usa

Στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ομογένειας, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ο Γιώργος Χατζημάρκος|Επαφές με ταξιδιωτικό όμιλο

ΦΟΡΕΙΣ

Στο “Σταθάκειο” Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπου έλαβε χώρα η ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, ο Σύλλογος “Προμηθέας” Νέας Υόρκης και ο Οργανισμός “Ελληνική Παιδεία Αμερικής”, παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης ήταν η βράβευση Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών που στηρίζουν έμπρακτα την διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Στην εκδήλωση που παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος-Βαντέ, ο Διευθυντής Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αναστάσιος Κουλαρμάνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τις Προέδρους της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, του Οργανισμού “Ελληνική Παιδεία Αμερικής¨ και του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης ”Προμηθεύς”, Στέλλα Κοκόλη, Βασιλική Φιλιώτη και Μερόπη Κυριάκου αντίστοιχα, καθώς και με πλήθος ομογενών που έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και βρέθηκαν στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Τις τιμητικές διακρίσεις παρέδωσε στους βραβευθέντες εκπαιδευτικούς ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε :

“Σε κάθε σταυροδρόμι της ιστορίας μας, ο Ελληνισμός της διασποράς ήταν καταφύγιο στο οποίο προσφεύγαμε για να αντλήσουμε ζεστασιά από την αγάπη που κρύβει στην καρδιά του. Σήμερα, επιζητούμε από τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό, αυτή την αγάπη μόνο. Την δύναμη να ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις της εποχής, θα την βρούμε δίπλα σε αυτή την αγάπη για την πατρίδα μας και τις αξίες που μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας, που αντιμετώπισαν ακόμα περισσότερες προκλήσεις και δυσκολίες. Το ιστορικό σταυροδρόμι στο οποίο σήμερα βρισκόμαστε, είναι ο συναγερμός που ενώνει και δυναμώνει τον Ελληνισμό. Υπηρετώντας την περιοχή με την υψηλότερη γεωπολιτική θερμοκρασία, σας μεταφέρω το μήνυμα της αισιοδοξίας που η δύναμη του λαού μας αναδεικνύει σε κάθε ιστορική πρόκληση. Η ευχή μου στις φετινές γιορτές είναι, εκτός από υγεία για όλο τον κόσμο, η συνένωση των δυνάμεων του Ελληνισμού σε ένα τείχος αγωνιστικότητας και ευθύνης”.

Συνεργασία με τον Peter Vlitas, Senior Vice President της Travel Leaders Group, στα γραφεία του ομίλου στη Νέα Υόρκη, είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Στα γραφεία της Travel Leaders Group στη Νέα Υόρκη, ενός εκ των μεγαλυτέρων ταξιδιωτικών οργανισμών στον κόσμο, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου κ. Peter Vlitas.

H Travel Leaders Group,  κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των αεροπορικών ταξιδίων και της κρουαζιέρας και η συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Peter Vlitas είχε σαν αντικείμενο την καλύτερη γνώση της αμερικανικής αγοράς, προκειμένου να κερδίσουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και αύξηση των επισκεπτών τους από τις Η.Π.Α.

usaΗ εμπειρία των ανθρώπων της αγοράς, που μέσα από τα εκατομμύρια ταξιδιωτών που εξυπηρετούν, μπορούν να αποτυπώσουν με υψηλή ακρίβεια τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της τουριστικής μας βιομηχανίας, είναι εμπειρία απολύτως απαραίτητη στον σχεδιασμό των πολιτικών περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης,  αλλά και στην προσέλκυση μεγαλυτέρου αριθμού επισκεπτών από τις ΗΠΑ, δεδομένης της εξαιρετικά υψηλής μέσης κατά κεφαλή δαπάνης, που όλες οι έρευνες καταγράφουν για τους Αμερικανούς  τουρίστες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα μεγέθη του τουριστικού ρεύματος απο τις ΗΠΑ προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, οι διαφοροποιήσεις στα κριτήρια επιλογής των δυνητικών επισκεπτών καθώς και οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες που η δημόσια διοίκηση πρέπει να αναλάβει, προκειμένου να βελτιώσει την εμπειρία των Αμερικανών επισκεπτών, ούτως ώστε να κερδίσουν τα νησιά μεγαλύτερο μερίδιο στην Αμερικανική αγορά.

Στο πέρας της επίσκεψης του, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε :

“Το άνοιγμα στην αγορά των Η.Π.Α. υπήρξε από την πρώτη στιγμή στόχος της διοίκησης μας και χαίρομαι γιατί οι δείκτες των νησιών μας στην αγορά αυτή συνεχώς βελτιώνονται. Η συνεργασία μας με τους οργανισμούς και τους ανθρώπους της αγοράς, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη απο την ανάγκη να πατούν οι πολιτικές που εμείς σχεδιάζουμε σε ρεαλιστικό έδαφος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της Travel Leaders Group κ. Peter Vlitas για την συνεργασία και την προσήλωση με την οποία εργάζεται στην κατεύθυνση της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Από την πλευρά μας, η δική μας προσήλωση στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και ο αγώνας για την κατάκτηση ολοένα και μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ είναι διαρκής και δέσμευση μας είναι η σταθερή συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς. Οι κορυφές που τα νησιά μας κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια, μπορούν να διατηρηθούν μόνο με επαγγελματισμό, αφοσίωση, πολύ υψηλή γνώση των πραγματικών δεδομένων της αγοράς και αποφασιστικότητα. Οι δυνατότητες μας για περαιτέρω ανάπτυξη στην Αμερικανική αγορά είναι μεγάλες όσο μεγάλη  και ισχυρή είναι και η βούληση μας να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρον”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *