© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα… αζήτητα ο κύκλος εργασιών ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών πρακτόρων στη Γερμανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η πανδημική κρίση του Covid-19 οδήγησε σε απότομες μειώσεις του τζίρου σε ορισμένους οικονομικούς κλάδους της γερμανικής οικονομίας το 2020, ανάμεσά τους και ο κλάδος των ταξιδιωτικών γραφείων και των tour operators.

Η ειδική αξιολόγηση από το γερμανικό στατιστικό μητρώο επιχειρήσεων δείχνει πτώση στον κύκλο εργασιών, πέραν των ταξιδιωτικών γραφείων και των tour operators, και για τις αεροπορικές μεταφορές, τη διαμονή και την ψυχαγωγία. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) αναφέρει, επίσης, ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών όλων των οικονομικών κλάδων μειώθηκε κατά 3,8% το 2020, σε ετήσια βάση.

Ο κύκλος εργασιών των ταξιδιωτικών γραφείων, των tour operators και των παρόχων υπηρεσιών κρατήσεων σημείωσε κατακόρυφη πτώση κατά 71,4%, σε σύγκριση με το 2019, στις αεροπορικές μεταφορές μειώθηκε σημαντικά κατά 45,8% και στα ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα, επίσης, σημείωση σημαντική πτώση κατά 41,0%.

Ο κύκλος εργασιών των ταξιδιωτικών γραφείων και των tour operators είναι άμεσα συνυφασμένο με την πορεία των κρατήσεων ταξιδιών στη γερμανική αγορά, οι οποίες μέχρι τον Οκτώβριο κινούνταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, συγκρινόμενα με εκείνα του 2019. Δυστυχώς, όμως, οι τελευταίες εξελίξεις στο “μέτωπο” της πανδημίας δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, με την Travel Data + Analytics (TDA) στην τελευταία ανάλυσή της να επισημαίνει ότι, η τουριστική – ταξιδιωτική βιομηχανία έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα.

Ήδη, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου, υπήρχε μια ελαφρά πτωτική τάση στις νέες κρατήσεις, η οποία, εάν λάβουμε υπόψη την πορεία της πανδημίας και τους νέους ταξιδιωτικούς κανονισμούς που εφαρμόζουν μια σειρά από χώρες για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Omicron, ανάμεσά τους και η Γερμανία, αλλά και το σύνολο των χωρών της Ευρώπης, είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *