SunExpress

Η SunExpress προσθέτει πάνω από 2.000 πτήσεις στην Τουρκία | Προβλέψεις για πάνω από 12 εκατ. επιβάτες εφέτος

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η SunExpress αύξησε τη χωρητικότητά της και πρόσθεσε πάνω από 2.000 πτήσεις προς την Τουρκία για να εξυπηρετήσει την ισχυρή ζήτηση εν μέσω μιας παρατεταμένης τουριστικής περιόδου, η οποία πιθανότατα θα βοηθήσει τον αερομεταφορέα να ξεπεράσει τον στόχο επιβατών που έχει θέσει για το 2023.

Η SunExpress, μια κοινοπραξία των Turkish Airlines και Lufthansa, μετέφερε περίπου 10 εκατομμύρια επιβάτες από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, ένα ιστορικό υψηλό, και πέτυχε ρεκόρ πληρότητας 88%, σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλός της, Max Kownatzki, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο θέρετρο της Αττάλειας.

Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει κατά πολύ τα 7,9 εκατομμύρια επιβάτες που εξυπηρετήθηκαν τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019, προτού η πανδημία του κορωνοϊού ανακόψει τα ταξίδια παγκοσμίως.

“Έχουμε ξεπεράσει τους στόχους μας στην επιβατική κίνηση και αναμένουμε να ξεπεράσουμε τον στόχο μας για 12 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε ο κ. Kownatzki.

“Για να καλύψουμε τη συνεχιζόμενη ζήτηση για την Τουρκία μετά τη θερινή περίοδο, έχουμε αυξήσει τη χωρητικότητά μας και έχουμε προγραμματίσει πάνω από 2.000 επιπλέον πτήσεις μέχρι το τέλος του έτους. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στον στόχο της χώρας να υποδεχθεί 60 εκατομμύρια τουρίστες φέτος”, είπε.

Περίπου 33,4 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, σημειώνοντας “άλμα “σχεδόν 14% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι οι αφίξεις ξένων επισκεπτών θα φθάσουν τα 60 εκατομμύρια και τα έσοδα θα αυξηθούν στα 56 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

15 νέες διαδρομές

Η επέκταση της χωρητικότητας της SunExpress μεταφράζεται σε 500.000 επιπλέον θέσεις για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου. Σύμφωνα δε, με τον κ. Kownatzki, η εταιρία ενισχύει το πτητικό της δίκτυο ρεκόρ με 15 νέα δρομολόγια.

Χαρακτηρίζοντας τον αερομεταφορέα “πρεσβευτή του τουρκικού τουρισμού”, ο κ. Kownatzki δήλωσε ότι η εταιρία επιδιώκει να μετατρέψει την Τουρκία σε προορισμό για όλο τον χρόνο, αξιοποιώντας την ιστορία, τη φύση, την κουζίνα και τον αθλητισμό της.

“Για να επεκτείνουμε τον τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αυξήσαμε τη χειμερινή μας χωρητικότητα και προσθέσαμε 15 νέα δρομολόγια στο χειμερινό μας δίκτυο. Φέτος τον χειμώνα, θα συνδέσουμε όμορφους νέους προορισμούς, όπως τα Σκόπια, το Αμπού Ντάμπι, το Σαρμ Ελ Σέιχ, η Σόφια, η Κρακοβία και η Κύπρος με την Αττάλεια και τη Σμύρνη”, είπε.

Η αεροπορική εταιρία με έδρα την Αττάλεια μετέφερε πέρυσι ρεκόρ 10,7 εκατομμυρίων επιβατών, κυρίως μεταξύ της Τουρκίας και ευρωπαϊκών χωρών, με πληρότητα 85%, ξεπερνώντας τα προ της πανδημίας επίπεδα. Πέτυχε επίσης ρεκόρ εσόδων 1,49 δισ. ευρώ και 85 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT).

Υγρή συμφωνία μίσθωσης με τη South African Airways

Ο κ. Kownatzki δήλωσε ότι η εκτίναξη του κόστους αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, τονίζοντας ότι η SunExpress προσπαθεί να απορροφήσει τις αφύσικες, όπως τις χαρακτηρίζει, αυξήσεις.

Υπογράμμισε επίσης τις προχωρημένες κρατήσεις για το 2024, οι οποίες, όπως είπε, είναι 20% υψηλότερες σε σχέση με το 2023.

Η SunExpress έχει παραγγείλει 42 αεροπλάνα Boeing, εκ των οποίων τα εννέα έχουν παραδοθεί, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρία έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για τη διαχείριση της αύξησης του στόλου με βιώσιμο τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των επιπτώσεων της εποχικότητας. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η SunExpress υπέγραψε συμφωνία υγρής μίσθωσης με τη South African Airways.

Η συμφωνία προβλέπει τη λειτουργία δύο αεροσκαφών Boeing 737-800 του στόλου της SunExpress στις πτήσεις της South African Airways με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ. Το πρώτο αεροσκάφος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στα μέσα Οκτωβρίου και το δεύτερο τον Νοέμβριο, ενώ οι πτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιο του 2024, σύμφωνα με τον κ. Kownatzki.

“Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στις τουρκικές αερομεταφορές και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας ως μια εταιρία που έχει λάβει το πιστοποιητικό “Great Place to Work” από τους υπαλλήλους της”, δήλωσε ο επικεφαλής της SunExpress.

Από το 2018, ο κ. Kownatzki είπε ότι στην εταιρία εφαρμόζεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης για την άδεια πολλαπλών πιλότων για την κατάρτιση Τούρκων πιλότων, παρέχοντας εγγυήσεις εργασίας για τους αποφοίτους του προγράμματος.

“Στα επόμενα πέντε χρόνια, σχεδιάζουμε να εγγράψουμε 160 άτομα στο πρόγραμμα, το οποίο σήμερα έχει 60 εκπαιδευόμενους. Επιπλέον, θα απασχολήσουμε πάνω από 160 πιλότους και 400 μέλη πληρώματος καμπίνας για τη θερινή περίοδο του 2024”, σημείωσε.

 

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Η SunExpress προσθέτει πάνω από 2.000 πτήσεις στην Τουρκία | Προβλέψεις για πάνω από 12 εκατ. επιβάτες εφέτος

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *