδέχεται να επηρεαστούν”, ανέφερε η easyJet.

“Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και κάποιες διαταραχές λόγω της απεργιακής κινητοποίησης, επομένως συμβουλεύουμε όλους τους πελάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους στον ιχνηλάτη πτήσεων, είτε στην εφαρμογή μας για κινητά, είτε στην ιστοσελίδα μας. Παρακαλείστε επίσης να γνωρίζετε ότι η απεργία ενδέχεται να επηρεάσει τις δημόσιες συγκοινωνίες”, πρόσθεσε η αεροπορική εταιρία.

Η ίδια συνιστά στους ταξιδιώτες να διαθέσουν αρκετό επιπλέον χρόνο για να φτάσουν στο αεροδρόμιο και να εξετάσουν εναλλακτικές επιλογές μεταφοράς, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Από την πλευρά της η  Ryanair δήλωσε ότι αναμένει πιθανές ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στις πτήσεις από και προς τη Γαλλία το διάστημα 20-23 Μαρτίου.

“Όσοι επιβάτες επηρεαστούν θα ενημερωθούν το συντομότερο δυνατό”, ανέφερε ο αερομεταφορέας, προσθέτοντας: “Ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκληθεί από αυτή τη γαλλική απεργία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, την οποία δεν μπορεί να ελέγξει καθόλου η Ryanair”.

Η Eurostar ακύρωσε δύο δρομολόγια Λονδίνο-Παρίσι την Κυριακή, αλλά δήλωσε ότι τα δρομολόγια  θα εκτελούνται κανονικά σήμερα και αύριο, αν και αναμένεται αναστάτωση στις δημόσιες συγκοινωνίες στη Λιλ.

Η επιβατική σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας της σήραγγας της Μάγχης δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η easyJet έχει να αντιμετωπίσει την τριήμερη απεργία του πληρώματος καμπίνας στην Πορτογαλία, στις αρχές Απριλίου. Το προσωπικό σχεδιάζει να απεργήσει μεταξύ 1-3 Απριλίου, επιδιώκοντας καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Το πορτογαλικό συνδικάτο SNPVAC του πτητικού προσωπικού της πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε την απεργία την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η SNPVAC φέρεται να ανέφερε σε ανακοίνωσή της: “Λόγω του οικονομικού κλίματος, οι εργαζόμενοι της easyJet έχουν χάσει την αγοραστική τους δύναμη τα τελευταία τρία χρόνια. Η αύξηση του κόστους διαβίωσης δημιουργεί ασφυξία στους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνο την ευημερία των οικογενειών τους”.

Η οικονομική αεροπορική εταιρία, η οποία αναμένει κάποιες διαταραχές στο πρόγραμμα πτήσεών της από και προς τη Λισαβόνα, το Πόρτο και το Φάρο κατά τη διάρκεια της απεργίας, δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ευθύνες της ως εργοδότης και απασχολεί όλο το πλήρωμα με τοπικές συμβάσεις, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί με τα συνδικάτα.

“Είμαστε απογοητευμένοι με αυτή την ενέργεια, ιδίως δεδομένης της σημαντικής επένδυσης που έχουμε πραγματοποιήσει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην Πορτογαλία, και ελπίζουμε ότι η SNPVAC θα επανέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί μας”, επισήμανε η easyJet.

Ο αερομεταφορέας διαθέτει σήμερα 19 αεροσκάφη με βάση την Πορτογαλία και απασχολεί περισσότερους από 750 υπαλλήλους.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *